Újabb Xbox Live-os profilokat törtek fel

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár a Microsoft foggal-körömmel tagadja, hogy nem biztonságos lenne az online rendszere, az egyik áldozat részletesen feltárta, hogy számos hacker garázdálkodik rajta a mai napig is. A probléma szélesebb körű, mint azt gondolnánk: az ellopott accountokat eladásra kínálják.

A tényfeltáró írást az egyik pórul járt Xbox Live-os felhasználó osztotta meg a nagyközönséggel Tumblr-en, aki elmondta, hogy már több alkalommal veszélybe került, amikor 1000 MS pontot vásárolt - annak ellenére, hogy accountja zárolva volt. Mégis hogy lehetséges ez? Hát úgy, hogy számos hozzáférést valódi pénzért kínálnak a mai napig egy Tradetang nevezetű honlapon. Zömében lengyel és kínai profilok vannak fenn - körülbelül ezer darab, de emellett nagyszámú illegálisan vásárolt pontokat is eladásra kínálnak. Bizarr.

Érdekes, hogy egy zárolt accounttal mégis hogyan lehetséges PayPalon keresztül fizetni. A a nevezett felhasználó hiába lépett kapcsolatba a Microsoft Customer Service-szel, még 72 óra múlva sem blokkolták az innen érkező tranzakciókat. Annyit tanácsolhatunk, hogy ameddig hivatalos tájékoztatás nem érkezik, egy darabig mellőzzétek a PayPalos vásárlásokat, s helyette a boltokban kapható feltöltőkártyákon keresztül töltsétek fel MS pontjaitokat.

18.
18.
supair
#8: Az ellen példa én vagyok.Simán fizetek az angol reges accountommal,és a lányom magyar regesével is.Dombornyomott MasterCarddal.
17.
17.
supair
16.
16.
Optimus Prime
"Annyit tanácsolhatunk, hogy ameddig hivatalos tájékoztatás nem érkezik, egy darabig mellőzzétek a PayPalos vásárlásokat, s helyette a boltokban kapható feltöltőkártyákon keresztül töltsétek fel MS pontjaitokat."

Ez eddig se volt lehetséges, csak kártyával lehet pontot venni, csak a játékból indított Live klienssel. De most akkor ez azt jelenti, hogy bárhol, bármivel veszek pontot majd akkor biztonsági rést nyitok?
Persze tudom, hogy a rendszer gyakorlatilag feltörhetetlen és olyan stabil, mint a Windows. De mégis... Hiányoljuk Bill bácsit.
15.
15.
Mortician
#9: A legfrissebben megjelent játék is maximum 13k, innentől egészen 3k-ig lehet találni címeket. Ha már árakkal dobálóztok, legalább járjatok utána. A Gold meg lehúzás, valóban. De ennyit még úgy hiszem túlélek, ha nem erre, akkor másra menne el az a havi, kb. 800Ft.
14.
14.
wiggly
#12: Csatlakozom Motörhead-hez! Lehet, nem is vettünk semmit a PSN-en mikor feltöltöttük az egyenlegünket fonttal...
S a PS3-on nem azért fizetsz, hogy fel tudj lépni játszani, hanem ha akarsz, vehetsz extra tartalmakat, DLC-ket, satöbbi, csakúgy mint X-en is. Nekem nem mindegy az a ~10000Ft évente plusszban. De persze szívesen kifizeted a Live Gold membert, mert ugye stabil a rendszer, nem törik fel, mint a PSN-t. Persze. Csak tájékoztatásul a Microsoft fanoknak, a PS3 se tavaly került a piacra, 2006 óta ott van, tavaly feltörték a rendszert igen, de nem ringatnám magam abba az illúzióba, hogy ha Bill a hackerek tyúkszemére lépne, nem tudnák leblokkolni ugyanúgy A Live-ot is...
Ja és mi újság az exlusive tartalmakkal?
13.
13.
Motörhead
#8: "... Nem használtam sosem Playstationt de nem a Sony csinálja? Nem a Sony rendszerét törték fel folyton tavaly? Szerintem erről ennyit :D.."

Meg talán még annyit,hogy akik feltörték a PSN.-t,az Análimus vagy mi a tököm csoport,nem a deBill Gays spanjai???t
11.
11.
Motörhead
#2: HHHHEEEEEEEEEEHHHHHHEEEEEEEEEEEEE!Stabil rendszert!!????
HHHHHHHAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHAAAAAAAAAAA:))))))))))))))))
JAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ! 1000 ft.JJJJJJUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJ!!
10.
10.
Gubi
#9: 9k-ból meg lehet venni egy egy éves tagságot, szerintem az egy évre lebontva nem egy nagy összeg. Amúgy meg amit írtál a hozzászólásod végén, az nem feltétlenül csak a Microsoftra igaz. Játékok tömkelege kerül ki a kiadótól úgy, hogy gyakorlatilag hemzsegnek benne a hibák, a fejlesztőcsapat pedig 2 hónapig adja ki a javításokat és utána közli veled, hogy nem javítják a többi hibát mert már az új játékkal foglalkoznak. Részemről inkább ez a lehúzás.
9.
9.
felegyi
Akárhogy is nézzük, ha neten akarsz játszani konzolon kell a játék ami 14k plusz a Gold, de ha már veszel akkor fél éveset vagy éveset fizetsz ki mert korrektebb! Na így már egyáltalán nem olcsó, teljes mértékben lehúzás... értem én úgy hogy a fejlesztők és a kiadók degeszre keresik magukat, plusz nyilvánosan lehúznak titeket... véget lehetne vetni ennek, de amíg a szart megveszik addig árulni fogják! Érzem befogtok támadni emiatt, de ez nem felétek hanem a MS felé irányuló gyíkság a részemről :)
8.
8.
Gubi
Ha normálisan működne az Xbox Live rendszer akkor még csinálnám is azt, mint bármilyen oldalon ahol a bankkártyámat használom. Ha nem vásárolok, kitörlöm a bankkártya adatokat a rendszerükből. Csak hogy az Xbox Live rendszerrel mindig vannak gondok, aki használja, az szerintem már tapasztalta.

Ki van írva, hogy támogatják a Mastercard kártyákat, de több héten át kellett próbálkoznom, hogy végre elfogadja. Mindig azt írta ki, hogy hibás a kártyaszám. Miután sikerült felvennem, meggyűlt a bajom a vásárlással, újabb egy hétig nyomkodtam a vásárlás gombot, hogy végre ne "Hiba történt a tranzakció során" üzenetet kapjak.

Nem használtam sosem Playstationt de nem a Sony csinálja? Nem a Sony rendszerét törték fel folyton tavaly? Szerintem erről ennyit :D
7.
7.
daenath
#2: Persze. olyan stabil hogy simman azon veszed eszre magad hogy elado az accountod :P :)
5.
5.
Mr.C
#3: Tisztában vagyok a rendszerrel, csupán azért fújtam fel magam a dolgon, mert nem tartozom olyan rétegbe aki finanszírozni tudja magának a havi pontokat, vagy a Live Gold membert. Örülök, hogy kijut három hónapra egy játék. Vagy annyi se. A 14 évesek meg le vannak sz*rva. Free live hétvégéken akadtam rájuk, gondoltam most csak ezt a kört sorolom ide. Elfogadott, hogy a mostani konzolgeneráció igen jelentős része 20 éven felül van. Csupán önön felháborodásomat kellett most kiadnom kommentben. Csak ne vesd a szememre : )
4.
4.
Mr.C
#2: Nem csupán a DLCkre gondolok. Van fent rengeteg jó arcade játék is persze. Végül is ezt dobta a gép. Kevés a profit, valamiből meg kell bevételt facsarni így vagy úgy. A Microsoft meg sosem a bőkezűségéről volt híres. : D
3.
3.
myrte
#1: Imádom mikor valaki úgy posztol, hogy nem ismeri a rendszert. Az "MS pont" olyan, mint egy egyenleg. Arról vehetsz játékokat. Egy játék x MS pontba kerül. Ez kiküszöböli a bankkártya használatát a rendszeren, mivel a boltban vehetsz feltöltőkártyát. Így teljesen biztonságos. Ez ugyan olyan, mint a Nintendo Dsi Ware/Wii pontok.
Én se 14 éves vagyok...a 14évesek WoWoznak a PC-n.
2.
2.
Alienji
#1: Nem kötelező DLC-ket venni... 1000Ft havonta megér annyit. Cserébe kapsz egy stabil rendszert. És persze nem csak 14 évesek nyomják.
1.
1.
Mr.C
MS pontok... Ez is akkora lehúzás ahogy meg van írva... Fizess a gold member-ért, hogy tudj játszani a sok 14 évessel, és még MS pontokért is fizess, hogy le tudj tölteni ezt meg azt... Erősen gondolkodom egy Ps3-on...legalább ott ingyenes a network.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...