Újra elbukott a Bethesda az Interplayjel szemben

  • Írta: InGen
  • 2011. október 27.
  • Hír
Sokan talán már el is felejtették a régóta húzódó pereskedést a Bethesda és az Interplay között, melyek még a Fallout jogai körül robbantak ki. Ennek felelevenítésére most a Bethesda egy újabb végzéssel próbálkozott, melyet a változatosság kedvéért elutasított a bíróság.

Amikor a Bethesda megvásárolta a Fallout jogait a haldokló Interplaytől, utóbbi cég fenntartotta a jogot, hogy még kiadja a Fallout MMO-játékot. A történetet innen nagyjából talán ismeritek: a Fallout 3 hatalmas siker lett, a Bethesda pedig azóta minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy az Interplay bármit is kiadjon a témában.


A legújabb próbálkozása egy végzés benyújtása volt a bírósághoz, melyben azt állította, hogy az Interplay által kiadni tervezett Fallout MMO "visszafordíthatatlan károkat" okozna a Bethesda szellemi tulajdonában álló Falloutnak. A bíróság azonban nem találta elég meggyőzőnek a Bethesda által felhozott érveket, és elutasította a végzést. A Bethesda aztán fellebbezett, de ott sem járt sikerrel.

Pedig lássuk be, van miért aggódniuk: az évek óta a csőd közelében táncoló Interplay által úgy-ahogy finanszírozott, ismeretlen bolgár stúdió által fejlesztett Fallout MMO valószínűleg nem lesz a játékipar csúcsa. Már persze, ha megjelenik valaha.

12.
Skyer
#10: Jó, oké, rendben, győztetek.
Lehet, hogy jó lesz.
Viszont most jön a ToR, WoW is megújul, a kutya se fog azzal foglalkozni, hogy a Falloutból lett egy F2P mmo.

Egyébként lehet az Interplay tette naggyá, de most ők próbálják földbe tiporni...
11.
gorezalan
#10: hy, ertem en, h mindenki mint a dalai lama itt turelmes, meg optimista.... de lassuk be, egy noname csapat fejleszti, ami meg nem is lenne problema, de nem egy sima singeplayer cuccot keszulnek kidobni, amit 3-4 ora alatt vegigviszel, hanem MMO-t, amit lassuk be, sztem ez jelenti perpillanat a multiplayer kategoria csucsat, osszetettseg szempontjabol. Es lassuk csak, kiknek is sikerult eddig igazan utos RPG-t / MMORPG-t osszehozni? Blizzard es Bioware. (ezek csak a "legnagyobbak) na most hol van penzugyileg/szakertelmileg/csapat letszam tekinteteben egy noname csapat? En sem akarom elitelni, de ha kicsitt jobban meggondoljuk, eselyuk sincs. nem?!
10.
NereusLaceee
#6: Ne haragudj, de nem értek veled egyet. "Régebbi híreknél is HANGSÚLYOZTAM, hogy helyes a Bethesda politikája, továbbra is támadniuk kell az Interplayt."
Ki vagy te, hogy ezt megmondd? Már bocsánat. A Fallout nevet az Interplay tette naggyá, és a Bethesda csak feltámasztotta. Hozzá teszem 90%-os sikerrel. Viszont amíg nem látom a Fallout MMO anyagát, addig nem fogom lelőni és magzatként megfojtani. :)
9.
Skyer
#8: Azt én sem szeretem, mikor egy játékról - ami még tervben van, vagy fejlesztés alatt - indok nélkül, (és ez a fontos szókapcsolat!) támadják, ócsárolják, vagy éppen istenítik, kinek mi.
Azonban itt elég erős érvek állnak az mellett, hogy igencsak alacsony színvonalt fog hozni.
8.
Netsu
#6: Csupán érdekesnek találom, hogy az abszolút ismeretlenről ilyen könnyen alkot mindenki véleményt, mikor az "ismertben" meg akár vakon is megbízik, mikor az is ugyan olyan eséllyel okozhat csalódást, alkothat szart. Semmi nem garancia, semmi nem 100%-ig biztos, (csak a halál) ismerj akármit, akárkit akármennyire jól. :)
7.
Skyer
#5: Természetesen ez szigorúan saját vélemény, nem kívánok senkit sem megsérteni.
6.
Skyer
#5: Ööö bocsánat a kifejezésért, de ez biztos, hogy kalap szar lesz.
Egy noname stúdió fejleszti eleve, plusz anno olvashattunk olyan híreket, hogy a fejlesztőgárda se mozog túl nagy számok között...
Őszintén, mit vársz? Majd világmegrengető alkotás lesz?
Régebbi híreknél is HANGSÚLYOZTAM, hogy helyes a Bethesda politikája, továbbra is támadniuk kell az Interplayt, ha a Fallout nevet úgy akarjuk emlegetni, mint egy jó játék, nem egy elbaszott MMO, ami előtt voltak csak jó falloutok.
5.
Netsu
Mennyi rohadt jóstehetség van ezen az oldalon... Menjetek már az EZO TV-be könyörgöm! Veled az élen InGen.

Várjatok, én is megpróbálkozok ilyennel: Egy hatalmas adag szar lesz a soron következő FIFA, CoD, NFS, Mafia, Bioshock, Battlefield, StarCraft, WoW. Mind be fog bukni, ráadásul még a fejlesztők is csődbe mennek. Ja, kihagytam, hogy a Blizzard a StarCraft után maximum csak My Little Ponyt fog rajzolgatni és megjelentetni, nem játékot.
4.
Mortis
Kitartás, már csak pár évtized.

Szerintem nagy pofára esés lesz a vége, akármennyire is kedvelem az Interplay játékait, már csak a DNF példán okulva.
3.
Extol
Lehet hogy már Zenimax már javában fejleszti a dolgot azért akarják ennyire megállítani őket.
2.
mugen
És pont egy MMO-tól várják a megváltást, mikor sorra "dőlnek be" a fizetős online gamek vállalva a mikrotranzakciós sémát? És bármennyire is marha jó a fallout, nemcsak hogy wow, de még egy Age of Conan szintet sem fognak vele elérni. Csak ne legyen igazam.
1.
Split
A "más farkával verni a csalánt" tipikus esete. Nem hogy normális Desperadost adott volna ki, és akkor van egy jó franchise, és nem is megy csődbe. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...