Jordan Mechner most tényleg felújítja a Karatekát

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 17.
  • Bejelentés
Link másolása
Jordan Mechner neve főleg a Prince of Persia kapcsán lehet ismerős, noha első játéka egy hasonszőrű, oldalnézetes akciójáték, a Karateka volt. A mester régóta ígéri, hogy remake-et készít az anyagból, most pedig bejelentette: PSN-en és XBLA-n végre megvalósíthatja az álmát.

A Karateka Jordan Mechner első játéka volt, amit még 1984-ben készített, mikor a Yale Egyetemen tanult. A program először Apple II számítógépeken jelent meg, de később készült belőle átirat az Amstrad, az Atari ST, a Commodore 64, a ZX Spectrum és a Game Boy platformokra is.

A játék egy oldalnézetes verekedős anyag volt, ami a gonosz Akuma uralma alatt álló japán erődben játszódott: hősünknek egy raklapnyi őrön kellett átverekednie magát, hogy megmenthesse Mariko hercegnőt. Ahogy a videó és a rövid leírás is szemlélteti, öt évvel később a Prince of Persia bőségesen merített ebből az alapötletből.

Mechner régóta beszél róla, hogy felújítaná a játékot, legutóbb 2008-ban nyilatkozott erről, a minap azonban bejelentette: ténylegesen belevágott a fejlesztésbe, a Karateka remake-je még idén meg fog jelenni a PlayStation Networkön és az Xbox Live-on. Mechner szerint ezek a platformok tökéletes helyet biztosítanak az olyan játékoknak, mint a Karateka, amik viszonylag egyszerű játékmenettel, viszont erős sztorival rendelkeznek, ezért is döntött úgy, hogy ebbe az irányba megy el a fejlesztés során. Ígéretei szerint az eredeti koncepción nem változtat majd.

Mechner egyébként 2003-ban dolgozott utoljára játékon, a Prince of Persia: Sands of Time rebootja volt az eredeti herceges trilógiának.

5.
5.
#4: Szerintem már kapott.

http://www.youtube.com/watch?v=iI9iGekntp8

De ha kifejezetten a második részre gondoltál, akkor nem szóltam. :)
4.
4.
Quent1n
A régi Prince of Persia 2 is kaphatna egy ilyen feldolgozást... :)
3.
3.
Bré
csak én szakadtam mikor nem tudta megrugni? meg amikor neki ment és egyszer csak elfeküdt? xDD
1.
1.
Killerbee
Még nagylemezen meg is van valamelyik dobozban. :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...