Jön a Final Fantasy XIV nagy reformja, a 2.0

  • Írta: InGen
  • 2011. október 14.
  • Hír
Link másolása
Emlékszünk még arra, hogy nem emlékszünk, hogy lett volna Final Fantasy XIV teszt a Gamekapocs oldalán? A dolog megfejtése rendkívül egyszerű: tényleg nem volt, a játék ugyanis annyira rossz, hogy semelyik írónk nem vállalkozott arra, hogy véssen róla. Most azonban érkezik a 2.0-s csomag!

A Final Fantasy XIV annyira rossz volt, hogy még a Square Enix elnöke, Yoichi Wada is azt mondta: komoly csorba esett miatta a Final Fantasy hírnevén, ám teljes erővel azon dolgoznak, hogy megfordítsák a dolgok menetét. Ennek eredménye lesz a PC-re hamarosan érkezik 2.0-s csomag, mely teljesen megreformálja a játékot, bár azt egyelőre még pontosan nem tudjuk, miként.


Naoki Yoshida, a játék producere elmondta, hogy gyakorlatilag a játék megjelenése óta dolgoznak a nagy javítócsomagon, mely nem csak a játékmenet áthangolására koncentrál, hanem rengeteg extra tartalom hozzáadására, valamint a történeti szálra, aminek méltónak kell lenni a Final Fantasy-franchise hírnevéhez.

A 2.0 megjelenésével egyidőben havidíjas rendszerűvé is válik a játék - a megjelenés után ugyanis gyakorlatilag rögtön ingyenessé ette a Square Enix, látva az indulás körüli problémákat és az anyag alacsony minőségét.

Mi a helyzet a PS3-as verzióval? Nos, a gázgéza PC-s változatot nyilván nem akarták kiadni, így azzal megvárják azt a szintet, amíg a játék eléri a megfelelő színvonalat. Ez Yoshida szerint, valamikor jövőre fog megtörténni, a megjelenést konkrétan október és december közé lőtték be, 2012-ben.

15.
15.
Lordnekroseth
Hát nem azért, beléptem a honlapjára, amin amelett , hogy szart sme lehet találni semmiről és már vagy 1 éve nem frissítették...ami azért gáz egy mmonál. Eleve nincs is semmi arról, hogy ingyenes lenne. Sőtt 50 dolcsi a játék. Aztán persze lehet free....de há azt mindenki le fogja szarni, mert nem veszel valamit meg ami lehet 1 hónap múlva leál és senki nem játsza......SZóval nemtudom hova érdemes menni, ha az ember legalább kipróbálná.....BArmok ezek, teljesen életképtelen a játékuk, MIATTUK. Úgyhogy kussoljanak és ne nekünk sírjanak.
13.
13.
Lordnekroseth
Igen egyetértek, valahogy a warhammerben is az volt hogy jó a hangulat , de utánna is ugyanaz a gondolat jutott róla eszembe mikor már kijaították a bugokat és ahihetetlen extrém optimalizálatlanságot
Hát figy jó igazad van ezzel a 100 milliós játékos dologgal, bár azért nem abból indulnék ki hogy napi 2-3 órát játszik valaki aztán megint mással....Hanem hogy amikor van egy nap 3 óra szabadideje akkor egy wow os ált abban az időben wow ozik, Míg pl egy cod os max 2 árát játszik azátn netezik vagy ilyesmi.....az hogy valakinek otvan egész napja játszani és 6-7 óra után játékot vált az már más tészta.
Most inkább a tipikus El kell magad kötelezned melette játékokra gondolok ahol szinte szó szerint bele kell ölnöd az életed.
Amúgy ha igazán nagy újítás lessz benne....azért megmerem kockáztatni hogy lehet belőle valami, ahogy a conan sem lett rossz.....már ahoz képest amilyen volt. Azt is főleg az húzta le hogy sokat vártak tőle. És ne felejtsük el hogy a média kruva sokat számít.....mivel ennek szinte semi reklámja és hírverése nem volt...nem is csoda senkit nem érdekelt.
12.
12.
Stranger
Magyarul kiadtak anno egy üres játékot, ami tök unalmas, hogy többet kaszáljanak. Ez most nem sikerült nekik és próbálják menteni a helyzetet, de kérdés hogy lesz-e annyi minden ebben a patch-ben, hogy megmentse a játék hírnevét vagy mindenkinek a "szar" játék marad meg amikor rágondol.
9.
9.
volkornka
#5: Szerintem ennél a játéknál fel sem merült, hogy megelőzze a wowot.
8.
8.
Lordnekroseth
1, A baj az hogy már megjelenéskor sem volt hír arról hogy egyáltalán létezik e a játék, vagy kész van e már....ki a fasz vette volna meg, ha azt sme tudja keresse e...
2, Mi az hogy MÁR KIADÁSKOR PROBLÉMÁK? Megértem egy Aion pl bizos hogy bugos és nem optimalizált, vagy a Warrhammer online, de még a wow sem volt tokély, de az hogy egy darab fost KIADNAK ÉS TUDJÁK IS HOGY SZAR az mi a KURVA SZAR? Retardáltak vagy mi? Megkelett volna csinálni talán rendesen és utána kiadni.
3, Valójában rosszul álnak hozzá, mi az hogy az FF néven esett csorba? Akár Kungfu star gazer flaming monkeys is lehetett volna a neve, ha jó, talán inkább a készítóket minősíti és a kiadót, nem a játékot és a neveét, pláne nem a a fantasztikus FF sorozatot az hogy ők buzik voltak.
4, Ez a wow hypolás senkit nem érdekel, valójában aki azt mondja : jaj milyen csúcs 10 mill játsza, többen mint bármi mást, ami NEM igaz, mert ha van 100 mill játékos akor abból CSAK 10 millió játsza a wow ot az öszes többi 90 mill mást játszik. Erre senki sosem gondol? Ez valójában azt jelenti hogy rekord menyiségű ember van aki elfogultságból játszik vele mint inkább azért mert anyira jó.
5, Én inkább szurkolok nekik, mert a játék kurva szép és igazán megérné ha lenne egy igényes játék kint a piacon most. Egyébként nem lehetetlen, nézzünk csak az Aionra, RENGETEGET haladtak a játékkal és magával a stílussal a sok újítással és a 3d vvilág 3d vé tételével. És fokozatosan újítanak és már ott is megmutatták az elején mikor érezték kicsit lapos hogy menyi mnident szánnak bele, csak az idejük volt kevés.
Mellesleg.....senkinek nemmondták hogy ingyenes....megyek is kipróbálom....ha más nem letesztelem a gépem sebességét....
5.
5.
Naridar
Az előfizetős MMO-k között a World of Warcraftot (kb. 10 millió előfizető) szinte lehetetlen megelőzni. A FFXI még aránylag sikeres volt (2,5-3 millió előfizetővel), de a Final Fantasy maradjon csak offline (főleg a számozott részek, mellékjátékoknál egy online játék még úgy-ahogy belefér).
3.
3.
Mortis
Milyen vicces lenne, ha ebbe is belebuknának s az ismét havidíjas menetet áttennék ismét ingyenesbe.
Széles mosoly generálódna. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...