Megint szabadalomsértés miatt perelik a Nintendót

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Ezúttal az interaktív fitneszgépek gyártásával foglalkozó Impulse Technology találta be a Nintendót és néhány másik kiadót, a cég szabadalomsértés miatt vádolja a kiotóiakat. Az Impulse neve nem ismeretlen gamer körökben - korábban a Microsoft nyakába is pert akasztott a Kinect miatt.

Az ohiói Impulse Technology keresetet nyújtott be a Nintendo és más kiadók, így az Electronic Arts, a Ubisoft, a Konami, a Majesco és a Namco Bandai ellen, állítása szerint ezek a cégek az egyes játékaikkal megsértették egy 1996-os szabadalmát, ami "egy fiziológiai erőkifejtés mérésére alkalmas interaktív rendszerre" vonatkozik: mindez egy olyan gépet takar, ami a felhasználó végtagjaihoz csatlakoztatott érzékelők révén képes mérni a mozgást - az adatok vezeték nélkül továbbítódnak a központi egység felé, ami lehetővé teszi a képernyőn megjelenő videojelenetek folyamatos befolyásolását.

Ez alapján nem nehéz kitalálni: ahogy a nyáron a Microsoftot találta meg ugyanez a cég egy kísértetiesen hasonló indokkal a Kinect révén, gyakorlatilag bármilyen Wii-játékon is fogást lehet találni, ami használja a konzol kontrollerét, a Balance Boardot vagy valamilyen más kiegészítőt. A kereset konkrétan a Wii Fit Plus, a Grand Slam Tennis, a Zumba Fitness 2, a Dance Dance Revolution Hottest Party 3 és a UFC Personal Trainer játékokat említi, a vállalat természetesen kártérítést követel.

8.
8.
SWBF2
???
A Wii Fit Plus már két éve piacon van. Miért csak most jutott eszükbe perelni?
7.
7.
Zakkantable
#6: De ha ők kitaláltak valamit 96ban ember az már 15 éve volt nemhinném hogy a nintendo abból vette az ötletet de ha mégis akkor mivan?
Ez Nintendo nemhinném hogy a sztárügyvédeik miatt egyáltalán fog bármi is történni a Nintendo-val!
6.
6.
ZsupiDav
#5: Viszont, ha a nintendo tényleg "lopott", akkor teljesen igazuk van. Ezt a technológiát valaki kifejlesztette (pénzt és energiát ölt bele), de gondolom te sem örülnél, ha valaki a te találmányodat használná fel a saját haszonszerzési céljai eléréséhez. Főleg úgy, hogy még a nevedet sem említik meg, nem hogy használati díjat/részesedést fizetnének. Persze, ha mindez kamu, akkor nem szóltam semmit, de mivel nem ismerjük a részleteket, ezért nem kell egyből a fent említett céget kapzsisággal vádolni.
5.
5.
samatagrav09
#1: Nem a move az kamerás is ezért eltér ha az lenne akkor a nintendo balhézhatott volna. Legközelebb egy embernek a kék szemöldöke miatt perelik be őket mert azt ők kitalálták.
4.
4.
venoom
ezek a parasztok találtak egy kis hasonloságot most meg azthiszik hogy le akaszthatnak pár milliót :D
3.
3.
wardprod
Sz.tem ilyen perekkel nap mint nap előállnak a nintendoval szemben. Nekik bejött és ehhez a témához kapcsolódó egyéb dolgok miatt is egyszerá beléjük kötni :)
2.
2.
robi009
nemjött be nekik az élet , hát máséba kötnek bele :S
1.
1.
simi
gondolom nekik már 96-ban megvolt a kinect/wii/move technológiája
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...