Másfél millió Dark Soulst szállítottak a boltokba

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 2.
  • Biznisz
Link másolása
A Namco Bandai a maga számára igen hízelgő számadatot adott tudtunkra a mai napon: a Dark Souls abszolút sikeres szerepjátéknak bizonyult, világszerte több,mint másfél millió példány szállítottak le a boltoknak. Ez ugyan még nem a ténylegesen eladott darabszám, de ez az apróság nem befolyásol semmit.

Úgy látszik, bejött a Namco húzása a Dark Souls kapcsán: a szerepjáték-rajongók igenis szeretik a kihívásokat, s egy olyan cím is sikeres lehet, ami brutális nehézséggel kecseget. Intő példa lehet ez olyan fejlesztők számára, mint a Bioware és a Bethesda, hiszen a kedvező reakciók nem pusztán abban nyilvánulnak meg, ha a játékost folyton sikerélmény éri.

A Dark Soulsból 1,5 millió darabot szállítottak le a boltoknak világszerte, bár nem ennyi kelt el belőle ténylegesen, de nem hinnénk, hogy sokáig készleten marad ekkora mennyiség. Ami a régiószerinti bontást illeti: Észak-Amerikába szállítottak a legtöbbet, 620 ezer példányt, ezt követi Európa a maga 470 ezrével. Japánban már szeptember végétől kapható az RPG, 370 ezer darab landolt a kereskedőknél, míg Ázsia maradék részén újabb 40 ezer.

A Dark Souls sikerének titka talán a kihívás, a kritikusok is szerették, átlagban 89 százalékon áll a Metacritic adatai szerint. Idei kihívója a Skyrim lehet.

3.
3.
Raam989
#2: Két külön világ a kettő. A Skyrim (a korábbi TES játékokból kiindulva) olyan mint a bébitápszer, a Dark Souls meg olyan mint a pálinka. Remélem átjött a hasonlat... :D
2.
2.
metercsiken
Remélem méltó ellenfele lesz a Skyrim-nek!? : )
Nekem egyébként tetszik.
1.
1.
Tomeggyilkos
minden sikert megerdemel es remelem eladnak meg 1x ennyit hogy meg jobb legyen a kovetkezo! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...