Mozgásban a Sniper: Ghost Warrior 2

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 28.
  • Videó
Link másolása
A Sniper: Ghost Warrior tipikusan olyan játék volt, amiről sosem gondoltuk volna, hogy egyszer még viszi valamire: bizonyos tekintetben éppen megütötte az elvárt szintet, de a City Interactive többi játékához képest viszonylag jól sikerült, ami az eladásokon is érződött. Nem is kellett több a készítőknek...

A játék eredetileg PC-re és Xbox 360-ra jelent meg, ebből a két verzióból pedig több mint 1 millió példányt kelt el, ami nem rossz teljesítmény. A City Interactive a sikeren felbuzdulva nemcsak a PS3-as változat fejlesztésének vágott neki, bejelentette a folytatást is, sőt nagy mellénnyel licencet vett a harmadik generációs Unreal Engine-re, hogy aztán félretegye a később megvásárolt CryEngine 3 kedvéért - ez utóbbi dübörög most a Sniper: Ghost Warrior 2 alatt.

A játék már egyszerre készül mindhárom fő platformra, megjelenése jövő tavasszal várható. Köszi, menjapipaba!

66.
66.
kebi90
#65: Neeem, dehogyis :)
Ami a játékot illeti, azért nem várok tényleg annyit tőle mint a hamarosan megjelenő Battlefield 3-től. :D De csak jobb lesz mint az első része, legalábbis grafikailag az már biztos. :) Az első SGW-ban még az nem tetszett amikor, nem mesterlövész puskával kellett rohangálni hanem egy M4A1-et nyomtak a kezébe. Remélem ebben a részben már végig a mesterlövész missziókon lesz a legtöbb hangsúly.
65.
65.
Giggsy
#64: Oké, lehet kicsit elragadtattam magam :) Remélem nincs harag. Ami az assault rifle témát illeti, szó szerinti valóban rohampuskának lehet fordítani, de a katonai zsargonban nem így szerepel.
64.
64.
kebi90
#57: Jó, jó azért nem vagyok annyira szakértői szinten. De azért kösz az útbaigazítást, látom jobban otthon vagy a témában. A lőszeres dolgon igazad van, én is gondoltam, hogy van olyan ami áthidal mind a két kategórián. Vegyük alapul a szimpla ólom magos hat lövetű Flóbertet aminek a lőszerét a TOZ-8 kis kaliberű puska is használ. Régebben érdekeltek a lőfegyverek de ma már annyira nem foglalkozom velük. Tanulni meg sosem késő, még ha mástól is. Ezek szerint sok magyar fordítás is hibás, mármint az Interneten. Annyira azért nem kell leharapni a fejem legközelebb. :)
63.
63.
Dercsi
Az elsővel is nagyon jól elszórakoztam. Voltak hibái, beragadtam két kő közé...kilőttek vagy két ház mögül...de én inkább kihívásnak tekintettem mint bugnak...
Ha nem lesz rosszabb mint amilyen az első volt, jöhet! Márpedig szerintem jobb lesz!!!
62.
62.
Giggsy
#61: A Steyr AUG az gépkarabély. Lehet valahol rohamkarabély néven szerepel, de a hivatalos elnevezése ennek a kategóriának a gépkarabély és mint említettem, még véletlenül sem keverendő össze a géppuskával.
61.
61.
#57: Egy oldalon olyan láttam, hogy a Steyr AUG az rohamkarabély, így magyarul. Most akkor ez is külön fegyvertípus? Vagy ez géppuska, csak azon belül nevezik így? o.O
60.
60.
Ez jóó lesz, szerintem tök buli a helikopterre lövöldözni :D
59.
59.
Józsi_Doe
Ez a világ legjobb játéka, jeeeee! (Már ha a kukában keresgélünk :))
58.
58.
CJgabor
#42: ezt most próbáld újra mert én nem értettem hogy mit akarsz írni, és szerintem mások sem.
U.i: az Activision és az EA kiadó cégek (AKA pézéhes g*cik), nem fejlesztők... mondjuk az EA néhanapján fejleszt játékokat is.... Na m1.
57.
57.
Giggsy
#55: Az veled a baj, hogy kézi lőfegyver rajongóhoz képest sok mindenben igencsak el vagy ám tévedve. Egyrészt a géppisztoly nem azért géppisztoly, mert pisztolylőszert használ. Persze vannak olyan lőszerek amik jók pisztolyba és géppisztolyba is, de attól még sokkal inkább a felhasználási módjára és kialakítására utal a pisztoly elnevezés.
Az AK-t soha, sehol senki nem hívja, becézi Kalash-nak. Ráadásul a magyar írásmód szerint nincs is benne "h" betű (csak az angol szerint, de épp te voltál aki felróttad az angol kifejezések használatát) És a katonai zsargonban olyan, hogy rohampuska nincs. Magyarul ezt gépkarabélynak hívjuk, puskát a katonai alakulatok kétfélét használnak: géppuskát, de az megint egy teljesen más kategória és mesterlövész puskát. A kettő közt viszonylag nagyobb átjárás van, mert amíg a gépkarabélyba nem lehet betölteni a géppuska lőszert, addig a mesterlövész puskába jó eséllyel igen (jó példa erre a Dragunov és a PKM). Szóval olyat állítani, hogy a gépkarabély puska lőszert használ kissé meredek...
És ami a játékot illeti: te mégis hány filmben láttál eddig gerillákat, katonákat, zsoldosokat géppisztollyal járőrözni? Ugye hogy egyet sem. Miért? Mert a géppisztoly elsődleges felhasználása az épületharcászat és a személyvédelem, na meg a drive by lövöldözés a South Central-ban. Ahol előre láthatólag 100 méternél messzebbre is kell lőni, ott az ilyeneket már elő sem veszik. Szóval ezért nem értem, hogy miért kezdtél el az MP7-tel jönni.
56.
56.
kebi90
#55: Még valami: Nem SMG meg assult rifle... elvégre magyarok vagyunk :)
55.
55.
kebi90
#47: Meg tudom különböztetni megnyugodhatsz. :) Nem tudom miért írtad. De látom nem olvastad végig a hozzászólásokat. Az MP7 egyértelmű, hogy géppisztoly, ahogy a nevében is benne van pisztoly lőszeres. A Kalash pedig rohampuska, mert puska lőszert használ. Ennyire egyszerű...

Egyébként az MP7-es is megállja a nevét hosszabb távon is. Bár csak red-dot-ot vagy reflexirányzékot szerelnek rá.
54.
54.
Blyan000
Ez a darabos karaktermozgás csak nekem bántja a szemem? Bakker, nagyon fos... :D Már bocs... :$
53.
53.
pier33
52.
52.
Ooorky
1500m-t egyetlen ember írt, én csak a sokadik patch utáni változattal játszottam, de nem volt ~500m-nél távolabbi tűzpárbaj.
51.
51.
karneol81
"Na, aggódjon az elnök?" :)
50.
50.
karneol81
Az első kimaradt, remélem a második megjelenéséig tudom pótolni.
49.
49.
Teuton
#46: Ahogy mondja Giggsy is, az a ~1500 méter az a távolság ahol nagy eséllyel képes egy emberrel végezni a repülő töltény ha úgy találja el.
Viszont ilyen távra pontosan lőni vele gyakorlatilag lehetetlen, már csupán a viszonylag rövid csőből adódó szóráskör is túl nagy ekkora távon, a többi együtthatóról nem is beszélve (lövedék ballisztikai tulajdonságai, időjárás, fegyver állapota, stb).
48.
48.
Giggsy
#46: Azért az AK-val 1400-1500 méteren már abszolút szerencse, dolga hogy eltalálsz-e valakit. Ennyi a meghatározott ölőtávja, de ez inkább csak elméleti. Hivatalosan még a Dragunov sem pontos 1000 méter felett (a szakzsargon ezért is nem tartja az SVD-t sniper fegyvernek).
Az AK63 pásztázott lőtávja 350 méter, az irányzéka 1000 méterig szól, de aki 500 méter felett eltalál vele egy célt, az már kiemelkedően jó lövésznek számít. Az MP7 ilyen irányú adatait nem tudom, de mivel az SMG-ket kifejezetten közelharci szituációkra alakították ki, így gyanítom minden távolsággal kapcsolatos dologban kisebb értékeket ér el, ezért is mondtam, hogy az rossz példa volt.

#47: ezzel csak az a gond, hogy a patch is fel lett törve, így nem csak az eredetire lehet felrakni. Amúgy volt a Steam-en 1200 Ft? Arról sikeresen lecsúsztam :(
47.
47.
Ooorky
Azért nem raktak fel javítást mert a 99%-a törttel játszott, pedig steam akcióban ~1200ft-ért nem volt rossz vétel :)

kebi90: Nagy fegyvertudor lehetsz ha nem tudsz megkülönböztetni egy smg-t egy assault rifle-től...
46.
46.
kebi90
#41: Senki nem beszélt, csak példának hoztam fel. :) Régen játszottam a SGW-vel. Talán ezért nem emlékeztem az arzenálra. Na igen, az AK-47-es és bármely alfajának 1400-1500 méteren van a lő távja. A játékhoz nem raktam fel a javítást, addigra már végig játszottam. Természetesen ez a rész is ugyanúgy érdekelni fog mint az első része. Valószínűleg akkor már ki küszöbölik az egyben lévő hibákat. :)
45.
45.
gucho
nekem is bejött az első ész, ezt is várom...
44.
44.
Cuppak
Egész nap rossz volt a billentyűzetem, végre kommentelhetek, na szóval:D, nekem nagyon bejön a játék, bárki bármit mond.
43.
43.
Nomad010
Milyen badass hangja van már a csávónak:D
42.
42.
mestermagyar
Sztem eddig rosszpcjátékföszereplöje volt, most meg kirúg minden eddigi programozót:D és kirúgott eásokat és activisionosoket vesz felXD
Magyarul sztem ez már csak a nevében a régi city interactive:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...