Felvásárolta a Twisted Pixelt a Microsoft

  • Írta: InGen
  • 2011. október 12.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft az utóbbi időben óvatosabb lett a felvásárlásokkal, de azért ha jó lehetőség adódik, még mindig kapnak az alkalmon. Úgy tűnik, hogy az eddig főként Xbox Live Arcade-es játékokat készítő Twisted Pixel igen jó lehetőségnek tűnt, s reméljük, az egyediségük sem vész el.

A Microsoft Studios elnöke, Phil Spencer jelentette be az akvizíciót, melynek keretein mától a redmondi céghez tartozik a 2006-ban alapított Twisted Pixel. A stúdió eddig olyan játékokkal szerzett nevet magának, mint a kinectes The Gunstringer, illetve az XBLA-s 'Splosion Man és Ms. 'Splosion Man.


Az üzlettel kapcsolatban mindkét fél kitörő örömmel beszél, Michael Wilford, a Twisted Pixel ügyvezetője például elmondta, örülnek, hogy megerősíthetik a kapcsolatukat a Microsofttal, akik szerintük piacvezetőek a digitális terjesztésben.

Phil Spencer még azt is hozzátette: sokat tanultak a korábbi felvásárlásaikból, s igyekeznek egyre jobban kezelni a dolgokat. Korábban például az volt a rendszer, hogy mindenmegvásárolt stúdiónak a Microsoft redmondi főhadiszállására kellett költözni, s teljesen beleolvadni a cég munkafolyamataiba. Ezen azóta változtattak, mert belátták: ez nem minden cég esetében működik, s sokszor jobb meghagyni magában egy-egy jól működő vállalkozást.

1.
1.
Emberke77
Nagyon remélem, hogy nem fog elveszni az egyéniségük. A Twisted Pixel gyártotta ennek a generációnak a legjobb platformer játékait, legjobb arcade játékait, sőt azt is megkockáztatom, hogy a legjobb játékait. Több kreativitás, egyéniség, van bennük, mint a többi "háborúslövöldözősvilágvégefpsben".
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...