Mégsem kell online pass az új Driverhez

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 7.
  • Érdekesség
Link másolása
A Dead Islandet érintő szenvedés után újabb kiadói fail következik, ezúttal a Ubisoft és a Driver van soron. A korábbi tervek szerint a játék multijához csak online pass révén férhettünk volna hozzá, de a gyártás során számos hibás kód került a dobozokba, így a Ubi feloldotta a korlátozást.

Miről van szó? A Ubisoft úgy döntött, hogy a használt játékot vásárlók korlátozására a Driver: San Franciscónál bevezeti az úgynevezett Uplay Passportot - ez nem keverendő össze a DRM-mel, mivel lényegében egy egyszer felhasználható kódot takar, ami hozzáférést biztosít a játék 11 multiplayer módjához és a videorendezői módhoz. A pass úgy működik, mint máshol: ha használtan veszed a játékot, és az eredeti tulaj már bepötyögte a kódot, te csak egy bizonyos összeg kifizetése után válthatsz újat.

A Driver esetében viszont nem éppen úgy sikerült a bemutatkozás, mint azt a Ubisoft szerette volna. A felhasználók sorra panaszkodtak, hogy a kódjuk nem működik, s mint kiderült, nem véletlenül: a gyártás során hiba csúszott a gépezetbe, és az észak-amerikai példányokban található kulcsok egy részét hibásan nyomtatták. Bár elvileg ez az eset csak Amerikát érinti, a Ubisoft végül úgy döntött, hogy világszerte ingyenessé teszi a Driver multiját, pontosabban magát a kódot, amit egy eredetileg kétnaposnak szánt, de végül határozatlan ideig használható próbakulcs beszerzésével vagy a Uplay Pass ingyenes "megvásárlásával" érhetnek el a játékosok.

5.
5.
dante92
Ez de gáz...harcolnak a használt játékok ellen, erre saját magukat szopatják meg. Maradjon minden úgy, mint régen :D
4.
4.
armino8
#3: Ők is abba az irányba mennek,mint a többiek úsznak az árral.Az lenne a meglepő ha nem így tennének,manapság ez a trendi amúgy meg nem kell leszólni frankón ez a véleményem.
3.
3.
Mortis
#2: Adjad a krumplis zsákot, igen.

Nevetséges amit az Ubisoft mostanában művel. A régi önmaguk sötét árnyékai.
2.
2.
armino8
#1: Adom,én sem vagyok híve az online pass-nak pusztán egy dolog miatt.Még annó amikor csináltam a regemet magyar acc-ot csináltam és ugye azzal nem tudsz online játszani.Mondjuk én használt játékot még nem vettem,ezzel is próbálnám segíteni a játékipar fejlődését,persze emiatt szelektálok,hogy mit veszek meg.Na szal az a legközelebb tuti az ACR lesz amit meg már elő is rendeltem,remélem nem szo...nak be azzal,h nem tudok multizni a magyar acc-om miatt.
Ja én nem is kell mondanom,h minden trophym a magyaron van...Angolról csak dlc-ket szedem le.
1.
1.
Ez most nem jött össze, majd legközelebb :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...