Hivatalos: érkezik az Amnesia: A Machine for Pigs

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Végre valós formát öltött a Frictional Games új játéka. Nem is kaphattunk volna jobb hírt, hiszen készül az Amnesia: A Machine for Pigs, amit közösen készítenek a Dear Esther fejlesztőivel. Őszintén reméljük, hogy az elődhöz hasonlóan az egyik legfélelmetesebb videojátékkal lesz dolgunk.

Beigazolódtak a hét elején felvetett szóbeszédek, tényleg A Machine for Pigs alcímmel kerül a boltokba a Frictional Games és a TheChineseRoom közös játéka, mely az Amnesia várva-várt folytatása lesz. A horrorrajongók most tapsolhatnak örömükben. A hivatalos bejelentés a Dear Esther írójától, Dan Pinchbecktől származik.

Fontos tudni, hogy A Machine for Pigs nem közvetlen folytatása lesz az Amnesia: Dark Descentnek, de ugyanabban az univerzumban játszódik, s egyfajta alternatív történetet mesél el. A sztori szerint egy gazdag gyáros, Oswald Mandus 1899-ben visszatért egy katasztrofális véget ért expedícióról, Mexikóból. Mandus a balszerencsés kirándulásban szerzett betegségben szenved, magas láza van, álmában egy sötét gépezetet látott. Miután visszanyerte emlékezetét, a titokzatos gép átlépi a képzelet határát és a valóságban is megjelenik.

Thomas Grip, a Fricitional embere elmondta, hogy mindig is szerették volna továbbgondolni az Amnesia világát, de nem volt rá idejük. Szerencsére a TheChineseRoommal való közös munka megtette a hatását, újabb borzongató darabbal bővül a repertoárunk.

Az Amnesia: A Machine for Pigs elsőként PC-re jelenik meg idén Halloweenkor, majd közvetlenül utána megkapjuk Macre és Linuxra is. Esélyes még az Xbox Live-os verzió, de csak szóbeszéd szintjén, a Frictionalnak sem ideje, sem akaratereje nincs egy konzolos projekthez.

21.
21.
Skyer
Valószínűleg ezzel is játszok egy darabig, de mivel a dark descentet is csak kb 40%-ig vittem, mert szívrohamot kaptam 5 percenként, valószínű ennek is a végigjátszását fogom megnézni, mint az előző játéknál.
Egyébként a videókon is beszartam, pedig annyira nem szoktam megijdeni a "horror"játékoktól, de az amnesia az betegesen félelmetes...
Érdemes egyébként reakció-videókat nézni róla, beszarás mennyire tudnak sikítani emberek a játék közben :D "Oh shit, I have a bag of milky ways..."
17.
17.
Vopesz
Remélem jönni fog konzolokra is, régebben minden interjút olvastam az amnesiával kapcsolatban, és ott céloztak a konzolok felé nyitásra. A descentet sajna csak youtubeon néztem meg.
16.
16.
drakecsaj
Nem tapsolunk örömünkben hanem pezsgőt bontunk :D Aztán legyen jóféle horror, úgyis hiány van ilyen téren mostanában.
15.
15.
AmreyP
A gépem most jó közepes konfig,akkor amikor ez volt akkor meg még jobb volt..1 éve játszottam vele és kinézett vagy 3-4 évvel ezelötti játéknak. Amugy meg ezen mindig röhögök mikor egyik ember irja hogy hu majd be fostam másik meg csak kineveti mert minden embernek más a küszöbe.Én rengeteg horrort láttam/játszottam is 24 évem alatt de az Alien 1:bolygó neve halál messze a legjobb az összes eddigi dolog közül.Ilyen ijesztgetös(paranormal actizé meg gagyi zombis már a könyökömön jönnek ki de csak ezeket tolják elénk.....)
14.
14.
Extol
Illetve ezért van most külön kiemelve, de kategorizálva nem szokták. Én amiről tudok az csupán a Steam-es szolgáltatáson belüli Mac gamek.
13.
13.
krisztian66666
#13 Egyébként a játék nagyon várom, és biztos vétel is lenne HA jönne xboxra... de sajnos szerintem nem fog jönni :S
12.
12.
krisztian66666
#3 Nem értem hogy mi bajod van, ugyanis szerintem elég szép a grafikája.... ha látni akarsz igazán csúnya grafikát akkor ajánlom az Alien Anarchyt.... xD
11.
11.
Extol
Lehet megveszem majd, egy akció keretében :) A független játékokat gyakran akciózzák.
#7 Ha valaki linux-on játszik annak egészségére. A Mac az nem PC, a Mac az Mac, hiába működik és épül fel hasonlóképpen, külön kategória és nem is egy kimondott gamer platform, azért nem említik külön.
10.
10.
nero66
#3: Akkoriban ez nagyon szépnek számított hidd el... Persze attól is füdd, hogy milyen gépen tolod ;)
9.
9.
Cooper911
Nemsokára jó idő lesz és akkor kiviheted és kint is játszhatsz vele. :)
Sőt akár végig is játszhatod.
6.
6.
Hubert Cumberdale
5.
5.
Razielhu
#3: tény, hogy nem összemérhető egy bf3-al vagy crysis-al a grafikája, de bőven elérte az élvezhető szintet ezen a téren, egyáltalán nem volt csúnya szerintem...
4.
4.
dcba
en a mai napig nem jatszottam ki ez az elso jatek ahol megertettem miert irjak ra a jatekra az h eplilepszia veszelyes.Kajakra 15 percenkent pihennem kellett es aztan abbahgytam.Soha nem ert el nalam ilyen hatast jatek.Meg az (1998as)Alien vs Predatorban is le tudtam kuzdeni a felelmemet pedig az sem kevesbe paras, de ez...Mestermunka egyszer majd batorsagot meritek es kiviszem :)
3.
3.
AmreyP
hát engem annyira irritált a ronda grafikája hogy nem volt semmi para(és igen számit hogy néz ki a környezet meg a többi mert az a lényeg hogy élethü legyen)..remélem ez szebb lesz.
2.
2.
pierre le fou
már az eredeti amnesia is kicsit sok volt parából.
1.
1.
Madafaka7
Hát ha durvább lesz mint az Amnesia akkor...
"A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét" :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...