Idén már nem jelenik meg az xboxos Witcher 2

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 1.
  • Csúszás
Link másolása
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg idén a The Witcher 2 Xbox 360-as változata, a hivatalos indoklás szerint a lengyel fejlesztőknek egy picivel több időre van szükségük az átirat polírozásához - nem hivatalos vélemények szerint a Namco Bandai-per is bejátszik a késésben.

Valójában nem meglepő, ha egy játékot a zsúfoltnak vélt karácsonyi szezon helyett inkább a következő év első negyedében adnak ki, azonban a The Witcher 2 Xbox 360-as változatának esetében a hivatalos és a nem hivatalos indoklás szerint sem erről van szó. Ami biztos: a játék a korábbi hírekkel ellentétben csak jövőre fog megjelenni, valószínűleg még március előtt.

A CD Projekt bejelentése szerint egyszerűen az előzetesen felmértnél több időre van szükségük ahhoz, hogy tökéletesítsék a portot, de nem elképzelhetetlen, hogy a Namco Bandai pere is közrejátszik a csúszásban. Mint ismeretes, a Namco, illetve a tulajdonában lévő Atari adta ki a játék PC-s verzióját, azonban az Xbox 360-as változat európai terjesztéséről már a THQ gondoskodik.

A hírek szerint ez bőszítette fel a Namcót, így a vállalat kártérítést követel, ráadásként azt is a készítők szemére hányta, hogy azok az engedélye nélkül vették ki a PC-s játékból a másolásvédelmet. Úgy tudni, a Namco azt az 1,2 millió euró kifizetését is megtagadta, amit a korábbi megállapodások fejében kellene kicsengetnie.

A CD Projekt egyébként hamarosan új frissítést ad ki a számítógépes Witcher 2-höz, ebben bőséges extra tartalommal is találkozni fogunk - a csapat a GamesComra ígérte az első látnivalókat az új anyagból.

6.
6.
shatterhand
#3: próbáld ki a demon soult
vagy jövőre a folytatását
5.
5.
Irasalgor
Kár, pedig a PC-men föld textúrák nélkül megy, így csak jövőre folytathatom :/
4.
4.
vuliem
#2: Én reménykedek egy korrekt portban. Abban bízok, hogy a fejlesztők nem Peter Molyneux-féle népbutításként mondták, hogy kezdetektől fogva úgy írták meg a játék motorját, hogy majd konzolon is kb. ugyanolyan minőségű legyen. Jövőre kiderül majd.
3.
3.
Dark_Temptation
kár, hogy ps3-ra nem jön :/
2.
2.
#1: Azon szerintem még a készítők is meglepődnének, persze ez nem zárja ki egy korrekt port lehetőségét, csak ne várjanak túl(!) sokat tőle az emberek...

Másfelől szomorú, hogy végre van egy egész jó játék, egy normális fejlesztő. Megcsinálják pc-re és kiadják konzolra is, veszik is egész szépen, lehetne egy sikertörténet. De mindig van valami szar a levesbe. Úgy gondolom a CD Projekt igazán megérdemelné az elismerést legalábbis a sorozat két tagja miatt mindenképp !
1.
1.
vuliem
Egyfelől: :'''(, másfelől inkább késsen, de képviselje a PC-s változat színvonalát, mind látványban, mind élményben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...