Nincs tervben a Heavy Rain folytatása

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 29.
  • Érdekesség
Link másolása
David Cage, a Quantic Dream frontembere elmondta, hogy csapatuk nem számol a Heavy Rain 2 fejlesztésével, mert számukra nem üzlet a folytatások készítése. Nem a pénzért űzik az ipart, hanem azért, hogy megrázó, új ötletekkel rukkoljanak elő. Ebbe a hitvallásba nem férnek bele a rókabőrök.

A Quantic Dream fejese leült egy kicsit fecsegni a Develop magazinnal, itt adta mindenki tudtára, hogy a stúdiónál nincs tervben a Heavy Rain 2 készítése, mivel alapból a folytatások ellen vannak. Nem állnak be a sorba, tehát azt, amit csinálnak, nem a pénzért teszik - sokkal inkább megdöbbentő ötleteket találnak ki, és nincs két egyforma játékuk.

David Cage elmondása szerint azért készítették el az első és egyetlen Heavy Raint, mert volt mondanivalója, gondolkoztak a folytatáson, de végül rájöttek arra, hogy az új ötletek minden folytatásnál előrébb valók.

"Nem tudom, mint mondjak. Azt hiszem, nincs hosszútávú stratégiája a karrieremnek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy annyi pénzt szedjek össze, amennyi még lehetséges. Úgy látom magamat, mint egy író. Tényleg. Én csak az ösztöneimben bízom. Azt hiszem, a rajongók tudják, mit akarok én, mit tegyek. Egy öreg játékfejlesztő vagyok. 42 éves múltam ebben az évben."

Cage rendkívül szimpatikus módon kiemelte, hogy olyan sok az öreg róka az iparban, pedig szerinte rendkívül sok tehetséges és fiatal szenvedélyes módon szeretne játékokat készíteni. Aztán kicsit öregebbek és tapasztaltak lesznek, és a szenvedély elhalványul. Lesz egy családuk, és hirtelen azt hiszik, hogy "minél több pénzt össze kell szedniük a családuk számára" - a legkézenfekvőbb megoldás a bejáratott címek újabb és újabb folytatása. Nem értek még abba az életszakaszba, melyben most Cage van. Hiszi, hogy vannak még kiaknázatlan lehetőségek az iparban, és még mindig kreatívnak vallja magát.

Újdonságokat kell alkotni, erre épít a Quantic Dream.

8.
8.
Vendu
Hála a jó égnek, az első sem hiányzott.
7.
7.
p3ti
#6: Ha folytatni nemis , de valami ilyesmit lehetne csinálni ... Anno a fahrenheit volt ilyesmi gamme , de a heavy rain az 1ik legegyedibb játék amivel valaha játszottam :)
6.
6.
peter.biro
Jó hogy nem húzzák le az első részt ! A Heavy Rain nagyon ott volt és szerintem nem nagyon lehetne folytatni
5.
5.
deathdave42
imádtam ezt a játékot, kedvencem lett.... és milyen jó, h nem adnak ki egy ratyi 2. részt :D
4.
4.
Necreon
És ez így van jól, nincs is rosszabb annál amikor egy zseniális műalkotást egy borzalmas második résszel alulmúlnak.
3.
3.
ReNegAdE
Kár!De mellette jó is hogy csak a pénz miatt nem adnak ki egy gyengébb cuccot.Fahrenheit után is sokat vártunk egy új játékra tőlük,biztos hogy előbb utóbb előrukkolnak valami jó kis játékkal!
1.
1.
LnB
Basszus ez miatt a játék miatt nagyon bánom, hogy nincs PS3-am. Kiadhatnák boxra, vagy pc-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...