Duplán győzhet a Modern Warfare 3?

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
Legalábbis Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint. Elmondása alapján valószínűsíthető, hogy a legújabb Call of Duty-epizód kétszer annyi példányban kel el, mint a Battlefield 3. Bár még korai jóslásokba bocsátkozni, elképzelhető, hogy az eladásokban ismét az Activision győzedelmeskedik.

Mindennél eddigi próbálkozásnál nagyobb EA-marketinghadjárat ide, kedvezőbbnek tűnő kritikai visszhang oda, az elemzők szerint a jelenlegi pénzügyi negyedévben még mindig a Call of Dutyra harapnak rá jobban a vásárlók. Pachter a Forbes magazinnak adott interjújában azt ecsetelte, hogy idén kétszer annyi Modern Warfare 3 példány fog elmenni, mint amennyit a Battlefield 3-ból eladnak.

Ez a jósolt számok alapján világszerte 16 millió Call of Duty-t és 8 millió Battlefield 3-at jelent ebben a pénzügyi évben. Az elemző szerint nincs veszélyben az Activision piaci részesedése, Pachter szerint körülbelül a vásárlók fele ruház be a DICE shooterébe, akik egyébként is megveszik majd a Modern Warfare 3-at - ez olyan 2-3 millió eladást tesz ki.

Az előzetes számítások szerint a két játék együttesen 1,4 milliárd dollár bevételt hoz a konyhára az utolsó negyedévben, Pachter szerint a dobozos szoftvereladások mintegy 15 százalékát teszik ki az év hátralévő hónapjaiban.

Természetesen a Modern Warfare 3 és a Battlefield 3 eladásai ezután sem állnak meg, így további 8 millió új Call of Duty és 2 millió Battlefield 3 találhat gazdára a következő pénzügyi évben. A héten jelenik meg a DICE és az EA közös gyermeke, míg az Infinity Ward az Activision próbálkozására november 8-ig várnunk kell.

82.
82.
adamsfamily
#81: Azt vettem észre,mert a béta helyenként kifejezetten ronda volt.A teljes játékkal viszont még nem játszottam,de karácsony tájékán lehet,hogy terítékre kerül.
81.
81.
Mathia$
80: A BF3 béta egy igen korai verzió volt, HD textúrák és sok más nélkül.
80.
80.
adamsfamily
A battlefield 3 bétájával játszottam ps3-on de nem győzött,meg a pc verzió valóban szép,de a konzolos semmi kiemelkedőt nem tudott felmutatni grafikában a béta verzió alapján.A COD-ról meg csak annyit,hogy már csak egy újabb rókabőr lehúzás az egész,sajnos számomra a COD sorozat már rég nem olyan mint régen és ez főleg azért van mert minden évben kiadnak egyet,de sajnos ez ugyanúgy igaz az NFS szériára.
79.
79.
Mathia$
90% hogy több cod fog elkelni ahogy eddig is, ez a papírforma. eddig 7:1 és 8:1hez adta ki a battlefieldet. Most Amerikában a cod 1.5:1hez Európában pedig a Battlefield vezet 2:1hez ha az előrendeléseket nézzük, de hamarosan befutnak a BF3 elsőnapos eladási adatai a tengerentúlról.
78.
78.
odin2011
#11: Mi a gond a a konzolos verzióval szerintem nem mindenki akar félmillió forintos gépet venni csak azért hogy egy játék tényleg úgy fusson hogy nagyon nagy külöbségeket lehessen észrevenni de mindegy most már úgyis meglesz a sztereótipia hogy a konzolos szar, csak az a baj hogyha nem lenne konzolra akkor valoszinű veszteséges lenne az eladás :)
76.
76.
Elyas
#73: hm szarul tudod bf bc2 meg bf2 is toltam a bf2 csak instant match a bc2 meg multi
codozni is codoztam a 4 el es a 6 al a kettő között nincs különbség
a bc2 ben van 4 cast(recon enginer assault medic) a codba meg nincsenek castok ott perkek vannak amik nagyjából ugyan azt tudják (predator= rpg ; mortar strike = bombázások ....) a bc2 ben vannak járművek meg rombolható környezet meg másfajta játékmodok (rush és a személyes kedvencem a sqaud deatchmatch) a codba meg van egy rakás különfajta perk meg spec ops mod de lényegében ugyan az a 2:

Van egy nem olyan hosszú kampány ami alatt tanulod a játékot aztán átmész a pörgös multira ahol fejlődsz hogy te legyél a legjobb és szétlősz minden ellenséges cuccot
ENNYI
75.
75.
venoom
epp fel oraja raktam fel a battlefield-et es valami eszmeletlen jo, az uj engine is nagyon jol van optimalizalva nagyon szepen fut pedig csak a minimum gepigeny van meg de mediumon igy is akadasmentes,, ez eleg tulzo kijelentes minoseg alapjan nem hiszem hogy veri tudja a call of duty a battlefield-et bar lehet eladasban valamivel megelozi mivel sok a fuggo call of duty-is droid :D
73.
73.
falselight
#71: látszik, hogy nem játszottad mindkét játékot. egyáltalán nem ugyanaz a kettő.
72.
72.
Bisur1996
#70: Ez játék, élvezni kell, nem mindig csak a grafika számít, inkább az élmény... igaz ez mindkettőre. BF vagy COD kinek mi a jó. Ez olyan mint a szappan avgy tusfördő kérdés, részemről meg lesz mind a kettő, belevetem magam és majd én eldöntöm melyik a jobb, majd azt többet tolom. Igaz az MW3 multijában nekem már sok a kis vicek vacak felszerelés meg 120 perk és killstreak, annyi nem kell.
71.
71.
Elyas
#69: nem de ha mind2 játékban szar az Ai akkor miről beszélünk??? a multi is ugyanaz... nincs itt miről vitázni ha mind a 2 játék ugyan azt adja nekünk
70.
70.
Bisur1996
Engem annyira nem érdekel, a COD5-t kétszer vettem meg az MW2-t meg hatszor... gakorlatilag ugyan azt a játékot... Meg van COD-ban is a HC réteg meg jobb helyeken a hangulat. Ennyit erről.
A BFBC2-t meg csak egyszer vettem meg ennyi. De ha teljesen mindent kitolnék és már unnám, újra megvenném...
69.
69.
falselight
#66: talán azt hiszed, hogy az mw3-ban jobb lesz az ai? az eddigi részekből ítélve nem túl valószínű.
68.
68.
gustaved
#64: Néhány év múlva az se biztos, hogy lesz CoD:)
67.
67.
gustaved
#64: Te is jol tudod, hogy nem így értettem.
66.
66.
Elyas
#63: kérlek menny át az "Új NVIDIA-driverek a Battlefield 3 hoz " címszóval ellátot hírhez és olvasd el a 10 nemtudomk hányadik kommentet amiben egy tesztet ír le egy konzoltulaj...
ajánlom figyelmedbe az "AI nagyon hülye és mindig valamilyen láthatatlan falba ütközök " részeket
64.
64.
simon 555
#44: "amikor még az idő sem megegyező mindegyik COD ban."
ja nem megegyező mert minden évben egyre rövidebb:D
néhány év múlva már nem fogja elérni az 1 órás játékidőt...
63.
63.
simon 555
az egy dolog,hogy lehet többet adnak majd el belőle de az még nem jelenti azt,hogy jobb is lesz...
62.
62.
Elyas
#58: én 8 éve cs zek és még nem untam meg szal :D
61.
61.
Elyas
#49: nem ugy értettem a veszteségestt ahogy te érted.

ugyanis nemrég olvastam valahol hogy az egyik fejlesztő azt mondta hogy többet szeretek volna kaszáln ia játékkal. Én annak címeztem a veszteséges jelzőt hogy ha 100 milla helyet 50 ért csinálják meg kicsit kevesebb tartalommal akkor minnyá jobban nézne ki hogy kb25 millio helyet 75 milliot keresnek. De igazatok van a veszteséges jelző nem jó ide igazából csak arra szeretem volna rámutatni hogy a fejlesztők többet szeretek volna keresni a játékkal
59.
59.
wigyory
Igen, a megelőző BF3-as hirhez is frankón beszólt mindenkinek ezen az oldalon.Jól nyitott a kisember, amúgy többen felhivták a figyelmét hogy vegyen vissza az arcából mert kimoderálják a szövegelését- és lásd.. megtették. Most megint ehhez szólt hozzá szakértőként, de értelmes mondanivalója nincs.
58.
58.
Blackbulldog
Ezek már nem cod-ok a cod4 az igazi.A black ops-t is meg vettem van rajta 8 pálya. Ja és vedd meg a DLC-et és akkor meg van a játék 30ezerét a (és azokat is csak meg unnám).A cod 4et már 3 éve nyomom és nem bírom megunni.A cod6 is egy nagy szar.
57.
57.
Stormblast
Nem tudom mire itt a nagy vita, akinek cod kell, hát kelljen neki :D .
Van ugye ez a sztereotípia a codosokról, amit nem szeretnék kifejteni, mert balhé lenne, de elég a 34. kommentelőre nézni. Látom hogy codot védi, bf-et EA-s szutyoknak nevezi. Ugye rögtön látni, hogy ő az EA-t [eá]-nak ejti fonetikusan, mert így írta: eás. Ha [íé]-nek nevezné, akkor azt írná, hogy ea-s szutyok. Na mindegy, lényegtelen. Vigyorogva kattintottam a nevére, hogy megnézzem a profilját. '94 február. Oké fél évvel idősebb mint az öcsém, ő is normális úgy ahogy, úgyhogy tovább: filmek, sorozatok, zene. Na itt nem tudom, hogy trollkodott vagy tényleg ezeket szereti-e.
Bocs a személyeskedésért, de annyira szeretem, ha kiderül hogy igaz volt az előítéletem. :)
56.
56.
Split
#50: Igazából ez így van. Amíg képesek olyan terméket előállítani, ami teljesen arcade - lefedve ezzel a casual réteg egy részét is - addig nincs értelme újítani, a régi cuccok újracsomagolva ugyanolyan fényesnek tűnnek. Akinek erre van ingerenciája, az ezt fogja megvenni. Aki egy kicsit is hardcore-abb játékos, az más alternatívák felé fog tekintgetni.

Nem értem miért olyan nagy az ellenségesség. Aki könnyű sikert akar az ezt, aki pedig szeret megdolgozni a győzelemért, a másikat választja. Ennyit tudok mondani.
55.
55.
gustaved
#51: Értjük de akkor mit mondanál azokra akik konkrétan ugyanazt a játékot veszik meg PC re és konzolra egyaránt? Én mellesleg nem tettem eleget a "véleményednek" ,mert csak az MW2 öt vettem meg PC re igaz a host rendszer valami iszonyat irritálo volt de én jokat szorakoztam rajta ami 1 játékban egy alap dolog az MW3 at is beterveztem magamnak de azt Xboxra mert még boxon nem nagyon FPS-eztem:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...