HWSW: Kirúgták a HP vezérigazgatóját

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Távoznia kell a HP éléről Leo Apothekernek, aki kevesebb mint egy éve vette át a világ legnagyobb informatikai cégének irányítását. Az utódja Meg Whitman lesz, aki korábban az eBay elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be. A befektetők bizakodnak, de vajon van-e rá okuk? A HWSW-n kiderül.

A német születésű, de később Belgiumban és Párizsban élő, Izraelben egyetemet végzett, öt nyelvet folyékonyan beszélő Apotheker 2010 októberében vette ár a HP irányítását, miután augusztus elején különös körülmények között távozott az előző vezér Mark Hurd, hogy aztán rövidesen Larry Ellison szárnysegédjeként, a nagy rivális Oracle hardverrészlegénél folytassa a pályafutását.

Apotheker számára azonban túl nagynak bizonyult elődjének cipője. A vállalat irányítását 2005-ben átvevő Mark Hurd a Fiorina-korszak vad kilengései után sínre tette a HP-t, számos jelentős akvizíciót hajtott végre főleg a szoftverek és szolgáltatások területén, amelyek révén a HP-t a legnagyobb bevételű informatikai vállalattá fejlesztette. Eközben racionalizálta a működést, csökkentette a költségeket, a HP stabilan nyereségessé és az előrejelzéseknél rendre jobb eredményeivel a tőzsde kedvencévé vált. Hurd irányítása alatt még a korábban folyamatosan masszív veszteséggel küszködő PC-gyártó részleg is profitábilis lett és a Dellt megelőzve piacvezetővé vált.

Apothekert nem más, mint Meg Whitman, korábbi eBay elnök-vezérigazgató váltja - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

4.
4.
Henry82
#2: A fő fejesek azok a befektetők, akiknek a legtöbb részvény van a birtokukban, mindenki más csak alkalmazott, beleértve a vezérigazgatót is és mint olyan, bármikor lecserélhető.
3.
3.
Quent1n
#2: Vezérigazgató nem császár :) Van egy igazgatótanács aminek joga van meneszteni az állásából. Igen ő a fő-fejes de nem egy személyben vezeti a céget.
2.
2.
wildláma
hogy a viharban tud valaki kirúgni egy vezérigazgatót? elvileg ő a fő-fejes nem?
1.
1.
xICEMANx
hmmm érdekes... nem fog bele halni :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...