Angry Birds - 500 milliószor töltötték le

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Napjaink egyik legfontosabb játékcíme az Angry Birds, ez kétségtelen, és ezt a számok is alátámasztják: az Angry Birds egyes verzióit és epizódjait 500 milliószor töltötték le a játékosok, ami egyedülálló eredmény. A sorozatot ápolgató Rovio célja az egymilliárdos álomhatár átlépése.

Az Angry Birdsöt mindenki imádja, ez vitán kívül álló tény, elvégre annál jobb szórakozást nem igazán tudunk találni, hogy mindenféle idegbeteg madárral lődözzük a nem túl intelligens, mellesleg pedig zöld színű malacokat. A finn Rovio játéka ráadásul az első mobiltelefonokon bemutatkozott játék, ami igazi franchise-zá nőtte ki magát, szóval még pénz is van benne.

A fejlesztők a minap jelentették be, hogy a sorozat egyes epizódjait - illetve verzióit, mert számtalan platformon érhető el a játék ma már - eddig 500 milliószor töltötték le a játékosok, ami bár nem a pontos eladási adatokat tükrözi, de azért mindenképpen említésre méltó és egyedülálló eredmény. A Rovio szerint a játékosok eddig 266 milliárd pályát játszottak végig, 400 milliárd madarat lőttek ki, és napi 300 millió percet töltenek el a játékkal.

A Rovio természetesen örül, mint majom a farkának, Peter Vesterbacka marketinges igazgató pedig azt is megállapította, hogy "jó esély van arra, hogy az Angry Birds legyen az első szórakoztatóipari termék, aminek 1 milliárd rajongója van". Hogy mikor éri el ezt a számot a sorozat, azt még megtippelni is nehéz, de májusban még "csak" 300 milliós letöltésnél tartott a játék, ami sejteti, hogy szép tempóban terjeszkedik.

A Rovionak sok játéka volt az Angry Birds előtt, most már viszont csak erre a brandre koncentrál: jelenleg film, animációs sorozat is készül a dühös madarak története alapján, és egyre több merchandise cucc lelhető fel a boltok polcain is.

23.
23.
galmat
Sose lesz 1 milliárd rajongójuk. Miért? Mert ez az 500 millió se embert jelent. Ha valaki mondjk újra szoftvereli az iphone-ját, megint letölti a játékot. Ha ezt z elmúlt évben megtette 3-4x, akkor kb eltalálam a valos számot. Szóval tökmind1, mennyi a letöltés, 100 millió embernél nincs több angy birds-s. Az biztos. ( ha belegonolunk, ez is nagyon sok embert jelent.)
22.
22.
X-Master
#21: kapcsold ki a netet, ha játszol és akkor nem reklámoz
21.
21.
TheJoKeR
#20: Csak azok a fránya reklámok...:/:D De azon kívül tényleg ingyenes...:D
20.
20.
mestermagyar
Háhá kárörvendek iphoneosok!!!
androidon mind3 ingyenes és a frissítés is jön mindig
19.
19.
Naridar
Ingyenes? Én úgy tudtam, hogy 99 centbe kerül. Persze lehet hogy rosszul tudom, Symbian ^5-re nem jelent meg, Androidot és iOS-t meg nem figyelem.
18.
18.
Quent1n
Telón nekem is megvan mind de pl. egy Cut The Rope-ot többre tartok. A siker mögött azért ott van az is, hogy ingyenes a cucc. PC-re is leszedtem de szerintem halál uncsi monitoron tolni, egyszerűen érezni hogy nem nagy képernyőre lett tervezve. Amúgy engem annyira nem fogott meg a játék de el lehet vele lenni ez tény. :)
17.
17.
Naridar
Az nem gyenge. Összehasonlításképpen a Mario sorozat (!) kb. 210 millió eladott játéknál tart. Tehát ahhoz képest, hogy az Angry birds először 2009 végén jött ki (azaz 25 évvel az első Mario játék után), 2-szer(!) annyit adtak el belőle, mint a videojátékok szimbólumából. Azért ezt csinálja utánuk valaki.
16.
16.
Mortis
Lassan a Takla Makán szélén élő, 7 gyermekes apuka is ezzel fogja elütni az időt pásztorkodás közben.
15.
15.
TheJoKeR
#9: Nah ez jól hangzik, kipróbálom.:D

Amúgy nekem telón fent van:Angry Birds,Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio. :D Ja, és mindhárom fent van gépen is!:D
14.
14.
jasko
nekem fent van gépen is :D
13.
13.
venoom
nekem is megvan a telefonon de unalmas jatek par percnel tobbet nem tud lekotni millio sokkal jobb jatek van androidra bar ez csk sajat velemeny
12.
12.
jszili32
Nem értem:
Napi 300 millio perc?Ez baromság
9.
9.
giga321
az igen ge*i. Bár én is csak leszedtem játszottam vele egy hetet aztán töröltem kellet a hely egy sokkal jobb gaménak . Aki Androidos android marketen szedje le a a Robotek című gamet. Iszonyat jó a multija egymás ellen hihetetlen. Nekem most per pillanat csak ez a game van fent és nagyon tetszik. a multija miatt 5*
8.
8.
Starkiller89
#7: Nemrég vettem meg az iPhone-om, de ez volt az első amit letöltöttem rá :D nem drága és nagyon szeretem :)
7.
7.
TheJoKeR
Nem tudom mit esznek rajt az emberek...És nem tudom, hogy én mit eszek rajta, de ha egyszer elindítom nehéz abbahagyni. xD Legjobb androidos játék!:) Kell egy ilyen plüss madár!^^:D
4.
4.
lolman598
én se tudo mit bírnak rajta az emberek.DE EGYSZERÜEN IMÁDOM!:DD
3.
3.
Slik
#2: disznókat lőni madarakkal és közben pusztítani a terepet? mi lehet ennél jobb?
2.
2.
Torque
Sosem értettem mit esznek ezen.
1.
1.
Yanez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...