GC 2011: 275 ezren látogattak el a kiállításra

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A tavalyinál is több látogató és kiállító vett részt a múlt heti GamesComon, Németországban, a szervezők egyik nap még az expónak helyet adó Koelnmesse csarnokot is lezárták teltház miatt. A rendezvényt jövőre is megtartják természetesen, augusztus közepén megint Kölnre figyel majd a gamer világ!

A rendezvény szervezői jó szokásukhoz híven idén is közzétették a GamesCom látogatottsági adatait, ezek alapján az expó nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha, és továbbra is a világ legnagyobb nyilvános játékvásárjának számít, ami különösen jó hír.

Az elmúlt héten összesen 275 ezer látogató vett részt a kiállításon, és 40 ország 557 kiállítója mutatott be mintegy 300 játékot az érdeklődőknek. Összehasonlításképpen: tavaly 254 ezer résztvevővel, és 33 ország 505 kiállítójával, valamint 200 játékkal ért véget a GamesCom. Szokás szerint a rendezvény előtt tartották meg a szakmabelieknek a GDC Europe-ot: ezen 57 országból 2100-an jöttek el.

Érdekesség, hogy az óriási látogatottság valamelyest megbosszulta magát, ugyanis jól látszik, hogy a GamesComnak otthont adó Koelnmesse csarnokot kezdi kinőni az expó: augusztus 20-án például, mikor 62 ezren voltak kint a bulin, a szervezők kénytelenek voltak lezárni a bejáratokat, és biztonsági okokból nem engedtek be több embert. Ilyen volt a helyzet:

Jövőre augusztus 15-19. között tartják meg a GamesComot, a GDC Europe-ot pedig augusztus 13-15. között fogják megrendezni.

6.
6.
Mortis
Na, a hires nemet szervezes. Kivancsi vagyok jovore uj helyszint valasztanak e, s ha igen, akkor mit.
3.
3.
Cuppak
Jó sokan, kár hogy magyarországon nem rendeznek szinte semmit...
2.
2.
Berencsit
jövőre már mi is ott leszünk. ;) :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...