Bezárná az EA a Harry Potter-játékok fejlesztőit

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 15.
  • Gyászhír
Link másolása
Jelenleg tárgyalások folynak, semmi sem biztos egyelőre, de állítólag az Electronic Arts meghúzná a nadrágszíjat a brit stúdióinál, aminek az lenne az egyik legfontosabb következménye, hogy a két csapat közül a Bright Light brigádot bezárná - ezzel csak a Criteriont foglalkoztatná az országban a kiadó.

A Londonhoz közel fekvő Guildford eddig a játékfejlesztők Mekkája lehetett az Egyesült Királyságban élők számára, ezt a képet rövid időn belül sikerült csorbítani kicsit: nemrég a Codemasters jelentette be, hogy bezárja a Bodycountért felelős guildfordi stúdióját, most pedig az Electronic Arts erősítette meg, hogy fontolgatja a városkában székelő EA Bright Light csapat megszűntetését.

A Bright Light neve talán nem cseng túl jól mostanában, és ez egyáltalán nem véletlen: az első három rész kivételével a csapat gyártotta az összes Harry Potter-játékot, amiből csak a Főnix rendje sikerült jól, továbbá megleptek minket - bár ne tették volna - egy felejthető Create-tel és egy raklapnyi Hasbro-adaptációval. Mindezek ellenére sokkal nagyobb múltú csapatról van szó: 1995-ben, miután a Bullfrog (Populous, Dungeon Keeper, Syndicate, Theme Park) lehúzta a rolót, a srácok egy része az EA-hez szegődött, és EA UK néven folytatták a pályafutásukat - 2007-ben váltottak a Bright Light névre.

Most mégis úgy néz ki, a srácokat lapátra teszik. Az EA úgy döntött, hogy az Egyesült Királyságban centralizálná a játékfejlesztési munkákat, csökkentené a költségeket, és biztosítaná azt, hogy a stúdiói között nagyobb mozgás legyen, mind a munkaerőt, mind a szaktudást tekintve. Erről a megbeszélések jelenleg is tartanak, de az világos, hogy az egyik végkimenetele az lehet az ügynek, hogy a Bright Light megszűnik.

Ez azt jelentené, hogy az Electronic Artsnak egyetlen stúdiója maradna az Egyesült Királyságban, és ez az egyébként szintén guildfordi Criterion Games.

13.
13.
A címen nagyot röhögtem, mintha dutyiba akarnák dugni őket vagy diliházba :D:D:D
12.
12.
LAZLOW20
Pont a legjobbakat dobják ki,ennyi tökéletes játék után ........Remélem eszük ágába se lesz új studiot alapitani mert akkor Capitulátusz abrakadabra!!!
11.
11.
leviske
Ó! Miért pont egy ilyen kreatív csapattól szabadulnak meg? Pont azoktól, akik egy relatíve kedvelhető sztorit is képesek voltak egy kalap szrrá konvertálni. Na mind1, maradt még pár ilyen jó csapat az EA szárnyai alatt...
9.
9.
Optimus Prime
Én a könyvek íróját zárnám be.
De a viccet félretéve, ahogy elnézzem nem fog vérezni a szívem. Sose bírtam a HP-t, a többi címük meg nem ismerős.

U.i.: más is szokott trollkodni pl. Star Trek vagy Transformers hír esetén, én is megtehetem néha.
8.
8.
felegyi
Ne csodálkozzatok, kb 1 év fejlesztési idő részenként :)) ... az első 3 tetszett, az első anno PS1-en mekkora favorit volt, maga a hangulat! A 3. meg a gyűjtögetés stb... azután valahogy csökkenni kezdett a széria minősége...
6.
6.
Berencsit
#5: xD ez most jol esett... :D
5.
5.
roadkill1
Remélem, hogy 30 év szigoritottat kapnak.
4.
4.
goblinfing
1. és 2. rész jó volt amiket erről hallottam...zárják is őket be a fenébe.
3.
3.
kharami
Annyira hidegen hagyna! Hát zárja!
2.
2.
Slik
a főnix rendjén kívül egyikben sem volt semmi varázslat... a végén már tps codot kaptunk, nem nevetséges?
1.
1.
pjoco
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...