Update: Üvegkalitkába zárt fiú a Nyugatinál

  • Írta: Daks
  • 2005. június 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Üvegkalitkába zárta magát Dezső, a megszállott internetező a Nyugati téren.

Üvegkalitkába zárta magát Dezső, a megszállott internetező a Nyugati téren.

 

A Westend City Center Nyugati téri főbejáratánál tegnap "sátorozott" le Dezső, a megszállott internetező és TV függő, aki ezzel az akciójával próbálja felhívni a figyelmet problémájára: a fiú teljes életét a számítógép és a televízió előtt tölti, barátaival a kapcsolatai szinte megszakadtak, egyedül chaten tudnak beszélgetni. Szeretné, hogy ismét együtt lehessen velük, hiányzik a nyüzsi város, de ugyanakkor a netről se akar lemondani. A tegnapi beköltözésről sajnos lemaradtunk, így már csak a felállított mobil lakást tudtuk megszemlélni a megújabb valóságshow-főszereplővel, Dezsővel egyetemben. A fiú kellemesen berendezte ideiglenes otthonát: van szép nagy LCD TV-je, tök jó számítógépe, internete, hi-fi berendezése, meg minden más, ami nélkül elképzelhetetlen lenne élete. Dezső tüntetéséről és napi élménybeszámolójáról a kalitka.freeblog.hu oldalon olvashattok! A fiú a nap 24 órájában megtekinthető a bevásárló központ előtt, napidíj nincs, a kiállítás ingyenes.

 

Update: Mint ahogy az lenni szokott, egyszer mindenről lehull a lepel, vagy ha másképp akarok fogalmazni, kibújik a szög a zsákból... Az index tényfeltáró csoportja ma kiderítette, hogy a kalitkába zárt fiú mögött egy igen butyuta reklámkampány bújik meg, mégpedig a Pannon GSM új, mobil szélessávot népszerűsítő reklámja. A kampány egészen másfél napig sikeres is volt, mint látjátok mi is rendesen bedőltünk neki. A nagy átverésről részletesen itt olvashattok! Thanks: Ford Fairlane.

17.
17.
Ford Fairlane
MikeReem: Barki beirhatott onelinert Dezso neven (elbasztak az adatbaziskezelest), igy a fele Dezso nem Dezso volt, de allitolag o is kommentalt, vagy egy kiegeszito ember a reklamcegtol. Reggel mar nagyon sokan irkaltak ott a Pannon dolgot (koztuk en is, talan elsokent), ezert a reklamcsapat kenytelen volt levenni a oneliner cuccost az archivumaval egyutt. Mindegy, vegul meg volt az utolso blog bejegyzes is: 'a sajat antiszocialis elete ellen tunteto atlaggyereket kiszabaditotta a Pannon a sivar eletebol, ingyen videotelefonalhat az ev vegeig a szaros 300kbps-en', vege a mesenek, pont. Mi is csinaltunk egy kis ingyenreklamot a Pannonnak, a ceg tamogathatna a GK mukodeset cserebe, frankon. :)))
16.
16.
fojesz
Na, úgy néz ki ez a PannonGSM tényleg mutatott valamit - jó páran kipróbálták a szélessávot. Szóval kimegyek.



---> szintén Dezső... no comment... :)
15.
15.
fojesz
Leállítottam az üzenőfalat, mert két helyen sajna nem tudok lenni. ---> a MikeReem által említett chatboxról írt Dezső... szerintem csak simán túl sok minden derült ki... :)
14.
14.
MikeReem
tegnap este megneztem milyen ez a blog oldal. nem sokat voltam ott, mert nem kulonosebben erdekel, csak ment oldalt egy chat, ahol elvileg o irkalt vissza. ez egyaltalan nem biztos, hogy o, mert en is kiprobaltam, hogy ugyanazt a DEZSO nevet irtam be kuldo nevnek, es ugy kuldtem, szoval ennyi. na akar o volt, akar nem, ott irtak neki, hogy milyen hulye, egeti magat. kerdeztek, hogy tenyleg pannon-e es azt irta, hogy igen. meg hogy neki egyebkent vodafone elofizetese van.
13.
13.
fojesz
Nézem a webcamet... kiijött a srác!
12.
12.
Ford Fairlane
Na jo, mas is hozta mar a megerositest, a HWSW peldaul, tovabba arrol is beszamoltak, hogy a Deutsche Telekom (nalunk ugye T-Mobile) nagy felhajtassal kinalta neki ma a sajat szolgaltatasat, ezert fikazta Dezso oket. Tehat az a fika nem ok nelkul ment a konkurencianak, miutan kipattant a Pannon dolog, az ellenfel elhatarozta, hogy kiugrasztja a nyulat a bokorbol, megprobalja megfurni a projektet, felajanljak a sracnak az o szolgaltatasukat, igy miutan oket visszautasitja, mar hulyebben fog kinezni, amikor este a hatalmas utcabalon a Pannon "kiszabaditja" a kalitkabol.
11.
11.
fojesz
Durva... a blogon is vastagon van szedve, hogy a Tmobile 3Gje még az ő oldalát se hozta be... lol...
10.
10.
Ford Fairlane
zoenn: En mondjuk nem nagyon olvasgattam (nincs is igazan mit, ugy nezem kurva szukszavu a srac), de serobol nekem is unszinpatikus, hulyeseg volt ezt a sracot odarakni. Nyilvan nem hivatasos modell/host/mc, hanem csak egy reklamugynokseg atlagos alkalmazottja, es amikor indult a projekt, valahogy ra osztottak a szerepet, lasd a "csirkes" Lisztocki Attilat, o is hasonlokepp lett reklamszakemberbol sztar. Ha en csinaltam volna a kampanyt, Vivien es Anett kaliberu bombazokat (ugye ok is mobilos netet reklamoznak mindenhol ujsagra hasonlito popup bannerrel, ujabban mar "meg is mutattak", tehat a kivillano idomok meg a netet is eladjak, hehe) raktam volna a kalickaba, sokkal nagyobbat szolt volna a dolog, igaz meg atlatszobb lett volna.



A temaban a vegso poen: jelen pillanatban Dezso blogjan meg mindig nincs leleplezve a Pannon GSM reklam dolog, az esti buliban lesz a jelek szerint, o egyelore csak fikazza a konkurens mobilos net szolgaltatokat, erdekes modon (elkoordinaltak magukat a reklamosok), a Pannon GSM oldala mar buszken hirdeti, hogy Dezso vegul ma este a Pannon GSM szolgaltatast valasztotta, ONGOL VAZZEG, es nalunk nyert biztos megerositest eloszor, hehe: (http://www.pgsm.hu/sajtoszoba/sajto/2005/dezso.php). No persze orakon belul szinkronba kerulnek a dolgok.
9.
9.
Ca$h
Hmmm... emberek! Ha ezt az egeszet mondjuk eelmeselnem az egy hettel ezelotti enemnek, mar akkor sem hinne el, hogy mik vannak manapsag... hat meg akkor, ha mondjuk a 10 vagy 5 evvel ezelottinek ujsagolnam el... Jesszusom, hova jutott a vilag? Eh!
8.
8.
zoenn
Nekem itt valami nem stimmel, totál unszimpatikus a srác. Ha azt hiszi ezzel népszerűbb lesz, akkor téved, egy hónap múlva már a kutya se fog rá emlékezni.
7.
7.
Ford Fairlane
Itt a tegnapi Indexen (es mindenhol) megjelent reklam: (http://index.hu/info/kalitka/), itt a mai tenyfeltaro cikk, ami ramutat, hogy ez a Pannon GSM legujabb szelessavu net szolgaltatasara probalja "kivancsisagra epulo reklam" elven felhivni a figyelmet: (http://index.hu/kultur/media/kalitka6500/), tovabba azt is irjak holnap lesz leleplezve a mediahack, nyilvan indulnak a direkt tevereklamok, meg minden szar.
6.
6.
Daks
meglatjuk mi sul ki belole
5.
5.
Ford Fairlane
Volt errol cikk tegnap az Indexen. Ugyan lusta voltam elolvasni, de teny, ez sem igazi tuntetes (nemreg ugye volt valami feminista tuntetesnek alcazott reklam valami Blondie's nevu etteremnek), hanem hazankban meg ujszeru, egyebkent nyugaton leragott reklamtrukk. A srac feltehetoen Matav (bocs, Deutche Telekom) vagy Vodafone (asszem most az is buziszinu Deutche Telekom lett) vagy McDonci vagy valami hasonlo multit reklamoz burkoltan.
4.
4.
Daks
azert tuntet, hogy felhivja a figyelmet, hogy az emberek antiszocialisok lesznek a nettol meg a tv-tol
3.
3.
MikeReem
Majd ha meg akar elni valamibol, akkor elmegy dolgozni.
2.
2.
lewton6
érdekes. csak értelme nincs. minek tüntet? ezen csak ő maga tud változtatni, senki más.
1.
1.
fojesz
Ez érdekes... én nem bírnám ki... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...