Quantum Conundrum - a Portal atyjának új játéka

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Kim Swift igen bátor hölgyemény, képes volt otthagyni a Valve-ot az Airtight Games kedvéért - most azonban felfedte új projektjét a Gamespotnak, mely a furcsa Quantum Conundrum névre hallgat. Párhuzamos dimenziókba lépdelünk, fejtörőket oldunk meg, szóval nem estünk messze a Portaltól.

Kim Swift ötletéből pattant ki anno a Portal ötlete, s lásd, a folytatás is rekordokat döntött, holott a hölgy már nem is dolgozik a Valve-nál. Az Airtight Games színeiben készíti a Quantum Conundrumot, mely ismét számos ügyességi és puzzle feladvánnyal gondolja tovább a portálozást. Egy gyermek szerepében tetszelgünk ezúttal, aki a fejébe vedte, hogy megtalálja őrült tudós nagybátyját, Fitz Quadwrangle professzort. Az ő kúriája adja a játékteret, ahol  - köszönhetően a számos furcsa tudományos kísérletnek és puzzle-elemnek - gondolkodnunk is kell egy keveset.

A játékosok fő fegyvere a kesztyű, mely lehetővé teszi számukra, hogy átalakítsák a tárgyak méretét; elhelyezhetünk "fényes rózsaszín elemeket" a térben, amitől dimenziós hasadékokat képezhetünk, így párhuzamos dimenziókban is ugrálhatunk. Szobából kastélyba, mely egyfajta alternatív valóságként működik, amit ízlésesen "ki kell dekorálnunk", hogy továbbjussunk a következő színtre (a képek jól mutatják, hogy miként működik mindez). A való világban például egy normál páncélszekrényt igen nehéz lenne ide-oda pakolgatni, de a párhuzamos világban sokkal könnyebb.

A Quantum Conundrum 2012 elején jelenik meg Steamen, XBLA-n és PSN-en.

10.
10.
Mortis
Jájj, ez portalabb lesz, mint a Portal 2. :D
Nagyon ígéretesnek hat. Rám számíthatnak, mint vevőre.
7.
7.
koffein
érdekes, hogy annak ellenére megjenik steamen
6.
6.
pier33
jó játék lesz remélem.már nagyon várom :)
4.
4.
DanThomas
Kim Swift a Portal ATYJA?!
3.
3.
Raam989
Megértem a hölgyet, hogy otthagyta a Valve-ot. Látszólag nem nagyon akarnak új ötletekre nyitni mostanság.
2.
2.
givi6

tiszta portal 2 :D
jó játék lesz
1.
1.
Slik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...