Óriási leépítések az X-Men: Destiny alkotóinál?

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 1.
  • Pletyka
Link másolása
A 1UP két egymástól független forrásból értesült arról, hogy óriási leépítésekre készülnek az X-Men: Destintyt és a Too Humant is tető alá hozó Silicon Knightsnál. Mindez azért is érdekes, mert a csapat még nyáron tervezgette, hogy jelentősen megnöveli a stúdióban dolgozók létszámát.

A 1UP két egymástól független és "megbízható" forrásból értesült a Silicon Knightsnál várható leépítésekről: mindkét füles azt állította a lapnak, hogy a 97 fős kanadai stúdiótól mindenkit elküldenek majd 25 ember kivételével.

Mindez azért furcsa, mert a csapat komoly anyagi támogatást kapott az elmúlt években: 2008-ban 1 millió kanadai dollárt adományozott nekik az Ontario Media Development Corporation, 2010-ben 4 millió dollárt kaptak szövetségi kormányzattól, idén pedig 3 millió dollár ütötte a markukat Ontario kormányának jóvoltából. A Silicon Knights elnöke, Denis Dyack júliusban még úgy nyilatkozott: a hárommilliós támogatásból technológiai fejlesztéseket hajtanak végre, a meglévő 97 alkalmazott mellé újabb 80 főt vesznek fel, és a tervek szerint önellátóvá teszik a csapatot.

Ezzel szemben három hónap alatt valamit nagyon elrontottak, mert most mégis leépítésekek terveznek, a helyzet pedig annyira vészes, hogy a teljes HR-csapatot, köztük Dyack feleségét is lapátra teszik. A Silicon Knights, ami az X-Men: Destiny mellett az Eternal Darkness és a Too Human játékokat is tető alá hozta, egyelőre nem reagált a híresztelésekre.

2.
2.
Split
A Too Human élvezetes volt, de nálam már az keserű szájízt adott a dolgoknak, hogy kiadás előtt összeakasztotta a bajszot az EPiC-kel. Miután pert vesztett ellenük (mármint a SK az EPiC ellen) a stúdió kijelentette, hogy a játék maximum azért lehet szar, mert az Unreal Enginhez nem kaptak meg mindennemű támogatást.

Na itt úgy voltam, hogy az SK egy kisstílű csapat lehet csupán, és láss csodát, igazam volt! :D
1.
1.
Rabit Wars
Ilyen fos játékok után nem csodálom le építések vannak, talán el kéne gondolkodni mik a mai igények mint történetileg és grafikailag is, ez az új x-men is egy vicc....!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...