Remedy: szekáltuk a Microsoftot

  • Írta: InGen
  • 2012. február 17.
  • Hír
A Remedy mostanában sokat beszélt arról, hogy "nem megfelelően álltak a csillagok" ahhoz, hogy korábban elkészülhessen a PC-s Alan Wake. De mit jelent pontosan az, hogy nem nem megfelelően álltak a csillagok? Nos, azt, hogy kicsit könyörögniük kellett a Microsoftnak.

Oskari Hakkinen, a Remedy egy igen-igen hosszú titulussal ellátott fejese sokat beszélt arról, szinte tündérmesébe illően, hogy "egyszer csak engedélyt kaptak a PC-s verzióra". De felmerül a kérdés, hogy mégis miképpen? És miért nem korábban? És miért pont most? Nos, Hakkinen szerint elsősorban az eltelt idő segített: a játék két év alatt kifutotta magát az Xbox 360-on, így ezután elkezdték nyaggatni a Microsoftot, Hakkinen elmondása szerint pont úgy, ahogy egy gyerek szokta szekálni az anyját, ha kell neki valami.


"A jó kapcsolatok a megfelelő emberekkel szintén sokat számítottak. És nekünk jó a kapcsolatunk a Microsofttal. Ezen kívül kizárólag XBLA-ra fejlesztjük az American NIghtmare-t, így ez a kapcsolat továbbra is megmarad" - derült ki az úriembertől, aki egyben összetörte a PlayStation-rajongók szívét is, amikor kategorikusan kijelentette: az Alan Wake és az American Nightmare sosem fog megjelenni PS3-ra, hiszen két Xbox-exkluzív címről van szó.

28.
28.
caleb007
#27: 21 az a 31. :)

A Microsoft anno ilyen kamuduma miatt nem adta ki PC-re:
"Vannak játékok, amik illenek a PC bensőséges hangulatához, és vannak olyanok, amiket inkább a fotelben ülve, a nagy képernyős TV előtt jobb játszani. Arra jöttünk rá, hogy az Alan Wake akkor lehengerlő igazán, ha Xbox 360-on játsszuk"
Most, hogy a Remedy végre kiadhatta PC-re is a játékot, a szemfülesek észrevettek egy kis fricskát az MS-nak. Egy QR kód van a játékban az egyik falon, ami beolvasva ennyit jelent: "Nocsak. Kiderült, hogy akkor sem olyan rossz ez, ha nem a kanapén ülsz, miközben játszod. Ki gondolta volna!"
27.
27.
#26: Igen, az a 31júró nagyon csábító, kvázi fele a dobozosnak... Ilyenkor kap agylobot az ember :( Meg öröm a korlátos mobilnet :)
26.
26.
hedzsooo
#24: Febr.23-ig le van ertekelve a gyujtoi a Steam-en, voltakeppen a DLC resze ingyen van most...
24.
24.
El kell, hogy keserítsem Hakkinen urat, de azzal, hogy kiadták VÉGRE PC-re is, már egyáltalán nem X exkluzív a cucc, bár a lényegen nem változtat és így is értjük mit akart mondani :D

Másfelől, húzhatnak egy strigulát az erő jó oldalára, bár a népszavazáson Sith vallásúnak vallottam magam, muhahaha! \o/

Nézegettem a collectors editiont, nem sokkal drágább, de alapvetően a "sima" kiadásnak sincs miért szégyenkeznie... A Crysis-ekhez, Mass Effectekhez (az elsőhöz adtak egy posztert), Torchlighthoz még felhasználói kézikönyvet sem kaptam (pdf, a dvd-n :), ehhez meg poszter, matrica, képeslap, két dlc, zenei cd... Nem rossz és a Steames még olcsóbb, bár én maradok a dobozosnál...
23.
23.
Pain
#11: Hát sztem nem igazán pattognak, mert nem lett ez akkora játék, hogy eret kelljen vágni magán akárkinek is. Teljesen jól mondtad, hogy olyan exkluzívok vannak PS3-ra amik oda vissza verik ezt a játékot minőségben, tartalomban, élményben.
21.
21.
The Lone Drow
Na, ideje volt már, hogy moderálást kapott :)

Ami a játékot illeti, megérte várni, annyira zseniális hangulattal rendelkezik, hogy az valami hihetetlen. A Steam-es verzió mellé tuti be kell szerezzem a dobozos változatot is majd.
20.
20.
Boncsika
Én XBOX-ra vettem meg még a megjelenéskor, valamint megvettem hozzá mindkét DLC-t is.
Végre egy olyan játék volt számomra, mi magával ragadt, alig tudtam letenni!!!
3x végig is játszottam!!!
Én minden PC rajongónak csak ajánlani tudom!!! És jó játékot kívánok hozzá!!!
American Nightmare szintén vétel lesz!!!
19.
19.
randall13
Igen, miután elolvastam a hsz-eket a king arthur 2 tesztnél is, egyértelművé vált :D
18.
18.
Qbász
Dobozost mindenképpen megveszem.
17.
17.
JoHnNiEE
jól tette a remedy :) isteni játék , 5 óra után nem tudom letenni!!!
16.
16.
Macifasz
#14: segeszki. Az ügyeletes PC köpködő. :-)
14.
14.
randall13
3., hülye vagyok. 2. és 1.
13.
13.
randall13
Megtudhatom ki volt az a 3. hozzászóló? :D
12.
12.
goblinfing
Sok fejlesztő leszarja hogy mit igértek..pl: red dead redemption.
Ezek pedig könyörögtek? Nem tudom hihető-e de respect nekik
11.
11.
JcGross
A PS3-masokat nem tudnám jobban lesz@rni. Ott van nekik az Uncharted, ami több száz díjat tudhat magának, azt meg csak arra adták ki, se pc-re se box-ra. De ott van a Little Big Planet is és még sok más játék. Úgyhogy csak ne pattogjanak az excluzivitás miatt.
10.
10.
Macifasz
#9: Semmi. Lentebb leírtam a PC-s változat erényeit, szóval nem kell paráznod.;-)
9.
9.
Split
Nem tudom mi igaz az úriember állításaiból, de számomra nem is lényegesek. Azonban az, hogy végre én is élvezhetem az Alan Wake-et kárpótol a két éves csúszásért! :D
7.
7.
Raatkainen
#: Egyszer az életben bazdmeg fogsz még úgy hozzászólni egy hírhez hogy nélkülözöl bármiféle trollkodást? Menjél vissza játszani és akkor mindenki jól jár: te élvezed az UC3-at(aminek természetesen a legjobb grafikája volt 2011-ben) minket meg nem idegesítesz. A következő üzenetem a moderátornak megy.
6.
6.
Macifasz
#: Látszik, hogy nem is látták képeket, és gameplayt a PC-s verzióról...jobb, szebb, részletgazdagabb a grafika, és a textúrák is élesebbek. Én a Steamon vettem meg 21 euroért. Eddig csak dobozos verzióra adtam ki pénzt, de ez a Steamos akció ajándék volt.
Szóval ha már utálod a PC-seket, legalább olvass utána a dolgoknak, és egy alap műveltséget öltsél magadra. Ezek nélkül ugyan is csak egy troll vagy, akin jót röhög az ember, nem pedig komolyan vesz.;-)
4.
4.
Necreon
#3: Pedig van igazság abban amit mond (Crysis port és Crysis 2, Rage), csak szegénykém kissé olvasatlan ahhoz hogy megfelelő formába öntse a szavait. Nem mond hülyeséget, csak nem úgy teszi, hogy azt többen is hajlandóak legyenek meghallgatni.
3.
3.
vytros
#: Te mikor fogod be a szád/fogod fel hogy nem vagyunk kíváncsiak a baromságaidra?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...