Nyitott világú játék lesz a Project Ogre

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Újabb érdekes részlet látott napvilágot Hideo Kojima legújabb projektjével, az egyelőre Project Ogre munkacímen készülő játékkal kapcsolatban. A Metal Gear Solid-széria atyja a CNN-nek árulta el, hogy legújabb munkája inkább a szabadságra és a felfedezésre koncentrál, mintsem a filmszerű élményre.

Kojima lassacskán csepegteti az információkat legújabb játékáról, azonban az utóbbi időben legalább hallunk felőle: tudjuk, hogy egyelőre Project Ogre címen fut a fejlesztés, és azt, hogy a Fox Engine fut alatta - a múlt héten még képeket is mutatott a mester a programból, ami természetesen azonnal beindította a rajongók fantáziáját:

Érdekes adalék, hogy a napokban Kojima a CNN-nek adott interjút, amiben elárulta, hogy ezúttal mellőzni fogja a Metal Gear Solidra jellemző filmszerű élményt, és inkább a szabadságra koncentrál: nyitott világot kapunk majd, amit szabadon járhatunk be és fedezhetünk fel. "A játékosoknak új mélységekre és értékes kalandokra kell lelniük még 100 óra játék után is" - indokolta a döntést a legendás fejlesztő.

A játék alatt a Fox Engine fut, aminek legfőbb érdekessége, hogy multiplatform lesz, így könnyű portolni akár a kész fejlesztéseket is. Bár egyelőre nem tudjuk biztosan, milyen platformokra készül a Project Ogre (Kojima anno a PS3-Vita kombót emlegette), az biztos, hogy a motor korrekt látványt ígér. Elég a legújabb képre lesni, ami azt ábrázolja, hogyan nézne ki a Kojima Productions egyik munkatársa a Fox Engine tálalásában. A dolog érdekessége, hogy az úriembert nem lemodellezték, hanem egy egyszerű avatarszerkesztővel másolták le az arcát, amivel akár a játékosok is könnyedén összehozhatnak majd hasonló szereplőket.

Kojima szerint egy ideig nem készül el a Project Ogre, addig a tervei szerint más játékokkal is foglalkozna - és akkor ezt a kérdést nyitva hagynánk.

3.
3.
viktor094
remélem Kojima összehoz megint vmi jót
2.
2.
fojesz
#1: Azt hittem Rooneyt linkeled. :)
1.
1.
fészpalm
Kicsit ismerős. Aztán lehet, hogy csak a kopaszsága miatt.
http://goo.gl/mkfEB
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...