Jót tett a Lineage II-nek a free-to-play modell

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
Az NCsoft igen szép számadatokkal szolgált a Lineage II kapcsán, miután az MMO letett az előfizetős modellről és free-to-playre váltott. Talán ők azok, akik a legmarkánsabb fejlődésen mentek keresztül, hiszen a játékosbázis nem kevesebb, mint 800 százalékkal nőtt.

A japán stílusú MMORPG eddig sem szégyenkezhetett, ennyi évvel a megjelenése után még mindig viszonylag stabil játékosszámot vonultatott fel, főleg vérbeli rajongók részvételével. Miután a játék ingyenessé vált, a Path to Awakening szolgáltatást rengetegen vették igénybe, és a cím már böngészőből is fut. Az NCsoft adatai szerint az egy idejű játékosbázis 800 százalékkal nőtt, így már 250 ezren tolják a Lineage II-t. Az új rendszer díjazza a karakterek fejlődését, ingyenes itemekkel honorálják a szintlépést. A módszer bejött.

Az új játékosok miatt a cég megduplázta szerverkapacitását, s a mikrotranzakcióknak következtében a bevételük is megnégyszereződött az elmúlt két hónapban. Sőt, a játék Facebook-oldalán is 280 ezer "Tetszik" született. Gratulálunk, a jövő biztosítva van. De vajon jót tett-e a hardcore arcok számára a newbie-k tömeges rohama?

9.
9.
volkornka
#8: jah, sajnos már idős a játék, régen még nagyon királynak számított, akkor még senkinek sem jutott volna eszébe kifogásolni a texturákat. Mára már azért változtak az elvárások.
8.
8.
Lordnekroseth
Nem egyedül az én gondom, de szerintem a godess of D. miatt van. A nem off servereken szinte minden gépen elfut a játék. Nekem merem állítani, hogy olyan gépem van ami a legtöbb mostanában megjelent játékot keresztbe megeszi. Tehát optimalizálatlanság probléma lehet. A server lag melett. És megjegyezném, A textúrák valóban extrém kidolgozottak valahol, de kurva bugyután néz ki, mikor a 20 poligonos terrainon rohangál a 600 millás karakter.
de ezen felül igazad van 10 éves játék és ahhoz képest nagyon cool, de attól még nem lehet kifogásnak említeni, mert ha mindig mindenki mnidt a játék korára kifogásol....akkor enyi erővel zárjuk be a gamet és ideje az új résznek mer elavul, ahelyett, hogy kifogást keresnénk-_-
7.
7.
tmaster
#6: közel 10 éve megjelent játékról beszélnünk, a sok év alatt az alap dolgokhoz nincs hozzá nyulva, mai szemmel valóban "ronda" lehet... nálam minden maxon van és nem kell hozzá izomgép ráadásul 8-10 abalakba van nyitva a játék(nem offon), nem tudom miről beszélsz követelmény szinten (9850/4GBram/4850) de egy mass pvp közben ugysem azzal fogalkozik az ember hogy jaj de szép annak a fának a kidolgozotsága stb.
Szerintem a készítők sem gondolták azt ha ingyenes lesz "egy idejű játékosbázis 800 százalékkal nőtt" ez oltári sok, természetesen egy kis játék ismerettel ki lehet kerülni ezeket a túlzsúfolt helyeket.
Amit viszont így várni lehet hogy lett játékos bázis várhatóan jönnek majd az ujabb fejlesztések.
6.
6.
Lordnekroseth
Hát már mióta kint van arra vágytam, hogy ezzel játszhassak, de sajnos nem volt rá lehetőségem, most viszont csalódtam.
A kattingatós renszer nem éppen ász és a wasd re átállítás sem segít túl sokat rajta. A grafika sem egy csúcs, a most megjelenő játékokhoz képest ennek ellenére van olyan követelménye mint azoknak.

A questek ellenére is agyatlan farmfesz...pont mint a wow. Csak ott 300 dologra farmolsz itt meg 2-3 ra és itt legalább ez egyenlő a haladással is, nem úgy mint ott.
A szervereken rengeteg ember van 1 helyen és szart sem tudsz csinálni ha már 1-2 ember azt a mobot öli ami neked kell, pláne ha ö range te meg nem. Nem is beszélve arról, hogy 30 an állnak sorba ugyanarra a quest mobra várva.

Abszolute newb ölő a játék, ha nemjátszottál 10 mmo val előtte bele se vágj. itt nem rágja a szádba senki mit kell hova miért és egyáltalán azt sem, hogy van ilyen.

Questek szép storysak, de egy SwTor után bozalmas a falnyi szöveget böngészgetni egésznap. 80 felett 2-3-4 nap is lehet egy szint. És ez még csak durvább lessz.

Összeségében még így is szórakoztató és a pvp utólérhetetlen, de az idő eljárt felette és az új gen játékok amik az idén jönnek ki egy az egyben megeszik, arról nembeszélve, sokan maradtak a tört szerókon.
5.
5.
volkornka
#3: A PVP része szerintem is nagyszerű, messze a legjobb az mmo-k között (mondom úgy, hogy már szinte számtalan mmot megnéztem). Az ,hogy támadhatsz bárkit, klán háborúk, ostromok stb. Viszont a harc része az már messze nem olyan jó mint például a wowba sajnos. Ha a kettőt össze lehetne gyúrni, akkor már szinte hibátlan lenne. Játszanék én is mint régen, de ez a gép kevés ahhoz.
4.
4.
BrockSamson
A regi jatekosoknak csak az ronthatja le a jatkelmenyet ha lehetseges lesz full itemeket vasarolni, vagy a jatekon belul eladni az Ncoint/Ncoinon vasarolt cuccokat. Ha ez nem all fenn, akkor azert eleg sok ido mire a szintet es foleg a felszerelest osszeszedik az uj jatekosok. Egy S grade armor set vagy egy draconic bow gondolom azert meg er valamit... De lehet tevedek és mar tok mas a game.
3.
3.
BrockSamson
Huh, regi szep emlekek. Valoban, Lineage nagy filingje mindig is a PVP volt. Nem nagyon talalkoztam mas jatekban sem ahhoz hasonlithato dologgal, int amikor egy ostromon 200-200 jatekos rohan egymas fele es elkezdodik a csata.

Viszont, ha az elmult evekben az iranyitas nem nagyon valtozott, akkor azt kell mondanom, hogy nem ternek vissza, mert a kattingatos, kijelolgetos PVP folott szerintem mar elegge eljart az ido.
2.
2.
tmaster
Persze hogy nő, ha bele lett volna véve az ilyen olyan l2j szervereken lévő játékosok száma, akkor még többet mutatna a statisztika, de úgy ahogy én is beleunt az ilyen olyan bugokkal és idióta GM EM kell teli szerverekbe, annak itt egy ingyenes lehetőség eleve kipróbálja. Azért a több 100 fős siegek, ally szinten történő raidelés stb annak van hangulata.
Böngészős verzió engem is érdekelne lehetne tolni melóból :)
Ancients pow by ITI :)
1.
1.
Motig
hol van az a böngészős verzió? mert én sehol sem látom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...