Az újoncoknak is kedvez a Mass Effect 3

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 24.
  • Hír
Link másolása
Lenne még olyan élő ember, aki nem próbálta még a BioWare zseniális sci-fi RPG-jét? Egy újszülöttnek minden vicc új, szerencsére a kanadaiak gondoltak rájuk is, így abszolút nem elvetélt ötlet pont a harmadik résszel elkezdeni az ismerkedést.

Nick Clifford, a BioWare szakembere elismerte, hogy a Mass Effect 2 nyitó szekvenciája nem igazán kedvezett a sorozattal ismerkedők számára, túl sok érthetetlen utalással vette fel a fonalat, így akik nem játszottak az első résszel, csak értetlenül pislogtak a sok felesleges jelenet láttán.

"Teljesen őszintén mondhatom, nem jó munkát végeztünk az új játékosok bevonását tekintve" - kezdte a kanadai brigád marketing igazgatója. "Ha nem játszottál az első játékkal, akkor a második elég megrendítő lehetett az első félórában."

Ugyanezt a hibát már nem követik el a közelgő harmadik felvonásban, a BioWare nagy hangsúlyt fektet majd a múltbéli események megismertetésére, még akkor is, ha a játékosoknak nincs importálni való mentése korábbról.

"Biztosak akarunk lenni, hogy nem kell olyan pillanatokat átélniük a játékosoknak, hogy 'Ki ez? Mi folyik itt? Mit beszélsz?'".

Sajnos konkrét funkciókat nem említett Clifford bácsi, de az biztos, hogy a feledékeny játékosok és az új belépők számára a Mass Effect 3 utalni fog rá érthetően, hogy mi történt pontosan az első két részben. A játék március elején jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

30.
30.
shatterhand
bár nem értem mi ez a problémázás,hogy "juj kimaradt az első rész)
Mikor mégis kiadták a 2.at utólag ps3ra kibővítve dlc-kel SENKITŐL se hallottam sírást, fanyalgást.

Filóztam,hogy beszerzem. A kutya nem mondta,hogy az elsővel kezdjem. Mindenki azt mondta: vedd meg mert ku..ajó!!!!
AKi nem tud aludni a sztoriban levő rés miatt majd, utánnanéz. Ennyi. Nem kell ragozni.
29.
29.
shatterhand
#28: vagy csak simán ps3 tulaj

nekem is kimaradt és elég nekem a 2. rész is
pont most fogom beszerezni (a 3. rész környékén még ólcsobb lesz)
28.
28.
Raatkainen
Aki a 2. rész előtt nem próbálta az elsőt, az bolond.
27.
27.
yoda0229
#26: Én nem ítélek el senkit, csak, ha valaki a 2-al kezdi, és utána sír, hogy "ezmiez?" az fogja be :D
26.
26.
thernielle
#24: Én a kettővel kezdtem. Miután azt kipörgettem kétszer, megvettem az egyet egy ezresért és megint kipörgettem kétszer. Teljesen más játékélmény, de hidd el, brutális élmény volt az előzmények tudta nélkül is játszani!
Ráadásul aki nem RPG-fan, annak talán még jobb is, ha a kettővel kezdi, ott kevesebbet kell skilleket menedzselni, nem kell inventorizgatni, ez sokaknak könnyebbség. Jelzem, hogy én szeretek pepecselni a karaktereimmel, de sokaknak ez nem pálya.
Ne ítéljünk el senkit, inkább próbáljunk minél több embert rávenni arra, hogy vegye meg a játékot és játsszon vele! :)
25.
25.
hedzsooo
#24: Ebben van is valami, csak hat ugye termeszetes az is, hogy minnel tobb uj jatekost is szeretne megfogni a BioWare, elvegre ami nekunk jatek, az nekik uzlet. Valami jo dumat azert persze ki kellett talalniuk hozza. :D

Nincs is ezzel baj, ha nem megy a jatek rovasara es tartjak az elso 2 resz szinvonalat. :)
24.
24.
yoda0229
kérdem én aki nem játszott a Mass Effect-tel mi a rákos f*sznak játszik a 2-vel? :D de lehet csak én vagyok ilyen maradi, ez olyan mintha a Birodalom Visszavág után azon sírnék, hogy azt se tudom ki az a Ben Kenobi...
23.
23.
hedzsooo
..Kedvezzen csak az ujoncoknak is, csak a "ven rokakanak" is aztan am faxa legyen! :D
22.
22.
volkornka
#19: Én sem játszottam még a Mass Effectel ,csak láttam. Mondjuk én szeretem az rpg-ket csak nem megy a gépemen:). Viszont az avatar képedből ítélve nem hiszem ,hogy ,,szarabb,, játékos lennél. De jó is volt régen Oddworld-özni :)
21.
21.
vwxyz
#19: És a scifiket is utállom, szal minden olyat utállok, ami ebben a játékban van, és még is ez lett életem legjobb játék élménye :)
MASS EFFECT
20.
20.
vwxyz
#19: Dehogy vagy, fos az összes szerepjáték, gagyi mind, utállom őket mint a szart...
Viszont az élet ironiája, hogy amikor leültem játszani ez elé, nem tudtam, hogy szerepjáték, gondoltam majd vmi fasza lövöldözős lesz, és nem, de 1óra alatt magába szippantott az egész game! :O
Ennél értelmesebb játékkal kurvarég nem játszottam, oly annyira, hogy minden más játékot unalmasnak találok mióta kipörgettem az 1-et és a 2-tőt, egyszerüen nem tudok élvezni más játékot, megutáltam minden szart, csak ezzel vagyok képes játszani, de már ezzel sem, mert várom a 3-at... :P
Tégy egy próbát vele :)
19.
19.
Yanez
Nem vagyok egy kezdő gamer,de egyik résszel sem játszottam még és nem is szándékozom,mivel az rpg-k nem az én aszatalom és ahogy danez11 is mondta,a sci-fi sem a világom.Ettől szarabb vagy másmilyen játékos lennék?
18.
18.
KocZkaZ
Meg eddig en sem jatszottam egyik resszel sem, de most megveszem a gyujtoit a 3-bol es steamen a tobbit v. amazonon rendelem meg, mert ott meg van a 2-bol is gyujtoi.
17.
17.
rico88
#10: Mintha egy vérbeli akció sci-fi filmet élnél át (szinte tényleg ez a helyzet). Nagyon jó játék. Megvannak a maga hibái, van 1-2 idegesítő bug is, viszont nagyon jól összerakott. A játékmenet néhol egyhangú, a mellékküldetések ismétlődnek, de a főszál változatos és nagyon élvezhető. A játék világa pedig aprólékosan kidolgozott. A szereplők szerethetőek, a történet végig izgalmas és érdekes. Mivel vannak benne RPG elemek magát a történetet is alakíthatod, ami a 2. és 3. rész történetét és befolyásolja, ha az 1-ből importálod a mentéseidet. Szerintem mindenképpen próbáld ki.
16.
16.
danez11
én még soha, és nem is szándékozok
nem az én világom ez a startrek skifi akármi :)
15.
15.
alex512
Nekem egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy ki az az elvetemült ember, aki egy sztorialapú játékot a 3. résszel, kezd!? Azt értettem, h a PS3-as kiadásnál tettek bele ilyet, mert ott esélytelen volt, hogy az előző játékot végigjátsza valaki, de most már sztem fölösleges...
14.
14.
krami
#10: Én a minap vettem meg 1000 Ft-ért. Szerintem annyira nem vésze össze :) Majd ha végig vittem megmondom, hogy milyen :)
13.
13.
drat576
#11: Ja, a Genesis egy bemutató képregény volt aminél kiválaszthattuk az előző rész döntéseit is, remélem a 3. résznél is valami ilyesmivel teletömik az újoncok száját, azt kész. Bár a cikkből nem igazán ez derül ki, sajnos.
12.
12.
drat576
#10: Ember! Ezeket ki ne hagyd, ha kell menj el rabolni, vagy aranyat ásni vagy kalózok elrejtett kincsit felkutatni, DE VEDD MEG! Minden pénzt megér :)
11.
11.
supernovalacus
Akkor ez majdnem ugyanolyan mint a 2. résznél a Genesis DLC nem?
Hogy bemutatja az eseményeket. Mondjuk én nem próbáltam mert mind a két részét végig vittem.
10.
10.
SSJ Gábriel
Én még nem játszottam vele...
Terveztem,de megvenni nincs pénzem (tekintve 14 évemet), letölteni meg sok lemezbe kerülne (nem mintha favorizálnám).
Szerintetek milyen a játék? Kíváncsi lennék a véleményetekre.
9.
9.
attila4545
#8: Hát az ME1-ben enyhén szólva is trágyák voltak a küldik kb.: itt 5 csúnya bácsi elrabolt 5 ártatlant Mentsd meg őket!Egyszer esetleg mondták ,hogy ez valami cerberus,de semmi jelentősége nem volt ,hogy ők vagy valami űr kalózok -e.Mert ugyanaz volt az össze mellék küldetés.
8.
8.
drat576
#6: az első részben a Cerberus-szal mellékküldetésekben találkozhattunk, szóval ha nem csak végigszaladtál a játékon akkor nagyjából képben lehettél hogy kik is ők, de amúgy szerintem annyira a szánka rágták ezt a ME2-ben...szóval nem értelek O.o
7.
7.
drat576
"Biztosak akarunk lenni, hogy nem kell olyan pillanatokat átélni a játékosoknak, hogy 'Ki ez? Mi folyik itt? Mit beszélsz?'"
Hát basszus inkább csinálnának megint egy előzmény képregényt minthogy a szánkba raknak mindent, a 2-ben igenis voltak olyan karakterek és olyan utalások vagy kisebb küldetések amik csak az első rész mentéseit importálva váltak elérhető vagy megvoltak a mentés nélkül is max a delikvens nem tudta hogy ennek most mi is a jelentősége...de ez így volt jó, hagy legyen már egy kis örömük a régebbi részekkel játszóknak, hogy "dejó Ő vele találkoztam itt és itt anno" meg "hú milyen poén hogy ezt is megemlítik" és hasonló esetek tucatai...tudom hogy így se lesz szó panaszra, de ne csesszenek már ki a ME rajongótáborával pár newbie miatt, ilyen nincs hogy mindenkinek meg lehessen felelni..ez már megint a pénz blablabla hogy húzzuk már be azokat is a játékba akik idáig a föld alatt éltek..Hát egy nagy LÓFASZT, az emberek vegyék csak meg az előző részeket, nekik is jobb lesz hogy a trilógiát egészben látják és értik minden kis szösszenetét és a fanok is jóllaknak :))
6.
6.
Én nem sokkal az első rész befejezése után kezdtem neki a másodiknak, de fingom se volt arról, hogy mi az a Cerberus. És úgy igazán mire a végére értem se tudtam meg többet róla, azon kívül, hogy valami csúnya rossz társaság, akiket mindenkinek utálni kéne meg nem szabad bennük megbízni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...