Homoszexuális romantika a The Old Republicban

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 14.
  • Érdekesség
Habár a játék megjelenéséről még mindig nincs információ, sőt az európai bétateszt továbbra sem fut, jó tudni, hogy a BioWare már most olyan fontos dolgokkal foglalkozik, mint az azonos neműek romantikus kapcsolatai, amit majd csak egy későbbi tartalombővítés során hoznak be.

A fejlesztés eddigi menetéhez hasonlóan továbbra is nagyon sok dolog bizonytalan a Star Wars: The Old Republic körül: úgy néz ki, a BioWare-nek nincs megfelelő hardveres háttere Európában, hogy el tudja indítani a bétatesztet, vagy valami egyéb komoly katasztrófa jöhetett közbe, amiért az Amerikában zajló tesztelés továbbra sem indult el itt.


Eközben Stephen Reid a BioWare-től arról beszélt, hogy természetesen a többi MMO-hoz hasonlóan a The Old Republicot is bővítik majd tartalmakkal és kiegészítőkkel a pályafutása során, s az egyik ilyen tartalmi csomaggal jön az azonos neműek romantikus kapcsolata is. Reid szerint azért nem tudják beletenni az alapjátékba, mert így is rengeteg szinkronnal kell elkészülniük, s be kell lőniük, mik a legfontosabb prioritások a játék megjelenésére.

70.
rdrfan95
Egy Star Wars játékban minek egyáltalán bármilyen sexuális kapcsolat!
Van olyan aki csak azért nem játszott eddig SW játékkal,mert nem vehetett feleségül egy bögyös kis wookie menyecskét?
Egyébként például a Red Dead Redemptionben mért nincsenek meleg cowboyok,a Gears of Warban miért nincsen egy meleg locust pár sem és Duke Nukem miért nem a melegek jogaiért küzd!!!!
69.
goblinfing
#65: Én most náci vagyok mert nem istenítem a fartúrókat ajajj
68.
Extol
Mint minden más játékban itt sem lesz kötelező eljátsszani a meleget. Csak kíván egy alternatívát a játék ez minden. Nem látom mi ebben olyan rossz, csak egy betegesen homofób ember tudja magát ezen felhúzni. És könnyen lehet hogy őnekik sokkal nagyobb baj van a fejükkel mint meleg társaiknak.
67.
Bocsi, de olyan szilárd erkölcsi értékrenddel nagyon kevés politikai nézet rendelkezik, amilyet a szélsőjobb képvisel. Bármiféle deviancia súlyos következményekkel járhat még egy hasonló nézeteket valló kisebb baráti körben is. Ezek az úgynevezett "neonácik" csupán szeretnék környezetüket és leendő/meglévő gyermeküket egy tisztább, vagy mondjuk úgy, inkább kevesebb megoldandó probléma által sújtott világban látni. Sajnos ehhez bármilyen eszközt megragadnak, akár az internet, akár a való élet közegében. Más kérdés, hogy ezen politikai nézet vezetői, és sok magát szélsőjobbosnak valló ma élő emberke se tartja magát ezekhez az elvekhez mindennapi élete során. (Gondolok a skinhead subkultúrára pl., akik isznak, drogoznak, erőszakoskodnak. De ide sorolhatóak akár vallásbolondok is, akik azt hiszik szent missziójuk felnyitni mások szemét. Tévednek, mint mindig.)

DE: sok más politikai nézettel ellentétben el kell ismerni, hogy a szélsőjobb legalább nem hagy teret ezeknek a romlásoknak. Még ha maguk sem tiszták 100% (melyikőnk az?) -legalább törekszenek valami nagyobb jóra (legalább látszólagosan), ami komoly előnyt jelent számukra másokkal szemben ha az átlag polgár bizalmának elnyeréséről van szó. Az átlagpolgár pedig nem akar felvonulást. Félti a gyerekét ezektől. Félti az állását a bevándorlóktól, fél éjszaka az utcára menni a randalírozó hajléktalanok és cigányok miatt. De mint írtam, nagyon fontos: szeretne biztosítottan erkölcsös világban élni, ahol a hős végrehajtók majd elvégzik helyette a piszkos munkát. Akár vér árán is... Ne legyünk ostobák, sem képmutatóak: ki ne kívánná néha pokolra is a cigányt aki kirabolta... Mehetne akár az egész pereputtyával... Nem így van? Ilyen és ehhez hasonló előítéletekből táplálkoznak ezek az eszmék. Persze megkérdőjelezhető ezen boszorkányüldözések igazságossága, főleg azon szempont figyelembevételével hogy mint beszéltük a homoszexuálitás betegség. Ennek "igazságossága" hasonló a faji üldöztetéséhez, azonban be kell látnunk hogy akár a kommunizmus, nemzetiszocializmus, vagy maga a demokrácia, sajnos erőltetés és csipetnyi erőszak nélkül nem megy. Csak az meg már szép lassan autokráciába csap át. Mindig.

És mint írtam, mindezen hibái ellenére a szélsőjobb alapjáraton törekszik a jóra, csak céljainak elérése közben válik olyanná mint üldözött "istentelen, gonosz" ellenségei. Ez a helyzet - bár ez a hasonlatpár a nemzetiszocializmusnak nem szokott tetszeni :) - igencsak hasonló mint az eset a kommunistákkal.

Rendszer nem akart még annyit adni jószándékból mint az előző rendszer, azonban vezetőik is jócskán magukhoz vettek a szebb jövő érdekében elorzott javakból (mezőgazdaság?), és a nácikhoz hasonlóan kíméletlenül áttapostak azokon, akiknek politikai nézeteik ellenkeztek az övéikkel. Ezek a lépések, valamint az, hogy az élet legtöbb részét beszabályozták a szocialista eszme szerint akkor ugyanúgy felhúzott sokakat, mint most néhány világból kiábrándult náci fiú megnyilvánulásai.

A kommunizmusban is volt erőszak, ahogy akkor is lenne most is, ha ezek a nácik jutnának hatalomra. Sajnos ha munkát akarsz adni a népnek, vagy erkölcsi tisztaságot akarsz, legalább a sajátjaid között (FONTOS: a nácizmus más népeket NEM vesz emberszámba, véleményem szerint a más országokban élő fehérekkel való összetartás is csak kitaláció hogy erősítsék a világban politikai helyzetüket - vagy legalább nagyobb számban képviseljenek egy bukott eszmét - azonban azzal hogy még más nemzetben élő fehéreket, nemhogy cigányokat, feketéket, zsidókat, arabokat - nem vesznek emberszámba, csak saját nemzetük szerintük tisztavérű tagjait, így számukra levágni pár ezer-százezer-millió zsidót, nem mocskosabb dolog isten szemében, mint levágni pár veszett kutyát, amely szerettei háza tájára tévedt élősködni a csirkéken.)

Ezen eltorzult eszméket vallották a kommunisták is, csak a nép manipulációja során azt teljesen a jobb oldal, a vizionált settenkedő "fasiszta deviánsok" ellen uszította, de a más nemzetekkel ápolt kapcsolat sem különbözik sokban nácizmusétól: aki nem kommunista volt, vagy mérsékelten vagy nagyon veszélyes volt erőszakosan terjeszkedő politikájukra, így lehordták mindenféle kapitalistának.


A homoszexuálisok kérdésében értelmetlen egy nácival vitázni, mert magába programozta a megfelelő irodalom vagy közeg által hogy szerinte mi a helyes, és ugyanúgy nem fogod tudni meggyőzni az ellenkezőjéről, ahogyan egy kommunista embernek sem fogod tudni elmagyarázni miért volt Németországban annyira erős a háború előtt a náci párt, és azt, hogy biz a szélsőjobbnak is van egy emberibb, kevésbé militarista oldala, ami sokakat megnyerne. Nem, azt mondaná rád, te is fasiszta vagy.

A náci meg azt: nem tiszteled Istent, istentelen vagy :) Ugye?

A homoszexualitás már erősen a politika kérdésköre, sajnos-nem sajnos -
és csatlakozom néhány előttem szólóhoz: biztos hogy van ilyesminek helye egy ilyen oldalon? Még engem is írásra bírt, pedig nem szeretek írni :)
65.
Hab
#62: Nem inkább a neo-náci trollokból van itt túl sok, akik azt hiszik magukról hogy erkölcsi mintaképek...
64.
NereusLaceee
Hűű de belecsaptatok a lecsóba! :) Tetszik hogy a Bioware "magyarázkodik" hogy miért nem jön ki az alapjátékhoz. Ha simán azt mondaná hogy "nem vagyunk melegek, és nehezen jön a kezünkre" akkor az #59-hez hasonló művelt emberek a pokolra kiáltanák őket :)
63.
goblinfing
#61: Igaz pont hogy számomra SW egyik legjobb mű áhh.. Amúgy ha ilyen lenne amit mondtál előkapnám fénykardom azt pápá nekik xd
62.
goblinfing
#58: Túl sok volt a kamu történelem?
61.
Adamknight
#59: De egy játékról nem kéne olyan hírt találnom, hogy"b*ziknak áll a világ". Ez egy betegség, mint az előttem is írták már páran és nem ezzel kéne marketinget csinálni egy game-hez. Most attól szerinted én, mint normális hetero játékos jobban fogom érezni magam, hogy 20 droidfarm XD után a karakterem beül egy kocsmába, mellettem meg 2 férfi karakter öhm... hagy ne legyek vulgáris. Ráadásul pont egy Star Wars játékban?! Azért álljon már meg a menet...
60.
Eberinu
#55: Te már rég megszegted...
59.
Eberinu
Egy kicsit már azért ácsi! Hagyjuk a sok álszent baromságot már, ma már nem nagy dolog a homosexualitás, aki nem fogadja el, az is csak azért képmutató, mert vajon mit gondolnának róla, ha mégis egyetértene vele...ennyire ne legyenek már egyesek szűk látókörűek, ha nem tetszik, nem foglalkozol vele vagy nem játszol a játékkal, ha meg nem zavar, akkor meg úgy is mindegy. Mindenki azzal jön, hogy így úgy mennyire művelt okos, holott ezeknek ehhez SEMMI KÖZE. Kicsit azért gondolkodjon már el az a pár emberke....a hülyeségeket meg meg lehet tartani maguknak, ide senki nem kér abból, hogy így úgy szidkozódjon.Szerintem.
58.
Hab
#55: A nyilasok hányszor szegték meg Isten törvényét!? Te mégis ilyen avatárt választottál. Na akkor ki is a nagy nulla?
57.
MaxiJets
falselight írta, hogy a játék nem fog ráerőltetni.:D nah ez teljesen így van pont ezért nem is értem miért vagytok így felháborodva... 1-2 játékban sokkal betegebb és normálatlanabb dolgok kerülnek elő. (-vagy akkor basszon pofán aki szerint egészséges dolog valakit agyonverni egy dildóval, a 3rd street saints-ekről meg csak említést sem teszek.) azonban más felől nézve én sem értem mi ez a nagy buzgálkodás, játékfejlesztő részről. 1-re másra olvasni a hírek között (elder of scrolls új része, most az swtor, mass effect, még az NHL 12 leendő női játékosait is sok kritika érte.:D) hogy az újonnan megjelenő játékok tartalmaznak egykét forró feature-t. who cares? emberek. ne legyünk már ennyire lámák, inkább örüljünk hogy még nem kötelező.
56.
anadrex
Csak szerintem nem passzol bele a buzulás? Minek kell beleerőltetni mi lesz ez vmi sims klón?
55.
adikas
#54: Csak nyugodtan, de az én szememben egy 0, aki megszegi Isten törvényét.
54.
falselight
#50: a homoszexualitásnak mi köze már az erkölcshöz? beszarok, komolyan.
51.
goblinfing
#31: "Az a baj, hogy én ahhoz szoktam, hogy akadémikusokkal, egyetemi tanárokkal, meg hasonszőrűekkel szoktam diskurálni " Az a baj én meg ahhoz szoktam hogy hétköznapi emberekkel beszélek és józan paraszti ész még mindig többet ér mint a sok hülyeség amit megetetnek...
50.
adikas
#45: Az amerikai hadseregben a buzik száma 1.5%, de az Afganisztánban elkövetettek alapján 10% is van.
Ahogy észreveszem egyre több játékba sújkolják ezt az erkölcsi degeneráltságot.
De, nem is lehet csodálkozni mikor a cionista vezetés már Németországban is az Általános iskolásokat a történelmi példaképek háttérbe szorítása helyett mocskos buzikról tanít.
49.
grindcore
#48: Az alapjátékban azt mondják nem lesz benne, tehát nem fogsz vele találkozni. A kiegészítő meg szerintem opcionális.
48.
vytros
#47: Nem a hírekre gondoltam, ugyanis azzal tisztában vagyok hogy ezek marketing, polgárpukkasztó okokkal kerülnek be a hírekbe nagy dobpergéssel. Én arra gondoltam, hogy magában a játékban jó karaktert játszva egyből rámhajtanak a társak DA-ban, ami elég irritáló. Lehet hogy én szerencsétlenebb vagyok mint a legtöbben, hogy ők nem találkoznak ezekkel a dolgokkal, vagy csak minden párbeszédet átugranak, nem tudom :P
47.
grindcore
#45: Senki se tolja a pofádba, csak ha a megfelelő híreken csüngesz nyálcsorgatva, vagy ezért vagy azért. Engem nem érdekel, hát valahogy érdekes módon el se jut hozzám, max úgy, hogy egy kolléga épp említi, de ennyi. Nekem miért nincs akkor az arcomban az egész? Hozzáállás kérdése a dolog.
46.
Mortis
Túl sok az idejük. Kedves BW-osok, nem a játékmechanizmus fejlesztésével kéne foglallozni az helyett, hogy ilyen lényegtelenségekkel hergelitek a rajongók egy részét, a másikat meg elfásítjátok, hogy ezzel foglalatoskodtok munka helyett.
45.
vytros
Nem lenne nekem semmi bajom hogyha nem tolnák a pofámba hogy mit csinálnak, habár nincs különösebb bajom a melegekkel a felvonulásukkal csak az undorító "4 fal közé" tartozó fétiseiket mutatják be, amik nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nem fest pozitív képet az elmei állapotukról vagy személyiségükről.

Ugyanígy gondolom a játékok kapcsolatában is, nagyon tudott zavarni amikor a DA 1-2-ben csak úgy jöttek a meleg ajánlatok maguktól, miközben én nem voltam rá kíváncsi, még ha az ókori Görögországra hasonlított volna a világ (amiben sok biszexuális férfi élt), de így a középkorban ezt nem igazán tudtam volna elképzelni. Teljesen illúzióromboló számomra.

Még hozzá fűzném, azt a "viccet", hogy miért nem vesznek fel nyíltan meleg embereket a hadseregbe? Mert nem lőné le a "cuki" arcú ellenséget. Ezen az alapon elindulva nem tudok elképzelni egy meleg tábornokot (pl. Shepard) ahogy megmenti a világot mindenkit legyilkolva akciója közben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...