Gears of War 3 - egy hét alatt meglett a 3 millió

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 30.
  • Biznisz
Link másolása
Hét nap. Ennyi kellett a Gears of War harmadik részének ahhoz, hogy hárommillió példányt eladjanak belőle. Légy bármelyik platform híve, imádd bármelyik játékot, utáld akármennyire a Gears of War-szériát, azt neked is el kell ismerned, hogy ez nem akármilyen teljesítmény. Hét nap alatt hárommillió, az nagyon sok.

A Gears of War 3 szeptember 20-án jelent meg kizárólag Xbox 360-ra, az utána eltelt hét napban pedig 3 millió példány kelt el belőle világszerte. Cliff Bleszinski, a játék atyja korábban úgy nyilatkozott: nagyon örülne, ha elmenne 6 millió kópia a játékból a pályafutása alatt - nos, a fele viszonylag gyorsan összejött. Mindezzel maga a Gears of War-sorozat is mérföldkőhöz érkezett: az eddig megjelent három játék összesen 1 milliárd dollárt hozott a Microsoft és az Epic Games konyhájára.

Persze annyira nem meglepetés, hogy a Gears of War 3 ilyen jól szerepelt, és most nem is feltétlenül a minőségről beszélünk: tudni lehetett, hogy a trilógia lezárását megnyomja majd a Microsoft is, minden eddiginél komolyabb marketingkampányt kapott a játék, külön Xbox 360 jelent meg Gears-festéssel, sőt Spanyolországban még az FHM címplapját is megvették: egy szőke modell Anya bőrébe bújva vetkőzött néhány fotó erejéig.

Az előrendelések és a bétateszt is biztatóak voltak, az eddigi Xbox 360-exkluzív címek közül - beleértve a Halo 3 és a Halo: Reach játékokat is - a Gears of War 3 érte el leggyorsabban az 1 millió előjegyeztetett példányt, míg a bétán 145 ország 1,29 millió játékosa vett részt. Ráadásul a szekér nem fog megállni: az Epic négy DLC-t dob ki a játékhoz, az első már novemberben megérkezik.

19.
19.
givi6
és hogy még lenyűgözőbb legyen a hír
ez csak is xboxon ment el, ha most kiadták volna ps-ra és pc-re akkor mi lenne ??
18.
18.
molten
Hajrá csak így tovább!
16.
16.
Piro
Nem véletlenül az "xbox egyik ,sőt ma a jelenlegi legszínvonalasabb játéka!
Mindenböl az 1. rész a legjobb de itt nem ez történik a gears of war seria egyre erősebb és jobb minden szálon akár story akár látvány akár szavatosság.
15.
15.
Nathan
nekem ps3 am van de ezt a játékot szivesen kiprobálnám :)
14.
14.
taihell
#10: Ugyanebben a cipőben járok :D 1 hét + várakozás de ez a csomag valami hihetetlen! Szobám fénypontjaként díszeleg a szobor :D
13.
13.
dzsiádzsó
#12: http://www.youtube.com/watch?v=LvNbj3wiw08
12.
12.
dzsiádzsó
#8: Butaságot mondasz, mert akinek tört gépe van nem tud updatelni, így az eredeti sem tudja játszani rajta egyszer.
Aztán ott vannak a jtagelt gépek, és az optikai emulátorok amik tökéletesen viszik a Gears-t talán emlékezned is kéne itt írták az oldalon kikerült a GoW beta verziója már mikor nem de?
Végül pedig kint van 1 hete játék, és már kész a 2.0 FW, most tesztelik gyanítom jövőhét elején már GoW-ozik mindenki.
És végül nem egyszer maga is az MS elismerte nem számottevő a warez az xboxon, bőven 10% alatti...
11.
11.
armino8
Valóban szép teljesítmény,várom,hogy hasonlóan erős cím gondolok itt az Uncharted 3-ra,hogy mire lesz képes ezekkel a számokkal szemeben.Véleményem szerint az időpont az Uncharted-nál nem túl kézenfekvő mert ugye 2 hétre rá jön egy ugyancsak erősen várt játék az Assassins Creed....Hát érdekes lesz,h ki nyeri az exkluzív címek csatáját ilyen tekintetben.Igaz,az Uncharted-ot nem lehet hibáztatni a megjelenési dátum miatt,sajnos Uborkáék rájuk szerveztek...Ami megint csak nehézkes 2 ilyen jó cím 2 hét eltéréssel,nem mindenkinek bírja a pénztárcája...Sajna...
10.
10.
Ra1D3n
Kétségtelenül megérte az Epic Edition megvásárlása ebből a címből! Igaz, hogy 5 napot még várnom kellett a beszállítás miatt, és rossz kedvűen barátkoznom a gondolattal, hogy mások addig szépen kipörgetik a címet, míg én csak várom az Epic edition-ömet, de határozottan megérte! Nem semmi ereklye van így a tulajdonomban, és ezt a játékot még évekig nyüstölni fogom mind multiban, mint single-ben!
9.
9.
K/G.
#8: Akkor talán ezzel függ össze, hogy hiába telepítettem a játékot, indítás után egy negyed óráig mér pörgeti a lemezt, mint fene....Aztán egyszer csak gondol egyet és abbahagyja.....
8.
8.
fojesz
Ha már a warez szóba jött, érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft a Gears 3 megjelenése elé időzítette az új lemeztípus kiadását, amit tört konzolokkal nem lehet egyelőre lejátszani. Nem tudom, mennyit változtatott ez a számokon, de érdemes kalkulálni vele.
7.
7.
K/G.
#6: Ez is azt mutatja, hogy a fejlesztőknek nem a warez miatt kellene sírnia, hanem olyan játékokat kéne csinálni, amikért a vásárló szívesen fizet. A GoW3 egy nagyon jó példa erre. Tartalmas singli, már-már tökéletes multi. (Mondjuk 3. nekifuásra már nem is árt. ) Sok-sok óra szórakozás.....
6.
6.
kratos83
Ez tényleg szép teljesitmény. Főleg ha azt nézzük hogy a gépre lehet kalózkodni.
5.
5.
ReNegAdE
#2: Én a 3 millióból csak félnek számítok mert a játék is kölcsönbe volt!:)
4.
4.
ReNegAdE
Én PS3-mas tulaj vagyok de egy kölcsön gép segítségével végigtolhattam ezt a részt is és azt kell mondjam hogy nem csodálkozom az adatokon!
3.
3.
renato999
#2: nanemááá !!! Én is :D
2.
2.
hakydakillah
Abból a 3 millióból 1 én vagyok :-D
1.
1.
Meg egyébként jó időben is érkezett, pont a semmi közepén, több nagy cím előtt. Ügyes :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...