100 évesen elhunyt a flipper feltalálója

  • Írta: InGen
  • 2012. február 28.
  • Gyászhír
Link másolása
Steve Kordek tette népszerűvé és egyszerűen játszhatóvá a flippert, s persze azóta több generáció is felnőtt az ő gépein. Igazi játékipari legendáról van tehát szó, aki egy több mint tisztességes kort is megélt. Pár nappal ezelőtt, 100 éves korában hunyt el.

Steve Kordek az Illinois államban található Park Ridge-ben hunyt el, februrár 19-én, 100 éves korában. Munkásságát az 1940-es években kezdte, amikor az akkor elterjedt 6 karos flippert jelentősen átalakította, és kétkarosat készített belőle.

Az első komolyabb gépe, a Triple Action 1948-ban mutatkozott be Chicagóban, és azonnal forradalmasította a flippervilágot, rengeteg rajongót szerezve.

Ezen kívül felsorolni is nehéz, mennyi újdonságot vezetett be a flipper világába az utóbbi 60 évben, egy azonban biztos: Kordek nélkül sem a játékipar, sem pedig a flipperek nem lennének olyanok, amilyennek ismerjük.

Az úriember legnépszerűbb gépei a Space Mission, a Grand Prix és a póker témájú Pokerino voltak, legutolsó gépe pedig 2003-ban jelent meg, ez volt a Vacation America.

6.
6.
metercsiken
Szép kort megélt!
Békét, és nyugalmat!
4.
4.
strike19
Nyugodj békében! Nagyon szerettem a teremtményeidet.
3.
3.
goblinfing
azt hittem flipper ilyen 80 as évek óta van eh.. R.I.P
2.
2.
joshfeed
R.I.P. :(
Az flipper élet nem áll meg...
http://www.pinsimdb.org/pinball/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...