Elhagyta a Sonyt a The Last Guardian atyja?

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 1.
  • Pletyka
Link másolása
Az Eurogamer értesülései szerint a Fumito Ueda elhagyta a Sonyt, a The Last Guardian munkálatait pedig szabadúszóként fejezi be, részben ennek is köszönhető, hogy a játék fejlesztése nem éppen abban az ütemben halad, mint azt a rajongók várták. Jelen állás szerint 2012-ben jöhet a program.

Fumito Ueda és a Team Ico négy-négy évig fejlesztette az Ico-t és a Shadow of the Colossust, így ha ezt a munkatempót vesszük, a PS3-exkluzív The Last Guardiannak már meg kellett volna jelennie: a játékról egy 2007-es Famitsu magazinban hullt le a lepel, azután pedig a 2009-es E3-ig kellett várni a bemutatóra. Uedáék ritkán hallatnak magukról, rendszerint akkor szólalnak meg, mikor bejelentik: a közeljövő egyetlen nagy kiállításán sem lesz ott a projekt.

A The Last Guardian idén sem az E3-on, sem a GamesComon, sem pedig a TGS-en nem volt ott, s bár a korábbi tervek szerint az idei év végén megjelenhetett volna a játék, erre végül csak valamikor 2012-ben kerül sor. Ha hihetünk az Eurogamer értesüléseinek, nem véletlenül halad ilyen lassan a játék fejlesztése: Fumito Ueda elhagyta a Sonyt, és már csak szabadúszóként dolgozik a programon. A 41 éves dizájner állítólag mindenképpen szeretné befejezni a címet, utána viszont a saját projektjeire koncentrálna.

Hivatalos infó nem látott napvilágot a hírek kapcsán.

15.
15.
KopyAti
#14: Osztom szorzom véleményed!
14.
14.
Vopesz
Ha már szabadúszó lett, akkor egy 360-as verzió rendel! :)
12.
12.
ribizly
#4: Ezt nem tudtam. Akkor asszem elő kell vegyem a PS2-t és kipörgetni ezt is... :)
10.
10.
Szabadúszó az ok. De független is ? Mert akkor jön BOX-ra , muhahaha ! \o/
6.
6.
shatterhand
ICO nekem nem jött át a demó alapján. Így csak elhittem,hogy szép és jó, de nem vettem meg. SotC viszont kezdetektől az én ízlésemnek megfelelő volt. 15 eltérő képességű és méretű kolosszus egy kihalt világban. Mindegyikhez más stratégia kellett és mindegyikhez elképesztően változatos út vezetett.

Na ezek után nemtom hova tenni ezt a Last Guardiant. Remélem ők tudják pontosan,hogy mit akarnak belőle kihozni,mert nekem olyan érzésem van,hogy folyamatosan változik és nem akar összeállni nekik a kép. Lehet nem működik az amit kitaláltak az egész játékban? PAssz. De azért gyanús,hogy alig mondanak róla vmit és ilyen nehezen készül.
Kíváncsian várom mindenesetre. remélem olyan lesz amilyen nekem is tetszene
5.
5.
Exinor
#3: Ahogy előttem is írták, végig kell játszani az előző kettőt. Nincs még 2 olyan játék mint azok. Van ICO meg Shadow of the Colossus.
Az ICO pont az a játék amit végig kell játszani, hogy teljes legyen az élmény és amikor vége a játéknak akkor fog elönteni a katarzis:)
4.
4.
thelegendary
#1: Mert egyik előző alkotással sem játszhattál amit ez a csapat készített.Öreg hiba....
Semmi köze a Castlevania hoz vagy bármi máshoz, mondhatni ez Team ICO stílus :) Fergeteges játékok!
3.
3.
ribizly
#2: Azokkal speciel nem, de valahogy nem sokban különbözik most nekem pl. a Castlevania-tól... És akkor azt kell mondanom, hogy persze jó lesz, de... nem annyira, amennyire megy a hype körülötte.
2.
2.
InGen
#1: Játszottál az ICO-val vagy a Shadow of the Colossusszal?
1.
1.
ribizly
Miért nem érzem át, hogy ez a játék annyira jó lenne, mint amennyire mindenhol istenítik?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...