Respawn: jó dolog saját címet fejleszteni

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Amikor az Infinity Ward két alapítója, majd a fél cég elhagyta a hajót, nyilván az egyik legnagyobb veszteségük az volt, hogy ott kellett hagyniuk azt a címet, amit hosszú évek alatt ők építettek fel a nulláról. A srácok azonban tanultak az Activision és a Call of Duty leckéjéből.

Hiszen míg a Call of Duty-franchise teljesen az Activision tulajdonában van, addig a Respawn jelenleg fejlesztés alatt álló címét nem adják senkinek: a jogokat megtartják maguknak, az Electronic Arts csak a kiadásért felel. Vince Zampella és Jason West szerint ez nem csak biztonságot ad, de a csapat morálját is javítja, hiszen mindenki a sajátjának érzi a játékot.


Mi volt a legnagyobb lecke, amit a kiválás során megtanultak? "Számomra a legnagyobb változás az, hogy most sokkal több ügyvédet ismerek, akik ezentúl átmennek minden szerződésen, amit csak aláírunk" - mondta Jason .

A Respawn egyébként jelenleg egy viszonylag közepes méretű csapattal, 55 fővel dolgozik. West szerint a létszám egyelőre optimális, hiszen minden pozícióban a legjobb emberek munkálkodnak. Most már csak egyesével, alapos megfontolás után, lassan vesznek fel új munkaerőt: "Megtehetjük, hogy lassan és válogatósan vesszük fel az embereket. Azt hiszem, ebben is különbözünk a többiektől" - tette hozzá az egykori Infinity Wardos.

11.
11.
CJgabor
mellesleg miért black ops-os kép van kirakva a cikkhez?
10.
10.
Thane
#9: Szerintem akkor már azt mondták volna hogy ebben az évben jöjjön ki az a bizonyos fejlesztői kezek alatt álló játék.
9.
9.
lolman598
átkozottul remélem h az ea nem fogja ilyen...hogyismondjam..."évente 1 rókabőr" stílusó játékok fejlesztésére kényszeríteni őket
8.
8.
Griffin
Úgy van hajrá West, Zampella és az egész Respawn csapata!!! Mellesleg a codot nem lesz nehéz már felülmúlni, csak remélni tudom hogy az EA egyáltalán nem szólhat bele a srácok munkájába.
7.
7.
vytros
Sok sikert nekik, drukkolok nekik :)
6.
6.
Terawatt
#5: Kétlem, lelki szemeim elött látom, hogy ez a fejlesztő csapat egy nap sokra fogja vinni és tele lesz vele a GK.
5.
5.
GamerBoy
Ez viszonylag elég jó kis fejlesztő gárdának tűnik, remélem nem fogják az Activision politikáját továbbvinni...
4.
4.
lackosor6
Remélem ezúttal nyújtani is akarnak a játékosoknak, nemcsak meggazdagodni belőlük! Bár a fejlesztőkön múlik általában a legkevesebb, legtöbbször azt kell csinálniuk, amit a kiadó diktál...Drukkolok nekik, hogy nyomják le az activision-t a faszba, de komolyan! Hajrá fiúk!
3.
3.
randall13
A távoli jövő még eléggé kiaknázatlan fps-ek terén, de talán még az úgymond közel-jövő is. Úgy érzem, a future soldiert nem lesz nehéz felülmúlni.
2.
2.
Khaszás
Egyetlen esélyük van ha vmi olyannal állnak elő ami üti a CoD-ot hiszen mindenki ezt várja tőlük és ezt ők is nagyon jól tudják :)
1.
1.
goblinfing
Lehet jobban járunk velük mint mostani infinity-vel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...