Új projekten dolgoznak az Angry Birds alkotói

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 26.
  • Biznisz
Link másolása
Bár az Angry Birds-széria gyártása nem áll le, a Rovio végre egy teljesen új projekt fejlesztésébe is belevágott, ráadásul azt tervezi, hogy a jövőben újabb stúdiókat vásárol fel magának. Nem rossz teljesítmény ez egy olyan cégtől, ami néhány éve még a csőd szélén állt.

Az Angry Birds természetesen folytatódik tovább, ahogy arról beszámoltunk a héten, az új epizód, az űrben játszódó Angry Birds Space március 22-én fog megjelenni iOS, Android, PC és Mac platformokra. A Rovio a napokban kiadta a játék második teaser előzetesét, ami ugyan még mindig nem mutat semmit a programból, azért remekül sejteti, hogy mire számíthatunk majd:

Az érdekesebb hír, hogy a fejlesztők az Angry Birds elkészítése óta először vadonatúj projekt hegesztésébe kezdtek, már úgy "vadonatújba", hogy a programnak köze sem lesz az idegbajos madarakhoz és a tojáslopó sertésekhez. A játékról egyelőre semmit nem tudunk, annyi világos mindössze, hogy a megjelenése néhány hónapon belül esedékes. Ezzel együtt a Rovio terjeszkedni szeretne: egy interjú szerint a cég más fejlesztőcsapatokat is felvásárolna a jövőben, és arra is készen áll, hogy esetleg más cégek játékainak kiadásával foglalkozzon.

Még a nagyszülők lakását is feláldozták volna

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: a Roviónak az Angry Birds előtt - bár sok megrendelése és játéka volt - egyáltalán nem ment jól pénzügyileg. A finn cég vezérigazgatója, Mikael Hed elárulta, hogy a Rovio a bezárás szélén állt, az Angry Birds gyakorlatilag az utolsó dobása volt, de már arra sem jutott elég pénz.

Erre a vállalat pénzügyese azt javasolta Hednek, hogy a projekt megmentéséhez vegyenek fel jelzáloghitelt a nagyszülei lakására, ami neki értelemszerűen nem tetszett: a kockázat túl nagy volt, ő pedig nem akart felelősséget vállalni azért, hogy a nagyszülők utcára kerüljenek. Hed mégis belement a rizikóba, noha utólag is azt vallja: az esélyeket nézve nem kellett volna.

4.
4.
Hehe. Aztán majd vagy százan beperelik őket, mondván "én ezt 20 évvel előttetek megcsináltam, ide a jogdíjat" és akkor mindenki szomorú lesz, mert egy "angry birds anal attack from prison" lezáró epizóddal elfelejti mindenki, hogy valaha is volt ilyen. :) Így utólag belegondolva, lehet, hogy mégsem sírna mindenki ! :9
3.
3.
helloszabi
könnyű kezelhetőség + cukiságfaktor
1.
1.
helloszabi
Most azert nem sajnalom oket :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...