Cameron szerint működhetne egy Avatar MMO

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Avatar rendezője, James Cameron szerint minden adott ahhoz, hogy egy tökéletes MMO születhessen a mozifilm alapján és finoman utalt arra is, hogy a játék már tervben van. Két eltérő faj, egy részletekig kidolgozott sci-fi univerzum - mi kellhet még? Naná, hogy a jó időzítés.

James Cameron, a zseniális filmrendező egyáltalán nem lőtt mellé, amikor 2009-ben kijött az Avatarral. Rekordot döntött a bevétellel és egy csapásra elfogadottá és kedveltté tette a 3D-technológiát a filmszínházakban. Az úriember leült egy kicsit csevegni az IGN-nel és itt adta tudtunkra, hogy szeretne egy Avatar MMO-t viszontlátni.

"Úgy gondolom, hogy az Avatar egy tökéletes MMO cím lenne. Ez egy nagyon nagy világ. Az első film alapján lehet, hogy nem érzékelhető, de egy egész univerzumról beszélhetünk, mely az egész világot megváltoztathatja. Az univerzum más planetáris szerveket, valamint más kultúrákat, más életformákat vonultat fel" - ecsetelte Cameron. "Végül az emberek látni fogják ennek nagyságát és azt, hogy egy MMO működhetne, de ehhez tökéletesen kell időzítenünk. Pontosan a második és a harmadik film közé, mert nem akarunk lelőni egyetlen poént sem, mielőtt az a nyilvánosság elé kerülne a filmekben."

A rendező megemlítette, hogy egy MMORPG-ben sokkal nagyobb hangsúly terelődik a karakterre, mint azt a filmben látni lehet. Cameron úgy tekint a mozikra, mint egyfajta ugródeszkára, hiszen a gazdag és változatos világot a filmeken túl is át lehet élni.

Az IGN végül nekiszegezte azt a kérdést, hogy miért volt olyan gyatra az első Avatar-játék kritikusi és kereskedelmi teljesítménye. Cameron szerint minden a rossz időzítésen múlt: a játék a film bemutatása előtt került a boltokba, mielőtt még ismert márkává vált volna, így nem tudott bizonyítani. Ez érdekes, elvégre a 2009 decemberében elindult hisztériát pár hónap elteltével is meg tudta volna lovagolni.

"A tényleges játékon lehetett volna javítani, de azt hiszem, rohadt jó munkát végeztünk, hogyan integráljuk a játékélménybe a sztereoszkopikus 3D-t."

És ez valóban kikezdhetetlen, kedves Cameron!

31.
31.
Na'vik
Hogy lehet vele játszani? Elkezdeni? :D
30.
30.
JohnnyBoy001
#22: Nah erről hallottam valamit. Ha jól emlékszem volt egy könyv ami kísértetiesen hasonló történetet dolgoz fel, de persze nem kaptak semmilyen jogdíjat a film készítőitől. Így szól a pletyka legalábbis. Megerősíteni sajna nemtudom, mert még csak azt a könyvet se olvastam :P
Am az Avatar-tól én se nagyon dobtam magam hanyatt. Nem azt mondom, hogy rossz, mert azért egész nézhető, de sokan meg annyira elképesztően jónak tartják, hogy az már szerintem túlzás.
De, hogy hozzászóljak a topichoz is: lehet, hogy az én fantáziám a korlátolt ebben az esetben, de én meg valahogy nem tudom elképzelni az Avatart mmorpg-ben. Mert a filmben ugye voltaképp egy háborút láthattunk a navik és az emberek között. Nah most akkor ezek alapján meg is lehet egy akciójáték alapja ami többé-kevésbé hű a filmhez. Ezt ugye tudjuk, hogy meg is játszották....na de egy mmorpg? Nem túl kemény fa ez az ön fejszéjének Mr Cameron?
29.
29.
Ooorky
Én premierkor néztem meg Imax-ben, de otthol hdtv-n sokkal jobb volt a látvány, bár a sztori mindkét helyen egy újramelegített fostalicska színvonalát hozta.
Ha lenne mmo belőle tuti játszanék vele 1-2 órácskát, hogy szétlőhessem a kék köcsögöket, mielőtt visszatérnek az emberek űrhajói szarráatomozni a bolygót.
28.
28.
Optimus Prime
#27: Te nem érted, én a jelenlegi 3D-s technikát tartom parasztvakításnak. Számomra a tényleg 3D ott kezdődne, ahol a Star Trek holodeck-je. Meg számomra nem kell ilyen fancy cucc, hogy élvezni tudja egy filmet, lásd TRON: Legacy.

Bár tudom divat mostanság a régi nagyokat is temetni. Spielberg, Zemeckis, Lucas (őt már rég elásták), Carpenter, Cameron. Valahogy kiderül, hogy már a régi filmjeik is szarok voltak.
27.
27.
#19: Szerintem az Avatarnak meg pont az volt a baja, hogy nem "parasztvakítós" 3D volt (ha nem láttad kár, pedig értenéd mit mondok...) hanem rendes, natív 3D és az ottani megtekintés után otthon is megpróbálkoztam vele, és borzalmasan mesefigurás-színes, szinte rajzfilmesen gagyinak tűnt...pont azért, mert csak 3D-ben üt, de otthon meg azért elég kevés népnek van 3D-s tévéje ami visszaadná.
26.
26.
Ecneb
#25: bizony, ő ettől lesz híres!
25.
25.
Stranger666
#2: Akkor te most jól megmutattad a Világnak!
24.
24.
GhostDog24
Azért fikázzák itt töben mert értelmesek, csak a csürhenépnek akiknek az IQ-szintje nem éri el az 1 számjegyet (vagy esetleg nem ismeri a Pocahontaszt) tetszik és hogy, miért lett sikeres? lásd #8.nagyon egyet értek vele. (kicsit ugyan így érzek a batman dark knight-al is... tele van az első batman filmből vett koppintásokal és hiába lenne jó film fojton az jut eszembe h "ez sem eredeti...és ez sem...ez az eredetiben jobb volt... stb")
23.
23.
volkornka
Nem tudom ,hogy miért fikázza mindenki, biztos mert sikeres volt. Mmo-t meg nem tudok elképzelni. A világ tényleg nagy, de ha belegondolunk a részletekbe akkor ebből nem nagyon lehet mmo-t csinálni, legalábbis olyat ami sikeres.
22.
22.
goblinfing
Remélem mindenki tudja hogy egész sztorit és a világot is lopta
21.
21.
biohazard rex
"Cameron szerint működhetne egy Avatar MMO" Szerintem meg nem.
20.
20.
venoom
az uj filmje is eleg szar volt (sanctum) kiszamithato sablonos, az avatart is csak a hiperszuper latvagyvilagert nezte mindenki meg a 3d orulet
19.
19.
Optimus Prime
Azért annyira nem szar. Tény, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja. De ütős film. Legalább sci-fi és nem olyan borzalom, mint a Titanic. Inkább az a baj, hogy a 3D-ra mentek és mindenki ezt várta, én nem. Moziban szinkronos volt, nem nézem meg + a jelenlegi "3D" szerintem csak parasztvakítás, így maradt a DVD.

Cameron jobb filmjei kétségkívül a Terminator 2 és az Aliens, majd a Terminator, The Abyss, True Lies. Ugye azt mindenki tudja, hogy a T1 előtt volt neki egy Piranhna 2 filmje is? :)
18.
18.
vytros
17.
17.
Slik
ha én lennék az Avatar készítője szerintem is menne... főleg ha a pénz mondja nekem, hogy mondjam ezt :)
16.
16.
Ecneb
15.
15.
strike19
#9: Szerintem az Alines 2 kihagytad. :D
14.
14.
Gorre
Majdnem olyan szar mint a PA... Persze annál szarabb semmi nem lehet :)
13.
13.
Darox
#5: Most erről eszembe jutott a Pocahontas, totál olyan csak űrben most hogy mondod. Bár sohasem láttam a filmet őszintén szólva nem is igazán érdekel.
12.
12.
felegyi
Jellemző a mai életstílusainkra... kb ez a film olyan mint a cigányokon az alkarnyi méretű aranyaklánc--> Nagynak néz ki, de belül üres!
11.
11.
Mortis
#5: Moziban láttam, teletömött 3D-sített moziteremben. Szőrös szívű vagyok, szóval engem már ott sem tudott megvenni, de amikor otthon újranéztem valami elképesztően üres moslék szagát árasztotta.
Tény, Cameron nem rossz rendező( konkrétan a rendezéssel egyik filmjében sem volt gond), csak a biztos sikerre hajt, s ez manapság egyenlő a buta, lineáris, szájbarágós tanulságmozikkal.
10.
10.
LnB
#9: Jajj te... istenem! annyira felkúrnak az ilyen kommentek...olyan értelmetlen néhány ember...
9.
9.
szcsaba1994
#8: AZért az eddigi filmjei alapján tud valamit a szarkészítésen kívül :D
-Titanic
-Terminator 1-2
-Avatar

Mindegyik híres film, sokat kaszált vele, az emberek nagy része szerint nézhető (IMDB)
8.
8.
LnB
James egy nagyon okos fickó, nagyon ráérez arra, hogy készítsen olyan szart, amivel nagyot lehet kaszálni. És ezzel nem az a baj, hogy ő szart készít, hanem minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy van rá igény!
7.
7.
szcsaba1994
Maga a film nem rossz, csak semmi egyedi nincs benne. Beletette a más filmekből a jó ötleteket, Kitűnő 3D-s tálalásban, és ez lett belőle. Ha több benen az egyedi dolog, akkor nagyon jó film lehet.
MMO-t meg szertettel várom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...