HWSW: Kína belép az európai mobilpiacra

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 18.
  • Hardver
Link másolása
A kínai szerepvállalás az európai telekommunikációs szektor működtetésében az infrastruktúra biztosításán túl minden jel szerint mostantól a szolgáltatói szektorra is áttevődik. Jövőre jön az első kínai mobilszolgáltató Európába - olvasható nagytestvérünk, a HWSW oldalain.

Minden bizonnyal alapjaiban megváltoztatja majd az európai mobilpiacot, ha a kínai szereplők komolyan veszik, hogy megvetik a lábukat a kontinensen. Ennek egyik előszeleként a China Telecom bejelentette, európai érdekeltségén keresztül mobilszolgáltatást indít az Egyesül Királyságban, majd az ottani tapasztalatokból kiindulva tovább terjeszkedik a régióban. A célcsoport elsősorban a helyi kínai etnikum, de nem kizárt, hogy idővel a kínaiak olyan helyi multikkal fognak versenyre kelni az előfizetők kegyeiért, mint a Vodafone Csoport, vagy a Deutsche Telekom.

A China Telecom ügyfélszám alapján Kína harmadik számú mobilszolgáltatója, nagyjából 108 millió mobilos előfizetővel (az első helyezett China Mobile már több mint 900 millió ügyféllel rendelkezik). A cég Európában először virtuális mobilszolgáltatókat (MVNO) kíván létrehozni, azaz nem építene saját hálózatot, illetve készülékeket sem forgalmazna, vagyis az értékesítési és marketingtevékenységet is minimális szinten tartaná.

A kínaiak akár itthon is frekvenciát szerezhetnek - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

1.
1.
Mortis
Az invazio kezdete. Azert poenos, hogy nem eleg nekik az a tobb mint 1 milliard ember. B)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...