Tényleg elhagyta a Sonyt a Team ICO atyja

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 13.
  • Hír
Igaznak bizonyultak az Eurogamer értesülései, mivel a Sony tegnap hivatalosan is elismerte, hogy Fumito Ueda elhagyta a céget. A Team ICO első embere még befejezi a The Last Guardian munkálatait, ám utána már saját projektjeire szeretne koncentrálni. Nagy baj nincs.

Fumito Ueda jövöjét illetően számos pletyka látott napvilágot, miután a múlt hónap végén az Eurogamer megszellőztette, hogy a Team ICO első embere szakít a Sonyval. Nem Ueda az egyetlen, aki kilép a csapattól, a The Last Guardian producere, Yoshifusa Hayama már a londoni székhelyű Bossa Studios sorait erősíti.

Ueda 1997-ben csatlakozott a Sonyhoz, miután a Sega Saturnra megjelent horrorjáték, az Enemy Zero animátori munkáit befejezte. Az ő idejében a Sony Computer Entertainment Japan saját belső stúdiót hozott létre Team ICO néven. A csapat két olyan vitathatatlanul remek és egyedi játékot tett le az asztalra, mint az ICO és a Shadow of the Colossus.

A Team ICO nem adott ki játékot a 2006-os Shadow of the Colossus óta (persze ha az idén megjelent Team ICO HD-gyűjteményt nem számoljuk), de folyamatosan dolgoznak a The Last Guardianon, miután a 2009-es E3-on bemutatták. A címnek az idei év végén kellett volna napvilágot látnia, de a jelek szerint csak jövőre jelenik meg. Ueda szabadúszóként még be fogja fejezni játékot.

3.
amadeusz gyermeke
jó hogy befejezi huhh megnyugtató hír.
1.
Porcupine Tool
KELL !!!...úgyhogy tessék csak szépen befejezni!
Az ICO és a SotC játéktörténelmi alapvetések, remélem hasonló élményben lesz részünk a The Last Guardianban is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...