Tényleg elhagyta a Sonyt a Team ICO atyja

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 13.
  • Hír
Link másolása
Igaznak bizonyultak az Eurogamer értesülései, mivel a Sony tegnap hivatalosan is elismerte, hogy Fumito Ueda elhagyta a céget. A Team ICO első embere még befejezi a The Last Guardian munkálatait, ám utána már saját projektjeire szeretne koncentrálni. Nagy baj nincs.

Fumito Ueda jövöjét illetően számos pletyka látott napvilágot, miután a múlt hónap végén az Eurogamer megszellőztette, hogy a Team ICO első embere szakít a Sonyval. Nem Ueda az egyetlen, aki kilép a csapattól, a The Last Guardian producere, Yoshifusa Hayama már a londoni székhelyű Bossa Studios sorait erősíti.

Ueda 1997-ben csatlakozott a Sonyhoz, miután a Sega Saturnra megjelent horrorjáték, az Enemy Zero animátori munkáit befejezte. Az ő idejében a Sony Computer Entertainment Japan saját belső stúdiót hozott létre Team ICO néven. A csapat két olyan vitathatatlanul remek és egyedi játékot tett le az asztalra, mint az ICO és a Shadow of the Colossus.

A Team ICO nem adott ki játékot a 2006-os Shadow of the Colossus óta (persze ha az idén megjelent Team ICO HD-gyűjteményt nem számoljuk), de folyamatosan dolgoznak a The Last Guardianon, miután a 2009-es E3-on bemutatták. A címnek az idei év végén kellett volna napvilágot látnia, de a jelek szerint csak jövőre jelenik meg. Ueda szabadúszóként még be fogja fejezni játékot.

1.
1.
Porcupine Tool
KELL !!!...úgyhogy tessék csak szépen befejezni!
Az ICO és a SotC játéktörténelmi alapvetések, remélem hasonló élményben lesz részünk a The Last Guardianban is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...