Befutottak a Rage gépkövetelményei

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Most, hogy már kevesebb, mint egy hónap van hátra a Rage megjelenéséig, az Xbox 360-tulajdonosoknak már kijutott a maga rettegése: a játék több, mint 20 gigát telepít a gépre. Ezek után most a PC-seken a sor, hogy megtudják: vajon milyen gépen fog tisztességesen döcögni az id Software alkotása?

Nos, a választ a hivatalos Bethesda-blog legújabb bejegyzése adja meg, ahol az illetékesek közölték a minimum és az ajánlott PC-konfigurációt. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy valószínűleg nem lesz vészes dolog aránylag jó szintre belőni a Rage-et egy közepes konfiguráción, de ha esetleg a masinád nem teljesítené a mimum követelményeket, a megjelenésig hátralevő három hétben, míg az Xbox 360-tulajdonosok megpróbálnak valahogy 20 GB helyet takarítani a konzolon, beszerezheted a szükséges fejlesztéseket.

Minimum: 

  • Operációs rendszer: Windows XP SP3, Vista, Windows 7
  • Processzor: Intel Core 2 Duo vagy ennek megfelelő AMD
  • Memória: 2 GB
  • Helyigény: 25 GB
  • Videokártya: GeForce 8800, Radeon HD 4200


Ajánlott:

  • Operációs rendszer: Windows XP SP3, Vista, Windows 7
  • Processzor: Intel Core 2 Quad vagy ennek megfelelő AMD
  • Memória: 4 GB
  • Helyigény: 25 GB
  • Videokártya: GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 5550
67.
67.
koffein
mondtam már, hogy ez a játék is megint pc-n lesz a legjobb? Nem? Akkor mondom. Ez a játék pc-n lesz a legjobb hAhA vuzik
66.
66.
Joe93
De elvileg nem DX11-be lesz? mert a 9800gt csak DX10
65.
65.
SSJ Gábriel
#35: Meg én pl a kinect miatt is fontolgattam ink az xboxot.
PS3-on csak a move van de az nem olyan mint a kinect :(
És az a poén,hogy 5 évvel ezelőtt úgy vágytam egy ps2-re,hogy anyámékat folyton azzal idegesítettem hogy: AKAROK EGY PS2-T!!! MOOOOOST!!! xD
És bármennyire próbálkoztam,nem jött össze.
Később meg mint egy csóró gyerek,márcsak a Corában próbálhattam ki.
Ezután kijött az xbox 360. Az is lett a corában,és SOKKAL jobban bejött mint az azelőtt olyannyira áhított (mostmár) ps3.
Ezek után jöttem rá hogy rendes Dragon Ball-os játék nincs PC-re,ekkor rájöttem hogy bármelyik jó lenne.
Na,mától számolva 1 éve meg kijött a kinect.
És mit titkoljam: MEGIMÁDTAM!!!
Így lett aztánvégül xbox 4ever.
De annyit még: ha nem xbox-ot kapnék,hanem ps-t,akkoris talán ugyanannyira boldog lenék.
#36: a final fantasykról csak videókat láttam,de nem tetszett.
Pedig amúgy odavagyok az RPG-kért...
64.
64.
SSJ Gábriel
#61: Nekem erre már csak egy hülye ötletem van:
Próbáltál rendelni valahonnan a netről?
Lehet hogy máshol 20 euróért meg 120-ast adnak.
(ha hülyeségeket írtam az azért van mert nincs xbox-om)
63.
63.
#62: És még ez az ember pofázik nekem erkölcsről és tisztességről, mikor ilyen a stílusa! Szánalmas!
62.
62.
: Nem írod át a neved, kurvaanyádra, te BAROM?
: Csakhogy nem én kezdtem itt el a személyeskedést, hanem ez a troll! Unom már, hogy minden hülye a nicknevemmel baszakodik velem. Csak ennyire telik tőle/ük? Szánalmasak!

Egyébként meg igazad van! Nem érdemes magam felhúzni, korlátolt agyúak miatt! Mentem is innen!

Ezt írtad te kis geci,engem akarsz oltogatni te majom
nem trolloztad le? olvasd vissza mit írkáltál te vagy a kurva barátnőd
jah és kibaszott szar a nickneved te büdös fasszopó
61.
61.
andy976
Rettegni nem rettegek, de mehetek merevlemezt venni. Itt mallorcán ráadásul csak 20GB-ost láttam külön a gamestop-ban 20 euroért. Szóval az akkor talán nem is elég...
60.
60.
Macccy
Kedves Cikkíró és kedves gyerekek, akik hülyeségeket beszéltek! (tisztelet a kivételnek természetesen)
Fanboyság nélkül mondom, hogy fogom a fejem a sok marhaságon amit itt olvastam. Először azt hittem csak ironikus megjegyzés egy része, de látom komolyan gondoltátok ... kezdve a cikk bevezetőjében a "rettegő" Xbox 360 tulajokkal.

2011 ősznél járunk, kifutott a 20GB -os merevlemez talán már a pult alatti zacskós OEM kínálatból is, 60-120 -as egységeket rég nem látni, 250GB -s lemezeket tesznek alapnak a konzolokba ... akkor tehát kijelenti a cikk írója, hogy az XBOX tulajok reprezentatív hányada "retteg" a Rage 22 GB-os telepítésétől. (brrrr) Azt hittem ilyen hatásvadász dolgokat csak a Blikkben és a politikában mondanak. Már a múltkori cikkben is úgy adtátok elő, mintha ilyen még sose történt volna, hogy telepíteni kell, vagy ha már kell, akkor mennyire borzasztó a részleges telepítés hiánya. Miért? Ki az akinek nincs 40 percnyi ideje (kb. ennyi időt igényel átlag 8-9 MB/sec másolási sebességgel, ami durván megegyezik a Blu-ray konstans másolási sebességével) telepíteni egy játékot? Nyilván borzalmas lelki törést okoz a PC-s telepítés 20 perces idejéhez képest (crack másolással együtt :) és nehéz utána emberek közé menni, tudván mennyivel később jutott be a konzolos játékos - főként a rettegő Xbox -os - a játék főmenüjébe. ... Telepítés után nem kell ellenben pörgetni a DVD olvasóban a lemezt, csakis az indításhoz kell, csökken az áramfelvétel és a hőtermelés (anya és apa fizet az áramért!), nem kopik a csapágyazás és a súgó hangját sem kell hallgatni, sőt mi több, gyorsabban tölti a textúrákat is. És ismét nem Fanboyság, mert ez áll a PS3 -ra is természetesen, ott is előny a telepítés feltéve, hogy van lehetőség teljes telepítésre ... azt most hagyjuk, hogy sokak számára a konzol fogalom azt is jelenti, ami régen a sárga kazettás józsefvárosi piacos kínai szaroknál volt, hogy betömöd a szájába a lemezt és játszol: kultúr ember sok napos játék előtt telepít. A klotyóra is bevágódhatsz előzetes gatya letolás nélkül, de nem komfortos szarral teli gatyában mászkálni.

Másik: a múltkori Rage cikkben és itt is a kommentek közt elhangzott (fülbemászó lehetett) az, hogy az id butította az Xbox -os változatot a DVD alkalmazása miatt (??!). Ez is egy nettó baromság még mindig, bár évek óta egyes vérmesebb Fanboyok hirdették, hogy a kisebb kapacitású adathordozó rontani fogja a végső produktum minőségét. Egyrészt mi a frásznak van akkor a 250-320-csillagos ég méretű merevlemez? Igen, azért hogy a játékos telepítse a játékot. Akkor miért is befolyásolja a kb 1/3 méretű lemez a minőséget? Logikusan el lehet képzelni, hogy semmiért, hacsak nem jön rendszerbe a 7,8 GB -nál nagyobb méretű textúrák felírása a korongokra :) de akkor már régen rossz lenne a Blu-ray utódjának is! Aki tud angolul és meghallgatta amit John Carmack mondott a QuakeCon rendezvényen (nem pedig üres, hatásvadász szövegeket írkál) az tudja, hogy bár a butítás valóban elhagzott az Xbox -al egy mondatban, de a fordítás valahogy így szólt: [...]"az engine viselkedésében a legrosszabb eredményt akkor kapod, ha egy Xbox 360 és egy DVD olvasó párost veszel alapul merevlemez nélkül, ami azt jelenti, hogy minden egyes textúrának a DVD -ről kell bejönnie ... mi egy rakás okos dolgot csináltunk, hogy lehúzzák a textúrák részletességét és lineáris maradjon az átvitel"[...] Tehát a játékot homályosabb, lassabban élesedő textúrákkal is játszhatóvá tették (Carmack milliszekundumokról illetve 10-15 másodperc teljes betöltésről beszél a sok részlet miatt) megadva ezzel a lehetőséget a NULLA telepítésnek, de ez egy technológiai feature, nem pedig egy hiba, az ajánlott akkor is a telepítés és valószínűleg ez áll a PS3 verzióra is!

Egyébként egy kis érdekes adalék még azoknak akik hajlandóak még olvasni a hülyeségem és nem elvből savazzák az Xbox -ot: tovább hallgatva azt is közli Carmack, hogy ellentétben a PS3 -al, az Xbox hardware képes ugyanúgy 8096x8096 pixeles megatextúrákat allokálni kis trükközéssel, mint a PC ráadásul a PC ezt nyers RAM -ból oldja meg, az Xbox viszont eltérő, fejlettebb technológiák kihasználásval. Ennek ellenére ez csak technológia, amit Carmack is csak kóstolgatott, ettől nem szebb és nem mondtam én se, hogy "úúú, a zixbox az jóbb mintaa péesshárom, bii bii" ... Csupán be kéne fejezni "flame"-et és az eszetlen lehúzását a konkurencia gépének. És ezt mindkét tábortól kérném ...
59.
59.
PolluxHUN
"A Rage-et a PC-n elsősorban a textúrák frissítése hátráltatja. Konzolon a hardver és a memória direktebb kezelése következtében egyszerűen lehet frissíteni egy adott pixelt, de a PC-n masszív rutinokat kell bevetni, hogy a frissítés végbemenjen, és mindez – Carmack szerint – több mint tízezerszer hosszabb időbe kerül, ami természetesen nagyon lassítja a feldolgozást. Carmack elmondta, hogy az AMD ezen a problémán sokat segített, amikor implementáltak egy újfajta frissítési rutint az ID Tech 5-be, mely csökkenti a keletkező késleltetést azzal, hogy egyszerre 50 frissítést hajt végre, de a konzolokhoz viszonyítva ez még mindig nem elég hatékony. A programozózseni viszont előre tekint, és az integrált grafikus vezérlőket hozta fel – elsősorban az Intel megoldására utalva – melyek közvetlenül érik el a rendszermemóriát. A dedikált GPU-k ebből a szempontból nagyon kötöttek, az AMD és az NVIDIA eltérő bankolási elrendezést használ a memóriára, amit a driverből rejtenek el, számos más dolog mellett, de a piac az integrálás felé halad, ami lehetővé tenné a hardverek direktebb elérését vagy kezelését, amit Carmack ki is szeretne használni."
Az AMD besegített Carmack-éknak a PC-ken tapasztalható textúra frissítési probléma ügyben úgy, hogy egy két kritikus kódrészletet ők írtak ill. driveresen is próbálnak javulni. Ha jól tudom a Nvidiának is van vmi technológiája erre az új fajta Multi-textúrázós OpenGL dologra. De lényeg a lényeg ezért eltérők a a specifikációk az ATI és az Nvidia között.
58.
58.
#49: Egyáltalán nincs igazad, haver!

1. én sehol sem trolloztam le itt Lacit
(mutasd meg hol trolloztam le)
2. Kopic, a barátom trollozta le Lackót
(én és kopic nem egy személy vagyunk)
3. nem én kezdtem a személyeskedést, hanem Lackó
4. elnézést kértem Lackótól és megbeszéltük az egészet
5. úgyhogy te ragozod túl, jelen esetben

Nem én vittem el a beszélgetést más irányba kedves, hanem Lackó kezdte el! Olvas csak vissza! Akkor az is egyből kiderülne, hogy senkit nem trolloztam le!!! A névkérdésről. Van itt egy tag akinek X360fanboy a neve. Akkor őt is elkezded baszogatni, csak mert a neve nem szimpi!? Közben meg semmit sem tudsz róla, nem is ismered!

A gondolkodásod szánalmas!
57.
57.
hedzsooo
Minimumhoz 1 masodik generacios 2 magos Intel Core proci, ez mar par eve igaz, nem ?
Azert gondolom min. 2.4 Ghz -es kell majd legyen...

Ajanlotthoz meg masodik generacios 4 magos I. Core proci..., igazabol mar minden uj jatekhoz ajanlott a 4 magos proci, igy ezzel sem arultak el meg sokat.

RAM detto, 4 Gb az ajanlott minden uj jatekhoz, plane ha az op. rendszerunk is haald a korral es W7-et hasznalunk ( Home Premium 64-biteset lehetoleg).

Tarhely is ertheto a texturak miatt, a GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 5550 viszont 1 vicc ajanlottnak, azzal kb. tenyleg ugy jarunk majd, mint anno a Doom 3-nal egy fx5800-as, 128 Mb-os, AGP-karival. Menni fog, de nem lesz az igazi..., meg egy 6600GT is megizzadt a Doom 3-al, magasabb beallitasokon anno, pedig akkoriban az elegge jo karinak szamitott. Szerintem a Rage-hez illene egy GTX460-ast az ajanlott konfighoz feltuntetni.
56.
56.
kharami
Amúgy most nézem a Radeon 5550 és a 9800GTX mióta egy szint?!:D:D:D Na ez viszont röhej! Az 5550 a 9800gtx hez képest egy falap! Akkor igy korrektebb lett volna 9800gtx vagy radeon 4870 vagy 50
55.
55.
ZERO88
#50: Nem vágom de tényleg abban mi a baj ha valaki fanboy? Egyszer valami hülye kitalálta azt a többi majom meg fojtatja hogy aki fan azt fikázni kell! -.-"
54.
54.
Extol
Idegesítő lehet mindíg ki be szedegetni a lemezeket, és egy idő után nem is tesz nekik jót.
53.
53.
kopic
#52: Így van!! Ha nem telepítesz akkor kell csak a Cd-t cserélgetni kell ,de ha telepítesz akkor meg nem!
52.
52.
Vopesz
Xboxra NEM KÖTELEZŐ telepíteni, csak ajánlott. Ha nem telepíted, akkor is tudsz vele játszani.
51.
51.
Extol
Micsoda szájkarate kerekedett itt
50.
50.
#17: azér baszakodnak a nickneveddel mert olyan nicknevet választottál magadnak hogy baszogassanak...remélem tudod mire gondolok
49.
49.
#29: veled vagyok haver,1 értelmű hogy nem akartál rosszat,psfanboy egyből az ember édesanyját szídja meg letrolloz embereket amikor ő maga az:D
ja és h a cikkhez is szóljak Kurva anyád microfos
48.
48.
kopic
#44: Előbb néztem meg, de már ott vagy a listán!
47.
47.
Józsi_Doe
A szokásos semmitmondó processzor megjelölés. Ez így nem sokat ér.
46.
46.
kopic
#44: Furcsa pedig már én is bejelöltelek! Akkor nem értem! Szarakodik valamit az oldal!
45.
45.
givi6
bőven meg van, (már ha pc nyomnám)
szoval lehet megnézem full grafon ...
44.
44.
#43: Én is bejelöltelek barátnak, sőt már 2xer, de nem látlak a barátlistámon. Valószínűleg neked kell elfogadnod, visszajelölnöd!

Nem értem ezt a rendszert! De valahogy összehozzuk! Az fix!
43.
43.
kopic
#42: Meg visszajelölnél ismerősnek ? Mert már bejelöltelek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...