Biztonsági szakembert igazolt a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Az áprilisi PlayStation Networköt ért támadások után magába szállt a Sony, s már a szolgáltatás helyreállítása előtt bejelentette, hogy külön vezetőt neveznek ki a biztonság felügyelésére. Az úriember neve most vált ismertté, korábban az amerikai Belbiztonsági Minisztériumban dolgozott ezen a területen.

A Sonynak mindenidők egyik legnagyobb biztonsági fiaskójával kellett szembenéznie áprilisban, akkor egy hackercsoport 75 millió, bankkártya-adatokat is tartalmazó PlayStation Network-hozzáférést tulajdonított el, amit később további támadások követtek: a Sony Online Entertainment felhasználóinak adatait is ellopták, de feltörték a Sony Pictures oldalát is. Az eseteket két csapat, a részben közös elveket valló, így utóbb szövetségre is lépett Anonymous és LulzSec követte el.

A Sony már akkor megígérte, hogy új, biztonságért felelős vezetőt fognak kinevezni, mikor megkezdte a PlayStation Network helyreállítását. A szakember kiléte a minap lett ismert, a vállat információbiztonsági vezetője (CISO) Philip Reitinger, az amerikai Belbiztonsági Minisztérium NCSC (National Cyber Security Center) osztályának korábbi igazgatója lett. A japán gyártó a jövőben minden eddiginél jobban odafigyel majd a biztonságra, ebben pedig Reitinger kétségtelenül a segítségére lehet - az úr egyébként annak idején a Védelmi Minisztériumnál és a Microsoftnál is dolgozott.

6.
6.
Folti90
#5: Nem vagy normális!!! Azzal, hogy betörnek a céghez, nem lesz warezolt a konzol, csak ellopják úgy kb. 75millió ember adait, és kezdődhetnek a visszaélések, legyen az anyagi, vagy sem!! Idáig kb. 3millióval több konzolt adtak el világszerte májkroszofték, az már nem olyan sok, plussz még a sanyi árcsökkentése is dobhat a dolgon......
Warezolt Ps3-at lehetséges volt szerezni, és ha nem frissítettél, vagy multiztál akkor még mindig használhatod, de biztos vannak még rá módik.
Az első box is felkúrható volt, mégis mekkora siker lett.....
Nem akarok kötekedni, nem is szokásom, de minden egyes mondatod téves!!!
5.
5.
givi6
remélem folytatják is a támadásokat, a hülye sony !!
nagyon bírom őket, minőségiek a termékeik, a ps3 is jó,
de farkak, mert ha belegondoltok (bár a sony is belegondolna)
amikor még csippelt volt a ps2, az volt a csúcs,
most meg valahogy, hirtelen a box lett a világ vezér, még ma sincs annyi ps3-as mint boxos, azért ismerjük el,
de a lényeg, hogy a wareznek lehet valami köze a gép eladásokban, biztos van,
tipp ként, sokan azért vesznek oxot, mert olcsók a gamek, vagyis a warezoksak....
3.
3.
Skyer
Hm, szerintem ezt nem kellett volna bejelenteni.. ez most olyan, mintha egy darab szaftos húst dobtak volna a kutyák elé.. Nem lennék meglepve, ha a közeljövőben is olvashatnák a sony ellen irányuló támadások folytatásáról..
2.
2.
..::RoLiSoAp::..
#1: Az tuti. Horatio miamiból meg csak annyit tenne oda ha feltörnék a rendszert: "Ez nem baleset volt, gyilkosság" Bár remélem kedves Reitinger Úr megoldja a problámákat és véletlenül sem egy beépített ügynök a Microsofttól O_o
1.
1.
Hubert Cumberdale
Hirtelen azt hittem, hogy egy NCIS-est vettek fel, de rá jöttem, hogy rosszul olvastam. Azért Gipsz ügynök odabaszott volna a hekkereknek. >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...