Harmonix: különleges ötletekre lehet építeni

  • Írta: InGen
  • 2011. október 10.
  • Hír
Link másolása
Ha különleges ötletekről és dolgokról van szó, akkor a Harmonixnak sem kell a szomszédba mennie, elvégre ők hozták be a Guitar Hero spéci, műanyagból készült gitárkontrollerét. A cég szerint az ilyen és hasonló ötletekből nőhetik ki magukat sikeres franchise-ok.

Nehéz lefordítani az angol "gimmick" szót rendesen, de igazából valami olyan egyedi dolgot, trükköt takar, ami egymagában képes eladni mondjuk egy játékot. Ez a meghatározó eleme, ami nélkül gyakorlatilag semmit nem érne. "Néha merész egy ilyenre játékot építeni, néha hülyeség is, de meg kellene tapsolnunk a hasonló kockázatvállalást. Ezek néha gyengék a kezdéskor, de sok jó ötlet kifinomultabbá válik és beérik az idők során" - mondja a Harmonix egyik vezető designere, Brian Chan.


Az úriember ezen kívül arról beszélt még, hogy egy sikeres, de főként a casual rétegnek szánt játék újabb részeivel nehéz növelni az összetettséget, mert ez sokszor azt jelenti, hogy a hardcore felé mozdulnak el: "Megtartani a játék könnyű elérhetőségét a kezdőknek, de növelni a nehézséget a régi rajongóknak egy nagyon nehéz feladat, és egyre nehezebbé válik, ahogy a franchise növekszik."

1.
1.
Mortis
Ilyen volt az egyik Tony Hawk-hoz járó deszka is: Felesleges. Nehéz lenne ilyesmivel robbantani. Táncjátékoknál meg pláne: Mi jöhetne szóba? Műanyag-fűszoknya utánzat?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...