Tizenöt éves lett a Team Fortress

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A tegnapi nap folyamán töltötte be a tizenötödik születésnapját a Team Fortress-sorozat, a játék anno egy Quake-modifikáció volt, mára pedig az egyik legnépszerűbb multis FPS, amit ingyenesen is játszhatunk. Rövid történelmi összefoglaló következik az ünnep apropójából.

A Team Fortress legelső változata 1996. augusztus 24-én jelent meg, mint az eredeti Quake egy modifikációja. A játékot Robin Walker és John Cook tervezték, a munkálatok során pedig Peter Wilson, Jason Grant és Ian Caughley fejlesztőzsenik is besegítettek nekik. A multiplayer-orientált cím érdekessége az volt, hogy a játékosok kasztok (mesterlövész, orvos, katona és a többi) közül választhattak minden kör elején, így a team deathmatch játszmák a szokásosnál több csapatmunkát és taktikát követeltek meg.

A fejlesztőket végül a Valve szerződtette le, a kiadó még azzal is megbízta a srácokat, hogy a modot csinálják meg a Half-Life motorjával is. A remake végül 1999-ben jelent meg Team Fortress Classic címmel, és számtalan frissítést kapott, miközben a készítők az igazi folytatáson is elkezdtek dolgozni. A Team Fortress 2-t már az ezredforduló előtt bejelentették, de a játék csak nem akart elkészülni: 2007 októberéig kellett rá várni, mikor is a The Orange Box részeként, a Portal és a Half-Life 2-játékok mellett mutatkozhatott be immáron PlayStation 3-on és Xbox 360-on is.

A Team Fortress 2 zseniálisan sikerült, a megújult látványvilág mellé az összes eddigi kasztot átdolgozták kicsit a srácok, és újdonság is helyet kapott benne bőven. A játékhoz folyamatosan érkeznek a frissítések, és ráadásul nemcsak őt promózzák (többek között képregény is készült a Team Fortress 2 alapján), hanem ő maga is potenciális hirdetési felület lett - legutóbb éppen a Deus Ex kapcsán kapott új kiegészítőket a játék. A Team Fortress 2 azóta free-to-play modellben üzemel, vagyis a játékkal bárki ingyen játszhat, csak bizonyos extrákért kell kisebb összegeket kicsengetni.

Boldog születésnapot!

12.
12.
goblinfing
#10: azért l4d esetében mondhatjuk fizettünk dlckért..mer a 2 igazából az lett..
11.
11.
Motig
#10: az hagyán de pls a CS hez még néha napján frisitést is adnak ki.. pedig mikor is a game? (pl: NfS Underground 2: nem fut W7-en normálisan.... javitás: nincs! elvégre csak a legjobb újgenerációs NfS game de hát kt izgat...)
10.
10.
gustaved
Hát igen a Valve csak élvezetteljes tartos játékokat tud csinálni és ráadásul olcson söt még az updatek is ingyen ... lásd TF2, L4D, Half-Life, Cs, Portal stb..
9.
9.
Mateclus
Hatalmas jatek ... ez mindig ott van hogy ne unjam magam delelott:))...Happy birthday:D

8.
8.
AnimeWarlord
Megyek is játszani : D Imádom
7.
7.
tommy93
Happy Birthday! Mai napig zseniális játék.
6.
6.
givi6
happy birthday
xD mijen már egy játéknak ilyet kívánni
5.
5.
wolfwarrior
Kedvencem boldog szülinapot.
4.
4.
LnB
Jelen kor egyik legjobb Multy FPS-e imádom, sokkal jobb mint az újkori codok összessége, (cod4 az azért jó).
3.
3.
LiMiT
"mikor is a The Orange Box részeként, a Portal 2 és a Half-Life 2-játékok mellett" Nem Portal 2. Az még az első rész volt. :)

Boldogat neki amúgy. Kaptunk is tegnap egy szülinapi sapkát meg ilyen kereplős zenélős hang doboz féle akármit :)
2.
2.
Cuppak
Happy birthday to you ! :D
1.
1.
krisztian66666
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...