Másfél millió játékossal indulhatott az Old Republic

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 20.
  • Biznisz
Link másolása
A Cowen & Company legfrissebb elemzése szerint mintegy másfél millióan vágtak bele a Star Wars: The Old Republicba a megjelenés napján. Persze pontos adatok még nincsenek, hiszen a játék éppen ma rajtolt el, de a cég szerint az üzembe állított szerverek alapján jól megtippelhető a felhasználók száma.

A Star Wars: The Old Republic ma rajtolt el hivatalosan, és bár az Electronic Arts valószínűleg egy ideig nem közöl majd adatokat az eladásokról és a felhasználókról, a Cowen & Company nevű elemzőcég megpróbálkozott a rajongói tábor nagyságának előzetes megbecsülésével.

Azt tudjuk, hogy a BioWare komoly hangsúlyt fektetett az igények kiszolgálására, jó előre letette a kisdobos esküt, hogy a szervereken bőven lesz majd hely, és mindenki tud majd játszani, aki akar. A hírek szerint az EA 140 szervert bocsátott az új MMO rendelkezésére, ez alapján tippelt a Cowen & Company is; az elemzést végző Doug Creutz úgy nyilatkozott, ezek közül 77 szól az amerikai és 63 az európai játékosokhoz. (Az early access program egyébként még 106 szerver közreműködésével indult a múlt héten.)

Creutz ellenőrzései szerint 54 szerver volt tele, 23 állt komoly megterhelés alatt, 41 volt terhelt, 20 gépen átlagos volt a felhasználók száma, míg 2 darabon kifejezetten kevesen játszottak. A Cowen & Company úgy becsüli 1-1,5 millió játékos vághatott neki az MMO-nak az első napon, összehasonlításképpen a World of Warcraft 10,3 millió játékosának 4-4,5 millió nyugati felhasználója 491 szerveren játszik. Bár az eredmények némileg szinkronban vannak, Creutz megjegyezte, az nem világos, hogy mekkora a szerverek kapacitása - ő úgy véli, az Old Republic szerverei sűrűbbek ilyen szempontból, ami egy új MMO-nál tulajdonképpen érthető.

Creutz 2013 márciusára 2 millió előfizetőt jósol az Old Republicnak, ami egyébként az EA korábbi nyilatkozatai szerint masszív nyereséget hozna a cégnek.

28.
28.
Uzumakinaruto
Megvan nekem a Pre-order változat és már vagy 14-16 perce várok, amikor beakarok lépni ez normális?
27.
27.
Wackor
#15, #18: Úgy értem hogy ha nem lenne havidíjas :D
26.
26.
m1cZ
#25: Szerintem (és tudtommal is) szándékos korlátozás van, mivel nem akarják hogy kiakadjanak a serverek (már most is sorok vannak) a headstart alatt... Majd később biztos jön majd... legkésőbb sztem január végén már nem lesz gond a mennyiséggel
25.
25.
Gubi
Hát hogy ezt mikor fogom tudni megvenni arről lövésem sincs. Már párszor jártam bent, hogy mikor jön már játék, még a forgalmazó cégek sem tudják sokszor hogy mikor fog jönni a következő szállítmány és hogy az mennyi is lesz pontosan darabszámra. Meg tudnám venni, ott van nálam a pénz, de nem tudom mert nincs elég játék. Ezt hogy találták ki? Ennyire nem számítottak az érdeklődésre, vagy direkt nem hoznak eleget?
24.
24.
HerodPK
hat GW 2 de AC hoz sem tudnám hasonlítani.....és sajnos reggel 8 kor is van sorbaállás igaz csak 60. vagyok de akkor is...ja és igen a játékos szám 1 időre stagnál majd mivel tudatosan visszatartják az eladásokat:
na még par perc és benn is vagyok: jó vadászatot srácok.. amúgy teljesen megéri a pénzét:
23.
23.
Cuppak
#21 Csak úgy csöndben megjegyzem hogy ő írta hogy Wow, SW Tor.. én írtam hogy a Rift is havi fizetős ;)
22.
22.
Vopesz
#20: Ő úgy mondja, asz :D
21.
21.
m1cZ
#19: Csak csöndben jegyzem meg hogy a wow is fizetős...
19.
19.
Cuppak
#5 Még ott van a Rift, ami havi fizetős .. szerintem WoW-t, SW Tor-t oda veri, nagyon jó game csak ugye havi fizetős :/.
18.
18.
vytros
#17: Na igen, de illik bele venni hogy az AC-vel ellentétben itt 8 féle történetet nagyon sokban befolyásolhatsz, és közben állandóan kapcsolatban vagy a többi játékossal, companionok stb. stb. Ne értsd félre, az AC is rohadt jó, csak hasonlatnak nem volt jó :)

#11: Tudok helyet 9500-ért lehet rendelni, ha érdekel pm.
17.
17.
Lordnekroseth
Cd-galaxistól rendeltem, a weben át az oldalukról 11 edikén. Kaptam visszajelzést levélben, hogy biztos akarom-e? És, hogy sajnos csak 20 adika utánra tudják biztosítani. Ez pesten 21 edike. Máshol 22. Nagyon merem ajánlani nekik, hogy 22 edikén, ha bemegyek otlegyen -_- 13k ért KURVA drága ! Ahhoz képest ha megnézed a többi Pc- játék árát....és ez egy Mmo....nem is vehető egy lapra egy Ac-vel amit egyszer megveszel oszt jólvan...ezért még havidíjat is fizetsz-
16.
16.
GammaShock
Bocsi az offért, de tudnátok mondani olyan üzletet Budapesten ahol lehet kapni The Old Republicot? S.O.S.-be kellene, karácsonyra.
CDGalaxisnál már csak jövőre lehet kapni.
15.
15.
Circa001
#11: Én 13.000-ért veszem futárszolgálat igénybevételével. Szóval nem tudom mi a problémád.... :)
Az enyém, ha minden jól megy akkor 29.-én érkezik, de inkább nem kiabálom el, mert 2x eltolták az érkezést.... :S
14.
14.
dareal
pre-order megvan, early access megvan, játszottam eddig fél percet :D
13.
13.
Gubi
#5: Személy szerint a Blizzardból már többet nem kérek. Amúgy meg mint mondták, 1 millió előfizetővel már nyereséges az SWTOR. Innentől, ha ez a létszám nem csökken túlzottan, akkor már nem lesz gond elméletben.
12.
12.
greenmelon
Én majd csak fél év év múlva kezdek el játszani vele, bízok benne, hogy nem jut a LOTRO sorsára. Bár azok alapján amit olvasok, nem hiszem, hogy így fog történni. :)
11.
11.
Wackor
Tizen-egykét ezerért simán megvenném de ennyiért sajna nem :( PEDIG OLYAN SZIVESEN JÁTSZANÉK VELE!!
10.
10.
Pionis
Asz új blizzard mmo csak még most keszték el asz még 2 max 3 év
9.
9.
Lordnekroseth
Akkor semmi gond. Ügyesen megoldották. Egy pont a javukra. Már ezzel többet értek el, mint a legtöbb mostanában akadó versenyző.
8.
8.
Crank
Nekem nem volt olyan gondom, hogy várakoznom kellett, beléptem, és egyből tudtam játszani, akármikor. Én utálom az MMO-kat, de ez olyan szinten megfogott, hogy 15-20 órát beleöltem már simán 2-3 nap alatt, ami nálam ritkaságszámba megy.
7.
7.
m1cZ
#6: Erre ne legyen gondod, ugyanis ezt a bioware nagyon ügyesen és követendően megoldotta. Az van ugyanis hogy a pálya érzékeli, hogy hányan vagytok rajta, és ha azt látja hogy túl sokan, akkor átrak egy új instanceba (nem tom mennyire világos, de az a lényeg hiába jelzi hogy 300-an vannak a kezdőbolygón nem fogsz mindenkivel találkozni, csak aki veled 1 instanceba van[ha nem kerültél egy helyre a haveroddal térképre kattintva átrakhatod magad])
Ezzel elkerülhetők a sorok és a várakozások játékon belül... nekem még nem volt olyan Questem amikor várni kellett volna
6.
6.
Lordnekroseth
Igazából nem az a gáz, hogy vársz, hogy belépsz. (persze nem mindegy menyit)
Hanem az, hogy tudsz e egyáltalán valamit csinálni, ha már bejutsz. Nem pedig 1000 en állnak sorba a mobok poppolására várva. (csak példa a hasonló szitukra, nem konkrét erre kell gondolni)

5.
5.
Elyas
#4: khmkhmkhmtörtszerverkhmkhmkhm

Valószínű hogy nem lesz trial bár ha a WoW legyűri akkor az egészet ingyenessé teszik hogy valszeg microtranzakcióval keressenek még pár millát. Ha meg nem győzi le a WoW akkor 2 MMO lesz a piacon és mind2 fizetős... Bár nemsokára elkészül a Blizzard új MMO ja (bár náluk ezt sosem lehet tudni) és akkor oda át fognak menni jópáran
4.
4.
_Tappancs_
Mikor lesz trial, mert kipróbálnám... de mivel fizetős sose fogok vele játszani. Szerintem drága a havidíj,ezért veszem majd meg a GW 2 ,mert habár meg kell venni a progit, mint a SW-nél, de nnincs havidíj ,de mégis pöpec játék lesz az már bizonyos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...