Egymilliárdot keresett az EA digitális eladásokból

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 13.
  • Biznisz
Link másolása
Ráadásul a fenti impozáns szám amerikai dollárt jelent, nem holmi japán jent. Szépen alakult a 2011-es év az EA számára, hiszen a digitális eladásai nőttek - egyelőre úgy tűnik, megérte bevezetni az Origin névre keresztelt disztribúciós rendszert. A kiadó átszervezi az Interactive részlegét is.

Az Electronic Arts vezérigazgatója, John Riccitiello megerősítette, hogy egymilliárd dolláros bevételre tett szert a kiadó digitális eladásokból a múlt évben. Úgy látszik, megtalálták a helyes irányt, sikeres játéksorozataikat tovább erősítették, jelentős előrehaladást mutattak fel a játékok és szolgáltatások digitális porondján.

Mágikus álomhatárt lépett át 2011 végeztével a kiadó. A digitális eladásaik növekedtek az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. "Büszkék vagyunk, hogy a 2011-es üzleti évben elértük ezt a célt. Átléptük az egymilliárdos küszöböt, ami egy hihetetlenül fontos mérföldkő" - mondta John Riccitiello. S mit jósol az úriember a 2012-es évre?

"Kapcsoljátok be a biztonsági övet, felgyorsulunk 2012-ben!"

Az EA az Interactive részleget is átformálja, köszönhetően a letölthető címek sikerének. Peter Moore elnök, Frank Gibeau, az EA Labels elnöke és a vezetőség többi tagja számára is iránymutatásul szolgál az új trend, miszerint "minden és mindenki" a digitális terjesztés felé halad. Sikerrel rajtolt el tavaly az Origin, olyan sikercímekkel, mint a FIFA Ultimate Team, a Battlefield 3 és minden idők egyik legdrágább fejlesztése, a Star Wars: The Old Republic.

Ahogy Riccitello fogalmazott, négy éve indították el a digitális platform fejlesztését, számos struktúrán átrágták magukat, mire célhoz értek. Abban az időben az eladások tetemes része még dobozos játékokból folyt be. Rengeteg mérföldkő született 2011-ben, ami az EA Games Play4Free címeinek is betudható, de nyilvánvalóvá vált, hogy a digitális terjesztés már nem sorolható egyetlen, külön csoportba. 

Az átszervezéseknek nem mindenki örült, az EA Interactive fejese, Barry Cottle például elhagyta a vállalatot és már a Zyngát erősíti, mint üzleti és vállalati fejlesztésért felelős elnök.

7.
7.
Csoola
#6: legalább nem lewarezolok olyankor egy játékot, ha használtan veszem meg, de gondolom ez nem számít semmit, plusz nyilván neked soha semmi használt cuccod nem volt
azért egy kicsit paraszt dolognak tartom, hogy rögtön leszólják az embert, mert a fos gazdasági helyzetben kicsit megpróbál LEGÁLISAN spórolni...
6.
6.
volkornka
Szerintem nem pénzsóvár egy cég attól, hogy próbálja csökkenteni a veszteséget ami a használt játékosok miatt van. Ti csak nyafogtok, mert nem tudtok olcsóbban ugyanazzal játszani.
5.
5.
Quent1n
#1: A használt játékok ellen lassan már mindegyik kiadó kitalál valami kis genyoságot ami üzletileg érthető emberileg nem :) Sajnos ezt el kell fogadnunk.

Ami nekem fura, hogy ilyen a dobozos verzióval kb. megegyező árak mellett is ekkora siker a digitális cumo. Originnek annyira nem örülök, mert megint egy plusz program ami eszi a gépet és ami körül is nézhet rajta kicsit.. Kíváncsi vagyok pl. az Activision-nek lesz e ilyenje lassan.
3.
3.
Csoola
#2: Én már ki sem próbáltam az új NFS-t, már egy ideje nem foglalkozom vele egyáltalán. A BF3 meg rohadtul tetszik, a játékkal nincs is baj, szerintem messze veri multiban a CoDokat, csak ez a profilos buziság, amit kitalált az EA, nagyon nem felhasználóbarát...
2.
2.
ATi0021
#1: Szerintem még mindig jobb, mint eladni egy adag 90-es években is szégyenletes minőségű script halmazt NFS The Run néven. Frostbite 2 ide vagy oda de a szögletes fix kormány is szánalmas a HP után.Tiszta röhej, hogy online is egy középszerű népautó megeszi reggelire a Bugatti Veyron SS-t és Koeingsegg Agerat...
1.
1.
Csoola
a kurva édes anyját az EA-nek, ilyen átlátszó pénzsóvár üzletpolitika, mint a BF3-é nem sok volt eddig, nagyon "ügyesen" megakadályozza az EA, hogy használt játékot vegyél, mert a termékkóddal egyetlen katonát lehet létrehozni, azt pedig később nem módosíthatod, így ha megveszed az eredeti, de használt játékot, folytathatod az előző tulaj játékát, de nem kezdhetsz újat, mint a BC2-nél
az meg, hogy az origin egy tetves spyware ami még az erőforrásokat is jobban eszi, mint a steam, csak hab a tortán
mellesleg a BF3 rohadt jó játék, de ez a szemétkedés a profilokkal nagy geciség az EA részéről
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...