2010: A robotok éve

  • Írta: Daks
  • 2005. május 31.
  • Érdekesség
Link másolása
2010-ben, tehát szűk 5 év múlva fognak megjelenni az első emberszabású robotok életünkben - ígéri a Toyota. Hátborzongató, ugye?

2010-ben, tehát szűk 5 év múlva fognak megjelenni az első emberszabású robotok életünkben - ígéri a Toyota. Hátborzongató, ugye?

 

A Toyotabot névre keresztelt robotot a japán óriásvállalat 2010-ben tervezi piacra dobni. A kis droid egy háztartási robot lesz, segíthet az otthoni takarításban és egyéb házimunkában, de pl. remek felszolgáló is, úgyhogy lehet, hamarosan már egy T-bot fogja kihozni a bigmekünket. A Toyota mellett amúgy a Sony (QRIO) és a Honda (Asimo) is dolgozik saját kis tömeggyártásra szánt emberszabásúján, így nem sokáig fog egyedül uralkodni a Toyota a robotiparban. Merész vállalkozás, reméljük a legjobbakat...

Képek, videók: http://www.toyota.co.jp/en/special/robot/

 

12.
12.
lxdc
Ez még tetszik.csak teljesen olyan NE legyen mint egy ember.

pl: mint az AI c.filmben.Az már nem kell.
11.
11.
kovik
Én eléggé ellenzem a robotokat, ezért ha a ingyen kapnék egyet se kellene, inkább adnám el, minthogy megtartsam

10.
10.
fojesz
A kis japók meg vigyorogva és elégedetten számlákják a bankóikat.... :)
9.
9.
Daks
a jo oldala, hogy olyan szelsoseges korulmenyek kozott is tudnak majd dolgozni, ahol emberek nem. a rossz oldaluk, hogy rengeteg munkahely veszelybe kerul, hiszen pl egyszer kell megvenni a pincer robotot, az jol vegzi a dolgat, nem kell fizetest adni neki, es napi 24 oraban tud dolgozni.
8.
8.
kovik
Hát én nem igazán örülnék ha mondjuk a házunkban eg robot járkálna. A végén már dolgozni sem kell, mert mindent ők csinálnak. Meg majd adnak nekik inteligenciát is, és ők uralják majd a földet, meg majd befognak rabszolgáknak! na jó inkább hagyom, mert a végén még sokkal nagyobb hülyeségek jutnak az eszembe :)
7.
7.
Myko Alto
Az a baj, hogy csak az idő a megmondhatója, mi lesz ebből az egészből...
6.
6.
fojesz
Csak kicsit másképpen megy a forgalmuk mint egy mai taxinak. (Ha repülőkre gondoltál.) ASzok mennek 1, 2 óránként ide oda...
5.
5.
Isaac
Kár, hogy hülyeségeket beszélnek a Toyotánál, egészen komolyan is lehetne venni. Lehet, h. ezek a robotok emberszabásúak, de intelligenciájuk szinte semmi. Majd 2300-ban esetleg. A légitaxikról meg annyit: ha utánagondoltok, már léteznek.
4.
4.
ekho
Ja és a robot szebb,mint a Toyotás fickó:):):)
3.
3.
ekho
Miért??így nincs elég káosz?Amúgy jópofák:P
2.
2.
Daks
na már csak fegyvert kene adni a kezukbe es kesz a kaosz :)
1.
1.
fojesz
Állítólag 10-re már légitaxik is lesznek... hogy mik vannak... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...