Megint a Band Hero miatt perlik az Activisiont

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Újra előkerült a Band Hero, megint a 2009-es játék miatt perlik az Activisiont. Ezúttal a Maroon 5 frontembere állítja azt, hogy a kiadó szerződést szegett, mert olyan célokra is felhasználta a lemodellezett külsejét, amire ő nem is adott engedélyt - kártérítést követel, majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Az Activisiont már többször is a bíróság elé citálták a Guitar Hero játékok miatt, többek között a The Romantics, Axl Rose, Courtney Love és a No Doubt is beperelte a kiadót - utóbbi például éppen a Band Hero miatt, ami bár 2009-ben került boltokba, újfent alapot szolgáltatott egy zenésznek arra, hogy kártérítést követeljen az Activisiontől.

Legalábbis a Maroon 5 frontembere, Adam Levine azt állítja, hogy a vállalat jogtalanul használta fel a kinézetét a játékban, a szerződésszegésért pedig kártérítést követel. Levine annak idején abban állapodott meg az Activisionnel, hogy az lemodellezi a zenész fizimiskáját, így mikor a játékosok a Maroon 5 She Will Be Loved című nótját játsszák, a frontember karakterének bőrébe bújva szórakozhatnak.

Az Activision viszont ennél tovább ment, az állítólag nem volt benne a szerződésben, hogy Levine karakterét bármelyik számhoz lehet használni, így akár olyan furcsa helyzetek is adódhatnak a játék során, hogy a virtuális Levine egy női hangon énekelt dalra tátog. Levine továbbá azt is nehezményezi, hogy szerinte az ilyesfajta felhasználásért a kiadó más zenészektől engedélyt kért, és többet is fizetett nekik - még jó, hogy ez két évvel a megjelenés után jutott eszébe...

14.
14.
Oké két kérdésem van:
Mi az a Maroon5, valami lábgomba a Feros-on ?
Ki az a z Adam Levine, talán egy hutt kereskedő a Dagoba rendszerből ?

Ugyan már ! Nyerje meg az Activision és etessék meg AL-t a disznókkal ! :)
12.
12.
Griffin
#11: Igazad lehet, de én továbbra is úgy gondolom, hogy örülnie kéne hogy szerepel a játékban. Én személy szerint ha játszanék ezzel a játékkal, és meghallanám őt női hangon, talán nevetnék egy jót, de ezek után nem poénkodnék rajta a haverjaimmal... Most ezzel nem neked akarok visszavágni, egyetértek azzal amit írtál. :)
11.
11.
Quent1n
#10: Nem mindenki a pénzért perel. Simán elképzelem, hogy van akkora egoja, hogy nem tetszik neki ha női számra tátog a játékban.

Ezeknél a pereknél mindig az a kérdés, hogy pontosan mi is volt lepapírozva, de ezt mi úgyse tudjuk meg. :) Látatlanba nehezen hiszem el, hogy az Activision 20adszorra is eljátssza ugyanezt.
10.
10.
Griffin
#9: Éppen ezért meglepő, hogy perel. Ha nincsenek anyagi gondjai (ami nagyon valószínű), akkor minek perel? Mindenki csak úgy ismeri az Activisiont mint a legpénzéhesebb kiadó, de azért őket nyugodtan pereli mindenki, hogy pénzhez jusson.
9.
9.
Gurren
#7: "Amúgy talán valami pénzügyi gondjai lehetnek"

nem hiszem, hogy a The Voice (tv műsor) után olyan szarul állna anyagilag.
8.
8.
N360
Önreklámozás, lehet, hogy nem megy a zenekar szekere. Egy kis plusz cash és a műbalhé sosem árt..! :)
7.
7.
dani576
#6: Azért ő Amerikában elég nagy sztár, mondjuk én pont rühellem, és tényleg megérdemelték volna páran az ő helyét.

Amúgy talán valami pénzügyi gondjai lehetnek és hirtelen eszébe jutott, hogy bárhogyan, de össze kell kaparni némi pénzt. Mondjuk azt nem hinném, hogy a villanyszámla miatt aggódik xD
6.
6.
Griffin
Azért kíváncsi vagyok hogy az Activision ügyvédjeivel hogyan birkózik meg egy ilyen kis sztárocska... Örüljön hogy bekerült a játékba a búrája, sokan jobban megérdemelték volna, mint ő.
4.
4.
Mortis
Valamelyik okos haverja biztos most szolt neki, hogy meg letezik ez a jatek. :D
3.
3.
Soma 15
jaja. amúgy valahol igaza van. én például mocskos nagyot röhögtem,amikor a World Tourban Z. Wlyde megszólalt női hangon ;D de rájuk hagyom..
2.
2.
AnimeWarlord
Ezazaaaz pereljétek egymást szarrá, én meg jót röhögök rajtatok.. barmok..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...