CES 2012: Razer Fiona - az új gamer tablet

  • Írta: InGen
  • 2012. január 11.
  • Hardver
Érdekes módon a Razer nem az új gamer laptopját hozta el a CES-re, helyette egy sokkal nagyobb meglepetéssel készült: a Fiona egy két analóg karral rendelkező, PC-alapú tablet, amit kifejezetten a PC-s játékokhoz fejlesztettek ki, s mint ilyen, eléggé egyedi cucc.

A Razer a végsőkig kiáll a PC gaming mellett, ennek kíváló jele, hogy egy újabb PC-alapú játékplatformot mutattak be a CES-en. A Fiona elég "érdekesen" fest: úgy néz ki, mint egy tablet, aminek a két szélére ráerősítettek egy-egy PlayStation Move joystickot.

A kütyüben egy Intel Core i7 processzor dolgozik, egyelőre ismeretlen VGA és RAM társaságában, a képernyő támogatja a multitouch-t, a force feedbacket, és rendelkezik beépített gyorsulásmérővel, vagyis elég sok lehetőséget tartogat.

A Razer mindezt még idén szeretné piacra dobni, 1000 dollár alatti áron. A devkitek hamarosan a fejlesztők rendelkezésére fognak állni.

15.
Richi12
#14: iphonehoz van hasonló cumó
meg kormányba is bele lehet csapni meg ilyen joy-os házat is láttam már iphonehoz
ipadhoz nem:S
14.
tiszta gagyi... viszont ilyen kontroller jöhetne ipadhoz
13.
LtGlove
A két analóg joy, valami miatt, Microsofttal történő együttműködésre emlékeztet :)
12.
tabu3x
A feature-ök közül a force feedback-et vhogy nehez tudom értelmezni egy tablet szerű cuccon...
11.
csete1
Valaki igazán megdobhatna egyel :)
Szerintem egész jól néz ki
10.
wardprod
Erőlködik a Razer is na, izzadságszaga az van a cuccnak.
9.
cannondale
#7: holdra szallasnak volt ertelme "kideruljon, vajon tenyleg sajtbol van-e":D
8.
LtK
El is mondták előttem a 2 dolgot ami miatt már alapból halott az ötlet. PC-seknek kontrollerrel.... Másik pedig az aksi. Maximum majd bírja 1-2 óráig azt viszontlátásra, annak pedig semmi értelme =D Ennyi pénzt meg egyáltalán nem ér meg.
7.
Sun9us
Nem értem miért vagytok, ennyire oda. Ezek a kütyük sosem az ésszerűségről szóltak, hanem a határok feszegetéséről.
A Holdra szállásnak sem volt értelme, senkinek, semmi haszna nem volt belőle, mégis felmentek, hogy elmondhassák, megtudják csinálni.
6.
kalandorklubbja
Mekkora elkényeztett, díszfogyasztó lehet az aki egy ilyet megvesz ilyen drágán
5.
randall13
Az ilyen szir-szarok bemutatásánál előszeretettel elfelejtik közölni hogy mennyi ideig bírja az aksi egy töltéssel :\ Nem túl kényelmes egy aggregátort kullóval húzni mögöttem.
4.
Kumite
PC Gamereknek készített konzol, a PC gamerség kihagyásával. Nagyszerűen életképtelen...
Azt a réteget célozza meg, akik egyébként egérrel és billentyűzettel akarnak játszani. Aki analóg karos kontrollert akar, az megveszi valamelyik jelenlegi konzolt, PSVitát vagy kivár Wii U -ra, nem fog költeni 1000$-t (az interjúban mondták az árat) egy ilyenre.
Ez kb annak lehet jó, aki "hordozható" azaz könnyen mozdítható gépre vágyik, de nem a buszon akar vele játszani, hanem otthon.
3.
cannondale
kotvehinnem,h kenyelmes fogni orakon keresztul...tul nagy ahhoz...
2.
herrluciff
Nagyon adja, de ezt nem a magyaroknak találták ki. Már mint nem a mi jövedelmünknek megfelelően...
1.
Fontos 96
Jó cucc lehet és még az ára is baráti ha azt nézzuk mennyibe kerülnek a gamer PC-k és a tabletok. Nemtudom mennyibe fog kerülni de szerintem 800 dodó az nem lenne nagy ár, főleg azért amit kapsz érte. De CoH ot joyyal játszani elég idegesítő lesz. Kíváncsi vagyok a belterére :D. Egy gamer PC 200k-tól feljebb van az úgy kb 700 dollár és egy galaxy tab meg kb 500 dollár. De nekem soha nem lesz ilyenem. Nem is kell és nem tudom az árát azt modták hogy 1000 dollár alatt lesz és ha lenne is annyim azt is akkor inkább PC-be raknám.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...