HWSW: A warez halott

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A warez lassan kimehet a divatból. A kiadók tűzzel-vassal próbálták irtani az elmúlt évtizedekben, ennek az eredménye maximum az lett, hogy még kifinomultabb módszerekkel kezdtek az emberek filmeket, játékokat és zenéket lopni - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A 2001-ben megszülető Bittorrent a lehető legsokoldalúbb adatterjesztési módszerré vált,  már a központi irányító szerverekre, a trackerekre sincs szükség, a feltöltött tartalmak kontrollálatlanul és szabadon áramolhatnak az interneten. Az Ipoque Insternet Study 2008/2009 felmérése szerint a vizsgált időszakban Kelet-Európában a teljes internetes forgalom 70 százaléka volt a Bittorrent. Más régiókban nem ilyen erős a torrent, de minden környéknek megvan a maga jellemző warez csatornája és mindenhol ez adta az online adatforgalom nagy részét.

 

Nem csoda, hogy a tartalomtulajdonosok a peer-to-peer fájlcserében látták a legnagyobb ellenséget, holott az elmúlt 10 év eseményeit végignézve inkább úgy tűnik, hogy a fájlcsere elburjánzása, társadalmi elfogadottsága, könnyű elérhetősége és a legális csatornákon való felülkerekedése a technológia gyors fejlődésétől hirtelen lemaradó tartalomdisztribúciós üzleti modellek miatt vált lehetővé.

Az illegális letöltéseket a kényelmesebb legális szolgáltatások ölték meg - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

151.
151.
SSJ Gábriel
150.
150.
Lordnekroseth
Boldog új évet neked is és minden más olvasónak és szerkesztőnek!
149.
149.
menjapipaba
Hát akkor.......Boldog új évet kívánok!
148.
148.
shatterhand
#146: én se vagyok hülye tripla árat fizetni kajáért
csak attól a tény még tény: nyugaton túrbozzák a kaját, hogy szép és ólcso legyen
idehaza meg szar a rendszer és ezért drága minden

adnánk mi is ólcsobban az árút, de nem tudjuk
most úgy megy,hogy ólcson kell árulnunk, nulla nyereséggel szinte
ha meg bezárunk többet nem tudunk kinyitni akk a bürokrácia ami sok pénzbe kerül (engedélyek tucatjai)

HACCP-ről nem is beszélve: az osztrákoknál ez együttműködve intézik az ellenőrök, nálunk meg szimpla pénzbehajtás (már a bevezetése is az volt minimum 100ezer)
VPOP meg egy az egybe pénzbehajtó. Ezzel is bizonyítják,hogy szükség van rájuk, nehogy megszüntessék őket.
147.
147.
remete22
Enyhén szólva is hülyeség amit írnak, mert így teszem azt A gépen feloldom a tartalmat, de B gépen már nem nézhetem meg, ha offline vagyok, míg ha letöltöttm, akkor akár az összes gépen használhatom ami az utamba kerül használhatom a szerzeményem. Kelet Európában sokkal fontosabb volt mindig is az ár, mint a tartalom tisztasága, vagy komfortossága és árban az ingyenessel semmi sem veheti fel a versenyt!
146.
146.
Adamknight
#145: Utálom a "magyar a legjobb minőségibb kaja" szöveget, de mégis azt kell mondjam,hogy amit ott árulnak zöldséget az kívülről guszta, belülről íztelen szar.

Na igen, de nálunk mi van? Bemész a boltba, és látod, hogy a magyar termék 3x annyiba kerül, mint a külföldi. Én legalább is mindig az árát nézem meg először annak, amit megveszek, és úgy vagyok vele, hogy "Jó nekem a külföldi is." Nem fogok 3x annyit fizetni egy termékért, aminek valamivel jobb az íze, és magyar. Ha csak pár forint lenne közte a különbség én is a hazai termékeket venném, de hát nem így van.
145.
145.
shatterhand
#144: Utálom a "magyar a legjobb minőségibb kaja" szöveget, de mégis azt kell mondjam,hogy amit ott árulnak zöldséget az kívülről guszta, belülről íztelen szar.
Az eper,paradicsom,paprika,dettó szar.
Igaz ez a polcos dolgokra vonatkzik.
Lehet a piacon más a helyzet.

De én is azt mondom,hogy nem ájulok el attól ami ott van. Ugyanaz van nálunk is.
Csak ott tisztább minden, meg jobban működnek a dolgok. Mi meg parasztosan élünk:)
Meg ha azt veszem ők átdobálják hozzánk a szemetet (gumiabroncsok), meg szemétégetőt építenek közvetlen a határhoz,hogy hozzánk fújja a szél a káros anyagot (már ha ad, de hogy látványnak pont egy termálfürdőnél rondán néz ki az fix). A mi vadjaink akiket etetünk átmennek hozzájuk és ők meg kilövik. Erre húzunk egy kerítést, amire ők meg hőbörögnek.
Lead egy rendelést nálunk és még az ottani ár harmadáért kapott termékből is nekiáll alkudni.
Haverom kimegy, felveszi a megrendelést ablakra. Megcsinálják, erre fizetéskor kapásból 10%ot levesz. Még így is jól jár mindenki csak PARASZT az osztrák.
Mi is vittünk ki egyszer 100kg gesztenyét készen. Erre a felét akarta kifizetni, a többit meg részletre. Anyád. Visszahoztuk míg nem fizet. Pár nap és egybe kifizette amit előre lefixáltunk. Azok is ugyanolyan smucigok.
144.
144.
greenmelon
#141: 50% albérlet? Ja igen, ha úgy mész ki dolgozni, hogy nem tudsz még németül se, így valami magyar közvetítő által mész ki dolgozni gyakorlatilag fizetett rabszolgaként, és keresel havi 1000 eurót akkor jóhogy. Sok magyarnak még ez tetszik is mert így is sokkal többet keres mint itthon tenné. Ha beszéled a nyelvet és van szakmád és a magad ura vagy, akkor kapsz rendes fizetést és alig érzed meg az albérletet.

A minőségről pedig: náluk bemész a boltba, leveszel csukott szemmel egy akármilyen kaját a polcról, akár a legolcsóbbat is,az finom, nem tudsz szart venni! Nálunk meg úgy kell vadászni arra a néhány fajtára ami megüti a szintet. Arról az ügyről nem is beszélve, mikor kiderült, hogy pl. a Nestlé szarabb minőségben állítja elő a Magyarországnak (meg még pár országnak) szánt dolgokat, mint pl. Németországnak.
143.
143.
shatterhand
#139: Még szép ,hogy jobban élnek: ott az állam békén hagyja a vállakozókat, azok tudnak fejlődni, több pénzt fizetni és így tovább generálja magát a dolog.
Nálunk meg amit megtermel a vállakozó azt szépen lenyúlja az állam és egyre többet kér (fa..t , inkább vesz el). Az állam önmaga akar sok pénzt beszedni, ahelyett,hogy élni hagyna minket és majd mi nagyobb termeléssel több pénzt fizetünk.
Itt sem kell messzire menni: 2000 óta egyre rosszabbul megy a vállalkozás. 10éve oda megy a pénz ahová nem kéne. 20évben meg legalább 17év szar,ra ment el.

Aki termeli a pénzt, azt tesszük tönkre. Ahol meg nincs termelés oda meg ontjuk.
Ausztriában van 200e közalkalmazott. A többi a versenyszférában van. Ez a különbség.
142.
142.
Lordnekroseth
A baj, hogy ott megálltál, hogy feltételezed, hogyha nincs rá pénzed, hogy kényéren és vitaminon meg vízen kívűl, ha nincs rá pénzed, hogy mást egyél ellophatnád.....de nem válaszolsz rá...mert NINCS az az ember a földön aki azt válaszolná nem.....Mert akkor ha úgy lenne akkor TÖBB mint jogosnak éreznéd, hogy az téged ugyanúgy megillet mint azt AKI SEMMIVEL sem tesz érte töbet, mint te...ezért, ha Ő megérdemli te is.....Ez az egész via erről szól.......
141.
141.
Lordnekroseth
Albérlet olcsóbb? Ez már itt nem igaz, mert majdnem a fizetés 50% a az albérlet. És ezt nem 1 forrásból tudom, és saját tapasztalatból. Ha sikerült kifognod egyet 400 Euró alatt isten vagy.

Minőség jobb????????? Itt Hatvanban gyártjuk a Porséba a motorvezérlőket meg minden szart....ugyanúgy a BMW be és egy halom másikba. És 200% ig ugyanúgy néz ki és van besorolva mint a németországban gyártott. Max a nagy autócég veszi 10-20% al olcsóbban, de a boltban UGYANAZT fogod látni, ugyanazért az árért. Amelett nem tőlem halljátok, de ha van 2 termék ami elméletileg ég és föld....a sori dolgozók számára ugyanazt jelenti, ugyanúgy teszi bele az alkatrészt, csak max aláírja, hogy jobban megnézi....ennyiből áll a 40% os árkülömbség a boltban a "minőségben"....hogy a gyár szerint a dolgozó +x dolgot betart....ami nem igaz. És jogosan, mert betarthatatlan. És egyébként is a darabszám a fontos...nem a minőség.

És hidd el, ez a sony tól kezdve a sanyó ig mindenre igaz. Élelmiszeriparra és mindenre a világon.
140.
140.
simon 555
#88: "Egyébként kenyéren pár vitaminon kívül és vízen kívül sem kell mást enned.....mégis megteszed nem?"

Igen megteszi mindenki nap mint nap mert nincs olyan ember aki csak olyat venne ami létszükséglet,de azt megveszi és nem ellopja...
Mondjuk,hogy látok egy nagyon guszta kaját egy kajáldában.Nem létszükséglet,hogy én azt megvegyem mert vehetek jóval olcsóbban is mást,de én csak azért is megveszem mert jól néz ki és van rá pénzem.Ha nem lenne rá pénzem akkor ellophatnám?A lényeg,hogy attól,hogy valami nem létszükséglet nincs gond azzal ha megveszed,de ellopni sincs jogod.Sőt még a létszükséglethez kellő dolgokat sincs jogod ellopni akkor miről is beszélünk?
139.
139.
greenmelon
"Külföldön sem sokkal jobb. Nem tagadom, jobb, de a 110 000 Ft -os fizetésem amiből 3-400 000 lett, sem ért sokkal többet. Kb annyi mintha itthon keresnék helyette 150 000 et. "

Ez rohadtul nem így van. Nem is kell messzire menni, Ausztriában például megélsz valamivel többől mint itt, albérlet sokkal olcsóbb, kaja meg ilyesmi drágább, bár az ottani cuccok sokkal minőségibbek és nem tudsz szart venni, nem úgy mint itthon. A műszaki cikkek meg olcsóbbak. Mellesleg az átszámítva 3-400 000 nagyon a legalacsonyabb fizetés arrafelé. Inkább másfélszer ennyi az átlagos. Ott simán ki tudnak fizetni 2-3 frissen megjelent játékot is anélkül, hogy megéreznék.
138.
138.
Giggsy
#137: Az amerikai kormánynak nincs jogköre az egész internet felett, max annyit tehetnek, hogy a Nagy Kínai Tűzfal mintájára csinálnak egy sajátot... Ha nagyon nekiállnak szarozni a Google-lal, majd bejegyzi magát Burkina Faso-ba, aztán kész. Egyébként is már igen sokat tompult az a bizonyos beadvány és a Google dolgozik azon, hogy még normálisabb legyen (nagy érvágás lenne nekik, ha így elfogadnák)

A klippeket egyébként nem az amcsi, hanem a helyi jogi balhék miatt nem lehet nézni bizonyos országokban. Nem az amcsi jogtulaj, hanem a helyi kiadási joggal rendelkező tiltatja őket le.
137.
137.
Lordnekroseth
Egyébként, szerintem lassan inkább érdemesebb lenne lezárni a topicot, érteme nincs folytatni.
A vélemények nagyrésze itt társadalmi körülményektől függően fog változni és azon akármilyen jó érveléssel sem lehet változtatni.
Ha igazán volna min vitatkozni az a SOPA

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DJhwuXNv8fJM%26feature%3Dg-u%26context%3DG27c124eFUAAAAAAAAAA&h=DAQGR8H3KAQHVVW5Fe2ogTN7ShTJSKabVLWewQr8eG8dX2w

(tudom hosszú, de érdemes végighalgatni, legalább játék közben)

Az, hogy az amerikai kormány, hogyan akarja tönkre tenni az internetet. És, hogy a youtube klippekre is ráfogja, hogy illeglális és ezért nem lehet Európában nézni, pedig csak a külföldi lemezeladásokat akarja befolyásolni....és most az egész webbel azt akarják tenni. (valószínűleg az összes warez oldalt is érinteni fogja).

Külföldön sem sokkal jobb. Nem tagadom, jobb, de a 110 000 Ft -os fizetésem amiből 3-400 000 lett, sem ért sokkal többet. Kb annyi mintha itthon keresnék helyette 150 000 et. Azt nem tagadom, hogy a "luxuscikkek" mint pl a játékok, ha így nézed olcsóbbak, mert az árak ugyanazok.
136.
136.
MoRT2195
Amúgy mindenkinek ajánlom ezt a külföldi boltot: http://www.zavvi.com
Nagyon olcsó minden és a a kiszállít Magyarországra is csak 300-400ft között van.
135.
135.
shatterhand
#132: azt meg lehet nézni,hogy ott nincs ingyenes eü szolgáltatás: max sürgősségi, azt kitesznek az utcára
a diploma meg: több millát spórolnak a gyereknek,hogy legyen diplomája (kvázi befektetés, kezdőlökés az életre)

Azt minden más érdekesen működik náluk:túlzottan fogyasztói társadalom, szennyezik a környezetet, beképzeltek, fegyvertartás,stb,stb
134.
134.
Motörhead
#129: Van egy közmondás."Addig nyújtozkodj,ameddíg a takaród ér!"
A jelen gazdasági helyzetben ez kissé modósul "Addig nyújtózkodj amíg van takaród!" :(((
133.
133.
shatterhand
15ezerért max limited kiadást találok ps3nál vagy ps3 gép premierjénél vagy tesco és mediában találok.
Aki itt netezik az talál magának premierbe 11ezerért friss ps3 játékot. De 3 hónapos játékot 10fontért is lehet rendelni angliából (már amelyik, de pl deus ex is hamar lement 15 köré).

A cég meg átvert: ezzel lehet takarózni,hogy vakon megbízol, meg elhiszel minden hype-t. Ami kétséges arról olvasol előzetest. Van 1-2 oldal amelyik jó előre elmondja,hogy mit tartott jónak és mi az ami "érdekes" a játékban.

csá,buék akárhogy játszol
132.
132.
MoRT2195
#129: Nem csak, hogy olcsóbb sok minden, de sokkal többet is keresnek. Egy takarító vagy egy mosogató havi átlag fizuja 300.000ft
130.
130.
shatterhand
#129: ez nem a szégyen ,hanem a piac
nézd meg észak kóreában mennyi egy mobiltelefon
129.
129.
Csabee86
#127: Az a legviccesebb, hogy Amerikában egy liter üzemanyag 166 forint! A műszaki cikkek 20-30%-al olcsóbbak mint itt! Az ételek kb. egy áron vannak! A ruházati cikkek is! Egyedül a lakásárak azok amik sokkal magasabbak mint itthon. SZÉGYEN!
128.
128.
DeadZoZy
Warezoljatok 1000el 2012 ben is ;) Sikerekben Gazdag Boldog Uj Esztendot Mindenkinek!!!
127.
127.
Adamknight
#126: Na igen. Erre hoztam példákat a 95-ös kommentemben :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...