GC 2011: Jövőre jön Európába a PlayStation Vita

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 17.
  • Megjelenés
Link másolása
A Sony ugyan még mindig nem közölt pontos megjelenési dátumot a PlayStation Vita kapcsán, de az már biztos, hogy Európában csak jövőre fog megjelenni az eszköz. A kézikonzolt a GamesComon is bemutatták, ahol néhány másik újdonság is fény derült róla - például, hogy nem felezték meg a memóriáját.

A PlayStation Vita megjelenéséről először az E3-on beszélt a Sony, akkor még azt ígérte a konzolgyártó, hogy idén mindenhol boltokba kerülhet az újgenerációs kézikonzol. Később finomított ezen a kijelentésén: akkor már azt mondta, hogy csak a 2012-es pénzügyi évben jelenik meg világszerte a gép, márpedig a pénzügyi év egészen márciusig tart.

Mostanra biztossá vált, hogy idén mi nem kapunk PlayStation Vitát, a konzol a jövő év elején érkezik Európába 249 eurós áron. Azt nem tudjuk, hogy Amerikában mikor mutatkozhat be a kütyü, de úgy tűnik, a Sony bevett módon először Japánban dobja piacra az újdonságát. A PlayStation Vitát egyébként hosszabban is bemutatták a Sony konferenciáján, itt derült ki az is, hogy a kézikonzol támogatni fogja a Skype és a Foursquare szolgáltatásokat. Valószínűleg egyiket sem kell bemutatni: előbbi egy csevegő alkalmazás (ami egyébként már a Microsofté), utóbbi pedig egy helymeghatározó progi.

A Sony azt is megerősítette: a korábbi hírekkel ellentétben nem felezték meg a Vita memóriáját, abban továbbra is 512 MB RAM és 128 MB dedikált VRAM tartja a frontot. A pletykák szerint a Sony a költségek csökkentése miatt akarta megvágni a memória méretét.

8.
8.
p3ti
Ebbe az egészben 1 pozitív dolgot látok : nem felezték a RAMot . Valaki tudja milyen formátum lesz a gépen ? Gondolom meg szüntetik az UMDt.
7.
7.
Mortis
Pedig remenykedni mertem egy kicsit nagyobb figyelemert Europa fele, de ugy tunik ez meg most sem kivitelezheto...
3.
3.
floax
Zsír,legalább addigra össze jön a zsé és az elsők között leszem M.O-n :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...