Max Payne miatt a Grand Theft Auto V is késhet

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A Rockstar tegnap jelentette be, hogy március helyett csak májusban jelenik meg a Max Payne harmadik része, a Take-Two ezzel együtt pedig hozzátette: ezt a pénzügyi évet már csak veszteséggel zárhatják. Elemzők szerint azonban lesz egy másik folyománya is a történteknek: szinte biztos, hogy csúszik a GTA V.

A Game Informer a Max Payne 3 csúszása kapcsán kérdezett meg néhány elemzőt, hogy mit gondolnak, milyen hatással lesz mindez a Grand Theft Auto V megjelenésére? Rendben, az új GTA kapcsán még csak körülbelüli dátumot sem ismerünk, azonban a szakértők abban egyetértenek: bármit is tervezett eredetileg a Rockstar és a Take-Two, a premier egyértelműen váratni fog magára.

A Take-Two már-már hagyományszerűen májusban adja ki a Rockstar játékait: két éve májusban rajtolt el a Red Dead Redemption, tavaly májusban érkezett az L.A. Noire, most pedig május 15-én jelenik meg a Max Payne 3. A május egyértelműen az a hónap, mikor a többi kiadónak nem érdemes nagy címmel készülnie, és a Take-Two is elkezdheti végre számolni a ropogós bankjegyeket.

Ez kétségtelenül előnyös a vállalat számára (gondoljunk bele, a játékosok már rutinszerűen várják a májust, hogy ráússzanak a Rockstar játékaira), viszont ez esetben nem annyira tökéletes a helyzet, hiszen a Take-Two eredetileg márciusi megjelenéssel számolt a Max Payne 3 esetében, vagyis a 2012-es üzleti évből (ami márciusban ér véget) egy nagyon fontos cím zuhant ki, ami miatt a kiadó már veszteségre számít az év végi mérlegben.

A 2013-es üzleti év sokkal jobb lesz, de mikor jön a GTA?

A Take-Two viszont nem aggódik, elmondása szerint a 2013-as pénzügyi év (ez idén áprilistól jövő márciusig tart) a legerősebb 12 hónap lesz a vállalat történetében: ekkor jön az új BioShock, lesz új Spec Ops és Borderlands, sőt kapunk két XCOM-projektet is.

Hogy a Grand Theft Auto V szerepel-e a cég terveiben, azt nem tudjuk, de az elemzők egyetértenek abban, hogy a Max Payne 3 csúszása nem hagy sok teret a játéknak, a Rockstar kénytelen volt arrébb tolni az új GTA megjelenését is. Korábban a legtöbben arra fogadtak a fentiek alapján, a kiadó nem húzza sokáig a játékot, már májusban előrukkol a címmel (többen a debüt trailerben erre utaló jeleket is látni véltek), azonban ez a Max Payne miatt gyakorlatilag biztos nem fog bekövetkezni.

A National Alliance Capital Markets elemzője, Mike Hickey szerint a 2013-as üzleti év második felére, vagyis szeptember és jövő március közé várhatjuk a játékot, de inkább afelé hajlanak, hogy a GTA V még az idei naptári év végén befuthat, erre utal többek között a 2013-as pénzügyi év előrejelzése is. Az EEDAR-os Jesse Divnich szkeptikusabb, de a pénzügyi előrejelzések miatt ő is márciusra fogad, Michael Pachter, a Wedbush Morgan Securities szakembere szerint pedig az év végi slágerek ellen indul hadba a GTA, de szerinte a Rockstar azért megpróbálja elkerülni a Call of Dutyt. 

Persze mindez csak találgatás, a Rockstar csak később közöl megjelenési dátumot.

18.
18.
X-Master
#14: Sose volt Radeonom, meg AMD procim sem aktív használatban, nem szeretem őket. Core 2 Duo E6300-am van, és Geforce 9800GTX+ 1Gb, 5 Giga RAMmal, karácsonyra újítottam be egy 550Ti OC-t, mivel a 9800 elromlott. Amúgy mások is mondták, hogy így jártak, azoknak is nVidia volt.
17.
17.
acsdavid98
Ha elég jó lesz a Max Payne akkor kibírjuk vele várni a Gta-t
16.
16.
drat576
#13: noh annak én is nagyon örülnék, a GTA annyira nem hoz lázba
15.
15.
greenmelon
#14: *effekt.

Nem ártana végre egy szerkesztés gomb...
14.
14.
greenmelon
#12: Nem AMD kártyád van véletlenül? Azoknál szokott lenni Win7 alatt a "stutter" effeket, mikor olyan mintha dadogna a játék. Nvidiával vagy XP alatt már nem csinálja.
13.
13.
goblinfing
Inkább adnák ki pcre red dead redemptiont...
12.
12.
X-Master
Mindegy, én idén szerintem úgyse játszok vele, mert PC-re veszem meg. GTA 4 megvolt xboxon, aztán megvettem gépre, és szerintem összehasonlíthatatlanul jobb gépen játszani és grafikailag is sokkal szabb PC-n. Gépigénye nem kicsi, de nem is a semmiért. Mellesleg megjegyzem, hogy egy érdekes anomáliát fedeztem fel a GTA 4-el kapcsolatban:

Ha tört verziót használsz és Windows 7-en játszol, állandóan meg-megakad, Vistán semmi baja. Ellenben ha eredetivel játszol, azzal nincs ilyen probléma, sőt! Ugyanolyan beállítások mellett lényegesen gyorsabb a tört verziónál.
11.
11.
X-Master
#10: Bocs a Take2-ra gondoltam. De az is igaz, hogy kockázat nélkül nincs nyereség.
10.
10.
Vopesz
#8: Take Two a kiadó, a megjelenést inkább ők döntik el. Az üzletben meg ha nem kell, senki sem kockáztat, szóval gyanús az év végi megjelenés, persze nem kizárt. Amúgy szerintem Gta simán csak jövőre jön. Bár örülnék, ha nem így lenne.
8.
8.
X-Master
A Rockstarosokról el tudom képzelni, hogy vannak akkora csávók, hogy direkt a CoD-al egyidőben dobják piacra a GTA V-öt. Ha belegondolunk van benne ráció, mert biztos hogy nagyon sokan inkább a GTA-t választják, és ezzel jelentősen kevesebb CoD-ot adnak el, és könnyen lehet, hogy a GTA V annyira jó lesz, hogy lenyomja a CoD-ot és minden rekordot megdönt.
7.
7.
dzsiádzsó
Anno a GTA IV trailere után 1 évvel jött a játék! Azelőtt meg már vagy egy éve be volt jelentve, igaz egy árva képkockát nem láttunk belőle a trailerig.

Másik meg a trailer nagyon beta állapotokat mutatott, nem sérült benne a kocsi, meg nem is ingame, hanem leginkább a meglévő 3ds modelleket használva elkészült render trailer benyomását keltette. Akkor meg még igencsak sok van hátra!
6.
6.
Vopesz
Azért vicces egy olyan játékról írni, hogy valószínű késik, meg tolódik, amiről egy büdös dátumot sem láttunk még :D Szóval mihez képest késik? Az értelmetlen, önnyugtató találgatásokhoz képest?
5.
5.
mdr88
ha lesz pofájuk nem kiadni PC-re a GTA V-öt (lásd RDR) akkor egyrészt bekaphatják, másrészt kénytelen leszek hirtelen felindulásból vásárolni egy konzolt (de maradnék annál a verziónál, hogy szépen kiadják PC-re... sokkal pénztárca kímélőbb megoldás)
4.
4.
herrluciff
imádom mindkét játékot, de ne b***nak már ki velünk :/ mert oké én konzolon fogom tolni, de a pc-s alapból késik ami meg velük ki*****ás. csak hát ez is nem mást mint biznisz sok-sok $ a központi alapja.
3.
3.
Stranger
Ha a plusz időt jobb PC-s optimalizálásra szánják ám legyen. :D
2.
2.
ATi0021
Nem lenne jó, ha késne a GTAV. Lehet ostobaság volt a Max Payne előtt bejelenteni, mert így a többséget jobban érdekli a GTA.

GTAV remélem még idén kijön (PC-re is).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...