Januárban leállnak a LEGO Universe szerverei

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 5.
  • Gyászhír
Link másolása
Alig egy év telt el a megjelenése óta, de a LEGO máris bejelentette, hogy nem folytatja tovább a LEGO Universe nevű MMO üzemeltetését. A vállalat szerint felhasználói bázisa ugyan van, de nem sokan fizetnek a játékért, így hosszú távon nem éri meg számára a program fenntartása.

A Gazillion az utolsó pillanatban adta át a LEGO Universe üzemeltetésének jogait az építőkockákat gyártó LEGO Groupnak, s bár az MMO-ra akkor nagy várakozásokkal tekintettek, alig egy év után mégis leállítják a játékot. A dán vállalat szerint 2012. január 31-én kapcsolják le a szervereket, s bár a LEGO Universe tisztességes felhasználói bázissal rendelkezik, ez önmagában még nem elég.

Hiába a 2 millió játékos ugyanis, a legtöbbjük nem akar pénzt költeni az alapvetően ingyenes program kiegészítőire, ami tulajdonképpen nem meglepő, hiszen a többségük valószínűleg fiatalabb gyerek, aki ezt nem teheti meg. Ezek után nyilván a LEGO-nak sem éri meg fenntartani a játékot, a bezárás közvetlen következménye még pedig, hogy a 115 főt foglakoztató Play Well Studios is lehúzza a rolót.

A LEGO Group szerint a döntés a Warner Bros. Entertainmenttel kötött megállapodásokat nem érinti, a Traveller's Tales LEGO-játékai (így az új Harry Potter és a Nintendo-exkluzív LEGO City Stories) gond nélkül készülhetnek tovább.

13.
13.
minastiris
Kár! Pont a napokban gondoltam, hogy ki kéne próbálni.
12.
12.
_Tappancs_
Nekem tetszett a bétája, csak aztán fizetős lett.Amikor meg ingyenessé vált és olvastam,hogy nagyok a korlátozások nem mentem már vissza.
10.
10.
abydos
#4: Egy ideje átváltottak az ingyenes modellre, de úgy néz ki, ez sem volt elég.

Sajnálom, aranyos játék. A LEGO ráadásul ebbe az MMO-ba irgalmatlanul sok pénzt pakolt bele, a legdrágább fejlesztésük volt.. :/
8.
8.
Lorthirash
#7: De tehetik és meg is teszik !
7.
7.
wolfwarrior
Én is kipróbáltam de nem tetszett az, hogy fizetnem kellet volna azért hogy tovább haladjak.
6.
6.
giga321
Erről a játékról most hallok először XD Volt ilyen is. ?
5.
5.
Garfartix
4.
4.
Darox
Kár. A bétát próbáltam és nagyon megragadt de a havidíjat nem akartam fizetni (akkor még 12k volt a játék és 1 évre 25k a díj). Remélem valakik csinálnak majd ingyen szervert mint a wownál mert ez egy igenis szórakoztató játék még az idősebbeknek is. Vagy adják át egy másik cégnek.
3.
3.
DollSyndrome
LOL XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD FAIL!!!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...