Lehúzza a rolót az amerikai GamePro

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A nyomtatott sajtónak nem igazán megy jól manapság, ezt eddig is tudtuk, nemcsak itthon volt nagy a jövés-menés az elmúlt időben, némi kínlódás után az amerikai GamePro magazin is megszűnik. A magyarok számára is ismerős lap több mint 20 éven át szórakoztatta olvasótáborát.

Az amerikai GamePro 1989 májusában mutatkozott be először, online pedig hét évvel később, 1996-ben tűnt fel. Az eltelt húsz év hosszú idő, ez alatt a GamePro az egyik legnépszerűbb lappá vált, bár az már korábban is világosan látszott, hogy nem megy minden rendben: a reklámbevétel visszaesett, és nemrég némi átalakítás után nyáron úgy döntött a magazin kiadója, hogy csak negyedévenként jelenteti meg az újságot.

A GamePro utoljára novemberben jelent meg, a megszűnéssel együtt pedig a hivatalos honlap is leáll - erre december 5-én kerül sor, után a webcím mindenkit automatikusan a PCWorld oldalára irányít, itt olvashatnak majd játékos anyagokat az érdeklődők. Bár leépítések is érték, a GamePro Media teljesen nem tűnik el, a jövőben a különféle partnereiknek és rendezvényeknek fognak tartalmat szállítani. A GamePro Németországban még mindig működik egyébként.

4.
4.
Richi12
#3: most meg megtalálta ugyh visszavonom
3.
3.
Richi12
az 576 app egy marhaság nem is elérhető vagy nem tom hogy hol mert én kerestem az itunes storba de semmi még csak hasonló találat se volt
2.
2.
galmat
Mondjuk a honlap shut downt én nem értem. Pl 576 Kbyte is megszűnt nyomtatott magazin lenni, de neten mentek tovább a tesztek, hírek rendesen. Ráadásul nemrég elindították az iPad-es magazinjukat, ami a nyomatott változat digitális lite változata kb, ráadásul ingyenes! Eddig 3 szám jelent meg ipadre már. A gamepronak is ilyen vonalon kéne folytatni, kiadni egy ipad/iphone app-ot ingyen, oda tolni a tartalmat, és mivel széles az olvasóbázis, az app-on belüli hirdetésekből pénzük is lenne.
1.
1.
Extol
Szomorú. De az internet világában minden hamarabb hozzáférhető. Azért remélem az itthoni lapok nem jutnak (egyhamar) a sorsára.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...