Ideiglenesen X360-exkluzívak a Skyrim DLC-i

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 27.
  • Letöltés
A Microsoft örömmel jelentette be, hogy exkluzív szerződést kötöttek a Bethesdával, így a The Elder Scrolls V: Skyrim első két DLC-jét egy hónapig csak az xboxosok élvezhetik, a többieknek várniuk kell és irigykedhetnek. Az, hogy ez pontosan milyen tartalmat érint, még nem tudni.

Nem egyedi eset ez a játékiparban, hogy a Microsoft igyekszik mindenkit megelőzni a multiplatform címeknél. Gondoljunk csak a Call of Duty DLC-ire, de sok más is felhozható példaként. Nos, a Skyrim is beáll a sorba - a Bethesda nem tudott ellenállni az exkluzívitásért felkínált súlyos összegeknek, még akkor is ha csak 30 napról van szó.

A redmondiaknak csak két DLC-re van szerződésük, melyről érthető okokból még semmit nem tudunk, csupán annyit, hogy egy hónapig biztosan csak Xbox 360-ra tölthetjük majd le a kiegészítők. Ha a kiszabott idő eltelik, csak utána érhetőek el ezen tartalmak PC-re és PlayStation 3-ra.

Idevágó hír még az, hogy a Skyrimből nagy eséllyel kimaradnak az arénás küzdelmek. Már az Oblivionban is kedvelt elfoglaltságnak számítottak a pénzes összecsapások rendezett keretek között, ahol igen híres harcossá válhattunk karakterünkkel. Nos, semmi ilyesmire nem számíthatunk, pontosabban de: a kocsmai verekedést még nem ollózták ki.

Reméljük, több kényelmetlenség nem ér minket a novemberi megjelenésig.

29.
Őszintén nem értem az 'ms'-t ! Egy hónap exkluzivitásért kiadni egy valag pénzt ? Mondjuk ha megveszik fél évre akkor azt mondom értem, de 30 nap ? Másfelől én ha tetszik is max. 1 éves lesz a program amire megveszem, még a Witcher2-ön is csak most kezdek gondolkodni :) Akkor meg nem tök mindegy (pláne, hogy sosem vettem még DLC-t, az alapjáték bőven elég szokott lenni) ...
28.
hedzsooo
Na, BUMM, 6 honapig is el leszek az alapjatekkal, DLC nelkul is ! XD :D
27.
Vopesz
30 nap egy ilyen mélységű játéknál nem sokat ér.
26.
Extol
Kicsit elszomorít a dolog, nem amiatt mert később jelenik meg, hanem a PC-sek felé ez nem egy pozitív lépés. Reméljük ez volt az utolsó ilyen bizniszük. Az az egy hónap meg úgyis hamar letelik.
24.
drat576
a Bethesda nagyon elkanászodott, nem hinném hogy túl sok szükségük lenne a MS pénzére, ráadásul ez marketingileg is visszaüt
22.
shatterhand
#21: Gondolom ott több a pénz.
21.
Mortis
Hehe, egy ősöreg RPG-cím az Xbox-nak kedvez valamiben. Nincs ezzel bajom, mert nem szokásom 'DLC-zni', de azért vicces helyzet. :)
20.
zsizsi
14: lehet hogy hat évre le vagyok maradva töled mert komoly pénzekért megveszed a naprakész cuccokat de ha jön az új generáció megveszem és évekkel előredob és puff megint hosszú évekig nem kell magára a gépre költeni ;D (szopás xD)
19.
sheamus
#13: Grafikában lehet hogy nem, de láthatod, hogy tartalomban igen :P
18.
Sun9us
Hát azt hiszem, majd megveszem 8000-ért a GOTY-t, addig meg illegálkodom. :D
Tuti nem húznak le úgy, mint annó a Fallout 3-al.
17.
mdr88
#16: ez azért jó a mikrofosnak, mert PC-n nincsen ikszbokszlájv és ott nem tudsz lájvpontokat és/vagy pénzt költeni amiből mikrofosék megtöltik a zsebeiket
16.
Worgady
#14: Van benne valami!

Egyébként miért jó ez a Microsoftnak, nem szivatták még eleget a PC-seket?
15.
shatterhand
#14: pfff
hozok vizet mielött még belemélyedsz a hülyeségekbe
14.
Necreon
#12: Szerepjáték = PC
Elder Scrolls = PC
Szép grafika = PC és véletlenül sem már a megjelenésekor elavult 5-6 éves konzol.

Bethesda: "Persze, PC a fő platform".
Képmutató banda, semmivel sem jobb mint a többi ˇˇ.
13.
Lorthirash
#12: Hát... igen a konzol sose érhet nyomába a pc-nek :P
12.
sheamus
#10: Csak arra gondoltam, hogy mennyi hírt olvastam arról, hogy a PC-s verziók jobbak lesznek :D
11.
balint23h
#2: Hát remélem egy DLC-vel tényleg raknak be arénát. Meg azt is, hogy most nem kell megölni az ellenfelet, mert olyan valótlan volt, hogy minden meccs életre-halálra megy...
10.
Speper
#3: Mert mi annyi szuper dolgot kapunk, de tényleg :)
9.
givi6
#5: hehe :D milyen igaz, nehogy kifodjunk a reklámokból
8.
ZsupiDav
#5: Egyetértek! Ez a játékvilág legkedveltebb módszere a játékosok lehúzására: a warezra válaszul többször adják el a játékot annak, aki képes volt fizetni legelőször is érte.

Microsoft lépése: Aki nem tud normális játékokat kitalálni és készíteni, az megveszi azoktól, akik értenek is hozzá. Szánalmas és szerintem a szabad versenyt is sérti, viszont ez utóbbi amúgy is szerves része a cég politikájának.
7.
Csemegekukorica
Ezzel a játékkal én ugyis eljátszok vagy 2 évig elég aztán nekem DLCzni meg moddolni....
6.
Skyer
Moddal úgy is tesznek majd be arénát, szóval emiatt nem kell aggódni..
5.
bence51
Birom mikor valami még távol van a megjelenéstől és már a DLC-i a témák...
4.
turleysqt
Naja,nekünk csak modok jutnak az elején,tragédia.
3.
sheamus
Na végre, nem a PC-seknek jut a jóból :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...