Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

HWSW: 7 millió Minecraft-játékos adatait lopták el

Tájékoztatás viszont nem volt. Az egyedi szervereket üzemeltető Lifeboat, nem pedig a Mojang a hunyó. A Lifeboat szerverein játszóknak azonnal érdemes jelszót változtatni, ott is, ahol ugyanezt vagy hasonló jelszót használnak.

A Minecraftet is utolérte a VR-őrület

Habár csábító lehetőség lenne a Microsoft számára, nem láncolja a Minecraftet a HoloLenshez. Bejelentette ugyanis, hogy a Windows 10-es változat az Oculus Riftet is támogatni fogja.

PlayStation Store - jól fogyott a Destiny

A Sony összegyűjtötte, hogy melyek voltak azok a játékok tavaly, amelyek a legsikeresebbnek bizonyultak az európai és amerikai PlayStation Store-ban. Nálunk a Destiny, a tengerentúlon pedig a Black Ops 3 vitt mindent.

Jön a Minecraft: Education Edition

A Microsoft megvette a Minecraft oktatásra szánt változatát, a MinecraftEdut, amin már 2011 óta egy third party fejlesztő dolgozik. Nos, immáron a csapatot is a redmondi cég birtokolja, be is jelentették az Education Editiont.

Már 22 millió példány kelt el a PC-s Minecraftból

A Mojang népszerű sandbox játékának PC-s és maces verziója mintegy 22 millió példányban talált gazdára, csak a múlt vasárnap 14 500 kópiát passzoltak el. És hol van még a vége?

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nos, ez a hét is eljött: pénteken végre mozikba kerül az új Star Wars-film, Az ébredő Erő. Hosszú lesz ez a pár nap, reméljük, betáraztatok játékokból, hogy legyen mivel kihúzni addig!

Tényleg megjelenik Wii U-ra a Minecraft

Nem kell sokat várni a Wii U-tulajoknak, hiszen még ebben a hónapban megjelenik a Nintendo gépére a Minecraft. Igazából inkább az a meglepő, hogy eddig nem lehetett játszani a konzolon a népszerű címmel.

Úgy néz ki, Wii U-ra is megjelenik a Minecraft

A Minecraft jóformán minden platformra elérhető, a Wii U-s változat azonban még hiányzott a Mojang repertoárjából. Ha hihetünk a PEGI-nek, hamarosan ezt is kipipálhatják a svédek.

Minimum 300 dollár lesz az Oculus Rift

Tegnap este lezajlott az Oculus Connect 2 fejlesztői konferencia, ahol számos információval gazdagodtunk a cég VR-szemüvegéről. Szó esett a várható árról, az ajánlott gépigényről, de még a játékfelhozatalról is.

Amerikai toplista: megint a PlayStation 4 győzött

Nem okozott különösebb meglepetéseket az amerikai játékpiac augusztusa. Ismét a PlayStation 4-ből fogyott a legtöbb, és az aktuális Madden NFL-rész is letarolta a toplistát, ahogy kell.