Notch kilép a Minecraft fejlesztéséből

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 3.
  • Hír
Link másolása
A nap talán legmegdöbbentőbb híre következik, rajongóknak felér egy érvágással is. Markus “Notch” Persson lemondott a Minecraft vezető fejlesztői szerepköréről, és átadja pozícióját Jens Bergenstennek, akivel az elmúlt évben közösen készítették sikeres indie játékukat.

Tegnap - egy viszonylag rövid blogbejegyzésben - adta tudtunkra Persson, hogy átadja a vezető fejlesztői szerepkört Jens Bergenstennek, s ezután övé lesz az utolsó szó minden döntésben. Notch viccelődött azzal, hogy ezután Jens lesz a főnöke és reméli, hogy nem száll el a rangtól.

Notch hozzátette, hogy az elmúlt időben együtt dolgoztak a Minecraften, és csodálkoztak, hogy mennyire egy húron pendülnek, amikor döntésekről van szó, ha pedig valamiben nem értettek egyet, leültek beszélgetni és sokkal jobb végeredmények születtek. Úgy érzi, hogy egy nagyon magabiztos embernek adja át a fejlesztés irányítását.

Notch ezután kiveszi jól megérdemelt szabadságát, miután a közelmúltban jelent meg a Minecraft végleges változata és jövőre érkezik az Xbox 360-as verzió. Természetesen a Minecrafttól sem szakad el véglegesen, de inkább új projektjeire koncentrál majd a pihenés után. Elmondása szerint felfrissülése után új erővel, lelkesen veti bele magát a munkába. Meg aztán a felgyülemlett dollármilliókat is illő már elköltenie.

7.
7.
turleysqt
Ideje volt már, Nagyon elkapkodott mindent és nemvolt már annyira lelkes mint régen,szvsz több kárt tett mint hasznot hozott az utóbbi időben
5.
5.
Alienji
#4: Az biztos! Én is pihennék egy kicsit utánna. Szerencsére jó kezekbe kerül a játék, így nincs félnivalónk. :)
4.
4.
Stranger
Azt hittem "nyugdíjba" lép miután jól megszedte magát.. Én ezt tenném. xd
3.
3.
Split
Nem vagyok meglepve. Már mióta tudjuk, hogy fejlesztik a Scrolls-t nem?
2.
2.
wolfwarrior
Na erre nem számítottam.
1.
1.
Kiralydari
Hát igazából ez jó is meg rosz is Notch mostanában eléggé elsiette a dolgot lehet h Jens egy kicsivel jobban kidolgozza a dolgokat mert sok lehetőség van mág kihasználatlanul!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...