Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Brit toplista: megállíthatatlan az Animal Crossing

Ezúttal sem történt trónfosztás az Egyesült Királyság dobozos játékeladásainak toplistáján. Csupán két új cím került fel az első tíz cím közé, de sem a Maneater, sem pedig a Saints Row: The Third - Remastered nem jutott fel a pódiumra.

Minecraft - megvan a 200 millió

A Minecraft eddig is jókora előnnyel tudhatta magáénak a világ legkeresettebb játékának járó címet, a minap azonban fontos mérföldkőhöz érkezett, és átlépte a 200 milliós álomhatárt is.

Nevet váltott a Mojang

Ma már szinte rá sem lehet ismerni arra a stúdióra, ami 2009-ben Markus "Notch" Persson garázsában látott napvilágot. A 2020-as évekre némileg módosított névvel és új arculattal készül a Mojang.

Brit toplista: újra élen az Animal Crossing

Az elmúlt héten több brit áruházhoz is megérkezett a korábban elkapkodott dobozos játékok utánpótlása, ez a vérfrissítést pedig kimondottan jót tett az Animal Crossing: New Horizons eladásainak. Ismét a Switch-exkluzív lett a hét legkapósabb címe.

Ilyen Minecraft-várost sem látunk túl gyakran

Vannak olyan Minecraft-játékosok, akik azzal foglalkoznak, hogy pénzért nagyon szép dolgokat építenek. Ez persze viccesnek tűnhet, de a Varuna csapat legújabb munkája a bizonyíték rá, hogy kőkemény melóról van szó.

Indul a Minecraft nyílt ray tracing-bétája

Tavaly nyáron jött a bejelentés, hogy a Minecraft addig várt grafikai tuningja elmarad, helyette a fejlesztők az Nvidiával együttműködve beépítik a valósidejű sugárkövetést a játékba. Holnaptól szélesebb közönség is kipróbálhatja a funkciót.

Brit toplista: csak második lett a Resident Evil 3

Hiába a bezártság, továbbra is szárnyalnak a dobozos eladások az Egyesült Királyságban. Két új cím is felkerült az e heti top 10-es listára, de valódi trónfosztásra nem került sor.

Oktatócsomagokat ajándékoz a Minecraft

A koronavírus-járvány miatt sok gyerek rekedt otthon, és ez mind a tanulás, mind a kicsik lekötése szempontjából okozhat problémát. A cél most az, hogy értelmes időtöltésben tudjanak elmerülni, és a Minecraftnak van is egy ötlete.

Minecrafttal az otthonmaradó lengyel gyerekekért

Egyedi módját találta a lengyel kormány annak, hogy a fertőzésveszély miatt otthon maradó gyerekeket lefoglalják. Elindítottak egy tanulságos és szórakoztató funkciókkal felszerelt oldalt, amely többek közt egy Minecraft-szervert is tartalmaz.

Minecraftos ballagást tartottak japán diákok

A jelenlegi járványhelyzet több országban eredményezett rendkívüli tanítási szünetet, így Japánban is, ahol szemtanúi lehetünk a megváltozott körülmények és a gyermeki találékonyság találkozásának.